• شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91070804891
  • خبرنگار : 71219

احتمال افزايش ارتفاع مجاز در بافت تاريخي شيراز تا 18 متر

احتمال افزايش ارتفاع مجاز در بافت تاريخي شيراز تا 18 متر

مدير بافت تاريخي شهر شيراز گفت: مشاور طرح تفصيلي بافت تاريخي شيراز در بخش‌هايي امكان افزايش ارتفاع به 18 متر را پيشنهاد كرده كه در مرحله‌ي بررسي و تصميم‌گيري است.

مدير بافت تاريخي شهر شيراز گفت: مشاور طرح تفصيلي بافت تاريخي شيراز در بخش‌هايي امكان افزايش ارتفاع به 18 متر را پيشنهاد كرده كه در مرحله‌ي بررسي و تصميم‌گيري است.

سيامك بصيري در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: موضوع بازنگري طرح تفصيلي بافت تاريخي در شيراز مطرح است كه اكنون در مرحله‌ي تكميل نهايي در شواري سياست‌گذاري و كميسيون ماده‌ي 5 است. به اين ترتيب قرار است ضوابطي تنظيم شود تا بخشي از مشكلات بافت تاريخي را در جاهايي كه مسأله‌ي افزايش ارتفاع يا تعريض خيابان وجود دارد، كاهش دهيم.

وي تأكيد كرد: اين موضوع بايد مصوب شود و اين كار با رويكرد حفظ هويت بافت تاريخي دنبال مي‌شود.

او گفت: بافت تاريخي شيراز 360 هكتار وسعت دارد. اين بافت تقريبا از دوران يعقوب ليث صفاري تا امروز را دربرمي‌گيرد و البته تغييراتي در خندق دوره‌ي زنديه‌ي شهر ايجاد شده است.

بصيري ادامه داد: مشاور طرح يادشده از سال‌هاي قبل ضوابط مربوط به ميراث فرهنگي را گرفته كرده و اكنون در ضوابطي كه تدوين شده است، بحث‌هايي درباره‌ي ضوابط ارتفاعي وجود دارد.

او توضيح داد: دربافت تاريخي، ارتفاع مجازي كه براي ساخت‌وساز وجود دارد 5 / 7 متر است كه اين ارتفاع، اشكال‌هايي را در به‌روزرساني بافت به‌وجود مي‌آورد و در زمان تغيير كابري هم گاهي محدوديت‌هايي را ايجاد مي‌كند. به همين دليل، مشاور با رعايت ضوابط حفظ هويت بافت تاريخي و حفظ ديد منظري آن، در جاهايي كه امكان افزايش ارتفاع وجود داشته، پيشنهادهايي را مطرح كرده است كه هنوز مصوب نشده‌اند.

بصيري افزود: مشاور در بخش‌هايي از بافت تاريخي كه عناصر معماري تاريخي كمتري وجود دارد، براساس پهنه‌بندي‌‌هاي انجام‌شده‌، در جاهايي پيشنهاد افزايش ارتفاع سه تا شش طبقه، يعني تا 18 متر را ارائه كرده، اما اين موضوع هنوز در شوراي بافت تاريخي مصوب نشده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۸-۲۲ ۰۰:۲۸

با سلام، تنها راه بازسازی و نوسازی بافت فرسوده، افزایش تراکم مجاز و سطح اشغال همچنین انواع معافیتها و ارائه تسهیلات ساخت است. بیایید بافت فرسوده تاريخی را نوسازی کنیم تا هم رونق این بافت را افزایش دهیم و هم از بلایای قهریه مصون‌تر باشیم.