مديرعامل سازمان آتش نشاني شهر تهران با بيان اينكه روزانه پنج هزار تماس با سامانه 125 برقرار ميشود، گفت: تنها 180 تماس صحت دارد و به عمليات منجر ميشود.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدرضا خوشزاد در چهارصد و نود و پنجمين جلسه علني شوراي شهر تهران ضمن ارائه گزارشي از عملكرد سازمان آتش نشاني در طول 14 ماه اخير كه رياست اين سازمان را بر عهده داشته است، افزود: به دنبال اصلاح ساختار سازماني آتش نشاني و تبديل رويكرد مقابلهاي به رويكرد پيشگيري، مهار و مقابله هستيم.
وي با اشاره به اقداماتي به منظور ارتقاي توان عملياتي سازمان آتش نشاني اظهار كرد: تا سال 92 بايد شمار ايستگاههاي آتش نشاني به 120 ايستگاه برسد.
خوشزاد خاطر نشان كرد: در حال حاضر 95 ايستگاه آتش نشاني فعال است و هفته آينده با افتتاح پنج ايستگاه جديد و يك ايستگاه بازسازي شده، شمار ايستگاهها به يكصد مورد ميرسد.
مديرعامل سازمان آتش نشاني شهر تهران با بيان اينكه تا پايان سال جاري هفت ايستگاه ديگر احداث خواهد شد، خاطر نشان كرد: در حال عقد قرارداد براي ساخت پنج ايستگاه ديگر هم هستيم كه به اين ترتيب تعداد ايستگاهها به 112 مورد ميرسد و اگر هشت قطعه زمين ديگر توسط شهرداران مناطق تامين شود، شمار ايستگاهها به 120 مورد خواهد رسيد.
خوشزاد از برنامهريزي براي واردات 120 دستگاه خودروي حريق و نجات سنگين و نيمه سنگين خبر داد و گفت: تا كنون 10 دستگاه خودرو به ناوگان آتش نشاني اضافه شده و تا پايان امسال 110 دستگاه خودروي ديگر توسط شركت ايران خودرو ديزل وارد خواهد شد.
وي در ادامه از راهاندازي ناوگان موتورسيكلت در سازمان آتش نشاني خبر داد و گفت: 140 دستگاه موتورسيكلت 250 و 750 سي سي مخصوص امداد و نجات خريداري شده كه در سرعت عمل رسيدن به حوادث حريق نقش بسزايي دارد.
به گفته مديرعامل سازمان آتش نشاني شهر تهران 70 دستگاه خودروي سمند نيز به ناوگان آتش نشاني افزوده شده است.
وي خاطر نشان كرد: 60 درصد حريقهاي رخ داده در تهران كوچك است و مربوط به مواردي همچون سطل زباله، معابر و فضاي سبز ميشود؛ به اين ترتيب ميتوان با استفاده از موتورسيكلت و سمند زودتر به محل حادثه رسيد.
خوشزاد با بيان اينكه تا پايان امسال 593 نفر به نيروي انساني آتش نشاني افزوده ميشود، گفت: از سال گذشته 330 نفر از مجوز جذب آتش نشاني باقي مانده بود كه براي جذب آنها اقدام شده و 30 نفر از آنها از نيروهاي ستادي با حداقل مدرك كارشناسي ارشد خواهند بود.
وي توسعه مجموعههاي ورزشي براي ارتقاي توان عملياتي آتش نشانان را از ديگر موارد در دستور كار برشمرد و گفت: تجهيز و توسعه مركز آموزش علمي كاربردي در صالح آباد براي ارتقاي سطح علمي آموزشي كاركنان از ديگر مواردي است كه در برنامههاي سازمان گنجانده شده است.
مديرعامل سازمان آتش نشاني شهر تهران با اعلام جذب و آموزش چهار هزار نفر آتشنشان داوطلب در سال جاري اعلام كرد: تا پايان امسال مجموع آتش نشانان داوطلب 14 هزار نفر خواهد بود.
به گفته خوشزاد، توزيع رايگان يكصد هزار خاموش كننده نيز در دستور كار امسال قرار دارد كه 10 هزار خاموش كننده در روز آتش نشان ميان مردم توزيع شد.
خوشزاد در ادامه با بيان اينكه ميانگين زمان سفر حريق در سال 90، چهار دقيقه و 38 ثانيه بوده است، اظهار كرد: اين ميزان نسبت به سال 89 معادل 12 ثانيه كاهش يافته است.
