• چهارشنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 91061508962
  • خبرنگار : 71469

خواستگاري در ويترين‌هاي پوشالي دنياي مجازي

هشدار يك جامعه‌شناس نسبت به فعاليت خطرآفرين سايت‌هاي همسريابي در خلاء نظارت و قانون

هشدار يك جامعه‌شناس نسبت به فعاليت خطرآفرين سايت‌هاي همسريابي در خلاء نظارت و قانون

يك جامعه شناس گفت:‌ دولت بايد به صورت جدي پديده‌ي سايت‌هاي همسريابي و صلاحيت افرادي فعال در اين سايت‌ها را مورد بررسي قرار دهد.

يك جامعه شناس گفت:‌ دولت بايد به صورت جدي پديده‌ي سايت‌هاي همسريابي و صلاحيت افرادي فعال در اين سايت‌ها را مورد بررسي قرار دهد.

محمد كاظم توكلي در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «جوانان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: صلاحيت افرادي كه در سايت‌هاي همسريابي فعاليت مي‌كنند و همچنين واقعي بودن هويت افرادي كه داوطلب انتخاب همسر در اين سايت‌ها هستند، مشخص نيست.

وي افزود: خطر و احتمال ضرر و زيان اعتماد به اين سايت‌ها بسيار بالاست و تا زماني كه مقررات و ضوابطي براي فعاليت و نظارت بر سايت‌هاي همسريابي وضع نشود، ورود و عضويت در اين سايت‌ها اصلا توصيه نمي‌شود.

عدم ورود مستقيم و تصدي گري دولت برسايت‌هاي همسريابي

اين جامعه شناس ورود مستقيم و تصدي گري دولت درعرصه‌ي سايت‌هاي همسريابي را مناسب ندانست و عنوان كرد:‌ لزومي بر دخالت مستقيم دولت بر اين سايت‌ها وجود ندارد؛ اما بايد نظارت جدي انجام شود و دولت و مجلس قوانين، مقررات و شرايطي را در مورد فعاليت سايت‌هاي همسريابي تدوين كنند.

توكلي ادامه داد: دولت مي‌تواند همانند دفترخانه‌هاي رسمي ازدواج، قوانين و مقرراتي را براي فعاليت سايت‌هاي همسريابي تعيين كند و همانطور كه اين دفترخانه‌ها امر ازدواج را تحت قوانين و مقررات معين بدون دريافت حقوق از دولت انجام مي‌دهند.

ضرورت ورود نهادهاي متولي براي ارائه مجوز به سايت‌هاي همسريابي

وي با تاكيد بر ضرورت ورود نهادهاي مربوطه در امر مجوز دهي به سايت‌هاي همسريابي، خاطرنشان كرد:‌ بايد مكان، اعتبار و تمام فعاليت‌هاي سايت‌هاي همسريابي مشخص باشد، چرا كه در اين صورت اگر اتفاقي بيفتد و كسي شكايتي داشته باشد، اين سايت‌ها مسئول هستند و بايد پاسخگو باشند.

اين روان شناس اجتماعي با اشاره به خطر آفرين بودن فعاليت بدون مجوز سايت‌هاي همسريابي، گفت: ممكن است بازي‌هاي كثيفي در اين سايت‌ها اتفاق بيفتد به طوريكه افراد سودجو هنگامي كه فعاليت غيرقانوني خود را در اين سايت‌ها بدون مجازات و پيگيري مسئولان و نهادهاي مربوطه مي‌بينند به راحتي به اين عرصه وارد مي‌شوند و جوانان را مورد سوء استفاده‌هاي احساسي، عاطفي و مالي قرار مي دهند.

توكلي افزود: ما نمي‌توانيم ميزان سوء استفاده را به صفر برسانيم ولي با وضع قوانين و مقررات و نظارت جدي مي‌توان احتمال سوء استفاده‌ها را بسيار كم كرد.

ناديده گرفتن سايت‌هاي همسريابي اشتباه است

وي گفت: با توجه به اينكه از دنياي سنتي فاصله گرفته‌ايم و پا به دنياي مدرن گذاشته‌ايم ناديده گرفتن سايت‌هاي همسريابي اشتباه است و پيدايش سايت‌هاي همسريابي به راهي واقعي براي ازدواج در دنياي مدرن و عصر اينترنت و فضاي مجازي تبديل شده است.

اين جامعه شناس در مورد وضعيت كنوني جوانان در مواجه شدن با ازدواج، تصريح كرد: امروزه جوانان در انتخاب همسر سردرگم هستند و شرايطي برزخي براي آنها ايجاد شده است زيرا ما در حال عبور از جامعه سنتي هستيم و به جامعه‌اي نيمه مدرن پا نهاده‌ايم و هنوز معيارها و ملاك‌هاي درست و واقعي به وضوح مشخص نيست.

اين روانشناس اجتماعي در پايان با تاكيد بر قدرت رسانه‌ها و مطبوعات د ر متوجه ساختن دولت و مسئولان به پديده‌هاي مختلف اظهار كرد: وظيفه رسانه‌ها و مطبوعات است كه اگر دولت تا كنون به موضوع سايت‌هاي همسريابي نپرداخته است اين پديده را با جديت به آنها متذكر شوند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha