قديميترين حسينيهي خوزستان پس از بررسي در شوراي عالي سياستگذاري ثبت آثار، در فهرست آثار ملي ثبت شد.
به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشست صبح امروز پنجمين شوراي عالي سياستگذاري ثبت آثار تاريخي، در دومين روز برگزاري آن در هتل گاجرهي ديزين، استانهاي خوزستان و زنجان پروندههاي خود را براي ثبت در فهرست آثار ملي مطرح كردند.
خوزستان شش اثر خود را در فهرست آثار ملي ثبت كرد. يكي از اين آثار نقشبرجستهي «چوزه» مربوط به دورهي اليمايي در شهرستان لاري است. اين نقشبرجسته با مساحتي حدود 15 مترمربع، در كنار يك گوردخمه، نقش يك انسان سيب بهدست را تصوير ميكند.
حمام «جنت» با 375 مترمربع بهعنوان نخستين حمام اهواز كه محل استحمام و غسل شهادت رزمندگان جنگ بوده است نيز در فهرست آثار ملي ثبت شد. اين اثر به دورهي پهلوي اول تعلق دارد.
يكي ديگر از پروندههاي مطرحشده توسط كارشناسان استان خوزستان حسينيهي «شيخ» در شوشتر است كه به شيخ شوشتري مربوط ميشود و در سال 1255 هجري قمري با مساحت 650 مترمربع ساخته شده است. اين حسينيه قديميترين حسينيهي خوزستان شناخته ميشود و قرار است بخشي از آن به موزهي افتخارات خاندان شيخ شوشتري تبديل شود.
به گزارش ايسنا، يكي ديگر از آثار تاريخي ثبتشدهي استان خوزستان محوطهي «مراونه» با 12 هكتار مساحت است كه به دورهي اسلامي تعلق دارد و دادههاي باستانشناسي زيادي در آن شناسايي شدهاند. همچنين محوطهي «تل رضوان» مربوط به دورهي اشكاني با 78 هكتار مساحت ديگر اثر ثبتشدهي خوزستان در فهرست آثار ملي است.
انتهاي پيام
نظرات