به گفته خوشزاد، زمان رسيدن پرسنل آتش نشاني به محل حوادث نيز در سال 89، پنج دقيقه و 29 ثانيه بوده كه در سال 90 به پنجدقيقه و 13 ثانيه كاهش يافته است.
مديرعامل سازمان آتش نشاني شهر تهران با بيان اينكه روزانه پنج هزار تماس با سامانه 125 برقرار ميشود، گفت: تنها 180 تماس صحت دارد و به عمليات منجر ميشود.
خوشزاد خاطر نشان كرد: بارها پيش آمده كه نيروهايي به محل وقوع حادثه اعزام شدهاند، در حالي كه هيچ حادثهاي رخ نداده و اين امر موجب اتلاف وقت نيروهاي سازمان آتش نشاني است.
وي در ادامه به تشريح رتبه ايران در مقايسه با 30 كلان شهر مهم دنيا پرداخت و گفت: شهر تهران در ميان 30 كلانشهر مهم در رتبه چهارم قرار دارد كه وضعيت قابل قبولي است.
خوشزاد با بيان اينكه تهران بعد از شهرهاي نيويورك، لندن، وين، مادريد و پاريس بيشترين ميزان حريق را دارد، اظهار كرد: از نظر آمار مرگ و مير ناشي از حريق به ازاي هر هزار نفر در سال در رتبه بيست و سوم قرار داريم.
به گفته وي، كل تلفات ناشي از حريق در شش ماهه نخست امسال سه نفر بوده و اين در حالي است كه در سال گذشته اين رقم 12 نفر بوده است.
به گزارش ايسنا، مدير عامل سازمان آتش نشاني در حالي ادامه گزارش خود را ارائه كرد كه حسن بيادي ـ نايب رييس شوراي شهر تهران ـ كه مسئوليت رياست جلسه امروز را بر عهده داشت به او درباره وقت تذكر داد، اما خوشزاد بر ضرورت طرح موضوعات مربوط به ايمني تاكيد داشت و گفت كه سهم سازمان آتش نشاني از جلسات شوراي شهر سالانه بيشتر از يك ساعت نيست.
وي سپس به شرح لوايحي كه سازمان آتش نشاني براي بهبود وضعيت نيروي انساني سازمان در دست تدوين دارد پرداخت و گفت: يكي از اين لوايح مربوط به شهدا و جانبازان است، چرا كه هنوز هم افرادي كه جان خود را در جريان امداد رساني به شهروندان از دست ميدهند، شهيد محسوب نميشوند.
خوشزاد با بيان اينكه سازمان آتش نشاني 20 شهيد و 120 جانباز دارد، اظهار كرد: چرا بنياد شهيد تنها شهداي دفاع مقدس را شهيد محسوب ميكند؟
وي خاطر نشان كرد: لايحهاي در اين باره به شوراي شهر ارسال شده كه در قالب آن قرار است همه امتيازات شهداي دفاع مقدس براي شهداي آتش نشاني هم منظور شود.
مدير عامل سازمان آتش نشاني شهر تهران از تدوين لايحه افزايش عوارض ايمني خبر داد و گفت: سازمان آتش نشاني بايد همواره به روز باشد و بهترين تجهيزات را در اختيار داشته باشد، به همين دليل در قالب اين لايحه پيشنهاد افزايش دو درصدي عوارض ايمني مطرح شده است.
خوشزاد با بيان اينكه هنوز هم آتش نشاني جزو مشاغل سخت و زيان آور محسوب نميشود، گفت: پرونده مربوط به اين موضوع هم اكنون در حوزه معاونت منابع انساني رييس جمهور باقي مانده و منتظر رسيدگي به آن و ابلاغ سخت و زيانآور بودن شغل آتش نشاني هستيم.
وي از تدوين لايحه دستورالعمل گواهي ايمني براي كليه ساختمانهاي شهر تهران خبر داد و گفت: در صورت تصويب اين لايحه حتي ساختمانهاي زير پنج طبقه نيز بايد گواهي ايمني دريافت كنند.
خوشزاد به اهميت بافتهاي فرسوده و ناايمن در تهران اشاره كرد و گفت: بازار تهران با مشكلات جدي برق مواجه است؛ به هم ريختگي برق در بازار تهران ممكن است روزي فاجعه بيافريند و بايد قبل از اينكه حوادثي مشابه مسجد ارك رخ دهد شركت برق فكري به حال اين مشكل بكند.
انتهاي پيام
نظرات