• جمعه / ۳۱ شهریور ۱۳۹۱ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91063118425

ايده جديد ناسا: سفر سريع‌تر از نور در فضا

ايده جديد ناسا: سفر سريع‌تر از نور در فضا

نظريه‌دانان ناسا پس از كشف يك احتمال نظري براي سفرهاي فضايي تاب‌دار، از طرحهايي براي سفرهاي سريع‌تر از نور در آينده خبر داده‌اند.

نظريه‌دانان ناسا پس از كشف يك احتمال نظري براي سفرهاي فضايي تاب‌دار، از طرحهايي براي سفرهاي سريع‌تر از نور در آينده خبر داده‌اند.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با وجود تمايل انسان براي بررسي ستارگان، محدوديت‌هايي به دليل سفر در سرعت كمتر از نور وجود داشته و حتي با دستيابي به اين سرعت نيز بايد ساليان دراز براي چنين سفرهايي منتظر ماند.

اگرچه هيچ چيز نمي‌تواند سرعت نور را بشكند، دانشمندان هميشه سفرهاي فضايي با استفاده از قابليت رانش تاب‌دار آلکابیر را در نظر داشته‌اند كه در آن فضانوردان مي‌توانند فضا و زمان را بر خود خم كرده و از ميان راه‌هاي گريز در فضا حركت كنند.

معادلات مبتني بر قوانين نسبيت، اين سرعت تاب‌دار را در حالت نظري ممكن كرده اما انرژي مورد نياز براي به واقعيت پيوستن آن نيازمند جرم و انرژي يك سياره اندازه مشتري است.

نظريه‌هاي ميگوئل آلکابیر، فيزيكدان مكزيكي از شكل عملي بيشتري برخوردار بوده و يك حلقه را اطراف فضاپيماهاي كروي شكل مطرح كرده‌اند كه با فضاي روبروي فضاپيما تماس داشته و فضاي پشت آن را گسترش مي‌دهد.

اين امر مي‌تواند سفرهاي سريع‌تر از نور را در صورتي ممكن سازد كه فيزيكدانان نجومي بتوانند انرژي به اندازه يك سياره را جمع‌آوري كرده يا نيروي لازم را از يك ابرنواختر بگيرند.

«هارولد ساني وايت» از مركز فضايي جانسون ناسا در سمپوزوم 100 سال كشتي فضايي كه نشستي براي دانشمندان، نويسندگان و فلاسفه در هوستون بود، اظهار كرد كه نظريه‌هاي جديد به انسان اجازه خواهد داد تا با انرژي كمتر به چنين سرعتي دست يابد.

وايت در سخنان خود با حاضران در اين نشست گفت كه به جاي پيوست يك فضاپيما در يك حباب زمان فضا، خودروي فضايي مي‌تواند درون يك شكل دونات مانند قرار گيرد، بدين معني كه رانش تابدار مي‌تواند نيروي خود را از جرمي برابر با اندازه فضاپيمايي مانند وويجر 1 به دست بياورد كه به اندازه يك خودروي كوچك است.

وي در گفت‌وگو با سايت اسپيس بيان كرد: يافته‌هايي كه من امروز ارائه كردم مي‌تواند اين نظريه را از شكل غيرعملي به يك حالت امكان‌پذير و ارزشمند براي پژوهش‌هاي بيشتر تغيير دهد.

وايت افزود: كاهش انرژی اضافی محقق شده با نوسان شدن حباب يك گمان جالب بوده كه ما در آزمايشگاه به بررسي آن مشغول هستيم.

وايت و تيم وي مشغول آزمايش يك نسخه كوچك از يك رانش تابدار در آزمايشگاه خود با استفاده از ليزر براي تابدار كردن فضا و زمان در شكل كوچك‌ شده آن به اندازه يك بخش در 10 ميليون هستند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha