رييس مركز حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور تعداد كشتهشدگان زلزله آذربايجان 306 تن اعلام كرد و گفت: 70درصد مصدومان و كشتهشدگان زلزله آذربايجان زنان و كودكان بودند.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا) ، منطقه مركزي، دكتر غلامرضا معصومي در كارگاه مديريت بحران قطب تهران كه با حضور مسوولان مركز فوريتهاي پزشكي كشور در دانشگاه علوم پزشكي اراك برگزار شد، درباره زلزله آذربايجانشرقي گفت: حدود 50 روستا 100 درصد تخريب شد و تنها تفاوت اين زلزله با زلزله بم اين بود كه اين رخداد در عمق 60 كيلومتري زمين اتفاق افتاد و به دليل وجود بافت روستايي اكثرا مجروح داشتيم و در حدود یک صدم زلزله بم مورد فوتي داشتيم. اقداماتي كه در ساعات اوليه زلزله انجام شد ارزيابي اوليه، هماهنگي، ترياژ و انتقال مجروحان بود كه 2 تيم از اردبيل ارزيابي اوليه را انجام دادند و اولين گزارشات هم از دانشگاه علوم پزشكي اردبيل به دست ما رسيد.
آمار كشتهشدگان زلزله آذربايجان 306 تن است
انجام ششهزار عمل جراحي در روز اول زلزله آذربايجان
70درصد مصدومان و كشتهشدگان زلزله آذربايجان زنان و كودكان بودند
رييس اورژانس كشور با بيان اينكه آمار كلي كشتهشدگان اين زلزله سيصد و شش تن بوده است، خاطرنشان كرد: به طور كلي پنج هزار تن هم مصدوم داشتيم كه در حدود 70 درصد فوتيها و مصدومان از ميان زنان و كودكان بودهاند و در حدود يكصد و 40 آمبولانس در حال تردد بودند و 5 دستگاه اتوبوس آمبولانس و 6 اكيپ تخصصي از استانهاي همجوار در حال كمك بودند و در 24 ساعت اول اين اتفاق، شش هزار عمل جراحي انجام شد.
معصومي افزود: در بحث رواني اجتماعي نيز با تشكيل تيمهاي ارزيابي مداخلات رواني اجتماعي و ويزيت ساكنان، كمكهاي فراواني اين زلزله زدگان شد وهمچنين كارگاههاي آموزشي هم براي تيمهاي مداخلهكننده برگزار شد.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اينكه محوريت كار ما حفظ جان افراد است، گفت: در كشور ما به محض گفتن حوادث طبيعي به ياد زلزله ميافتيم در صورتي كه بايد به همه حوادث طبيعي توجه كنيم .
وي افزود: بحران شرايطي است كه در اثر حوادث، رخدادها و عملكردهاي طبيعي و انساني به طور ناگهاني يا غير قابل كنترل بوجود ميآيد و موجب ايجاد مشقت و سختي مجموعهها يا جامعه انساني ميشود و مديريت بحران فرآيند برنامهريزي، عملكرد و اقدامات اجرايي است كه توسط دستگاههاي دولتي و غيردولتي و عمومي براي مديريت عمليات انجام ميشود.
بسياري از بندهاي سازمان بحران اجرايي نشده است
معصومي اضافهكرد: سازمان بحران بعد از زلزله گيلان به دنبال دستور مقام معظم رهبري ايجاد شد و تا قبل از زلزله بم به عنوان يك ستاد حوادث مشغول بود اما بعد از اين زلزله به دستور ايشان طرح جامع امداد و نجات شروع شد و نهايتا لايحه آن به مجلس براي تشكيل سازمان بحران كشور ابلاغ شد و در سال 1388 آيين نامه اجرايي آن تصويب وبه دولت ابلاغ شد اما بسياري از بندهاي آن همچنان اجرايي نشده است.
انتهاي پیام
نظرات