• شنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91060401791
  • خبرنگار : 71021

خواسته‌ي راهنمايان تورهاي گردشگري:

پنج روز تعطيلي در پایتخت، لطفا بي‌خيال مناطق شگفت‌انگيز شويد!

پنج روز تعطيلي در پایتخت، لطفا بي‌خيال مناطق شگفت‌انگيز شويد!

پنج روز تعطیلی غیرمعمول، آن هم در آخرین ماه گرم تابستان، بهترین فرصت برای مسافرت است؛ اما «لطفا دست نگه دارید و همین‌جا متوقف شوید»؛ این یک هشدار از سوی طبیعت‌گردان و طبیعت‌دوستان است.

پنج روز تعطیلی غیرمعمول، آن هم در آخرین ماه گرم تابستان، بهترین فرصت برای مسافرت است؛ اما «لطفا دست نگه دارید و همین‌جا متوقف شوید»؛ این یک هشدار از سوی طبیعت‌گردان و طبیعت‌دوستان است.

سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تصمیم داشت برای این چند روز تعطیلی که به‌دليل برگزاری اجلاس سران جنبش غير متعهدها در تهران شامل حال پایتخت‌نشینان شده است، مقاصد جذاب و نزدیکی را که کم‌مخاطره، کم‌هزینه و بی‌دردسر باشند، با کمک راهنمایان تور و فعالان حرفه‌يی گردشگری معرفی کند؛ اما این كار نه‌تنها با استقبال مواجه نشد، بلکه با بی‌علاقگی آن‌ها نیز همراه بود.

البته راهنمایان تور خیلی هم ساده از کنار این تعطیلات نگذشتند و سفر به شیراز و اصفهان و همچنين برای آن‌هایی که سفر به طبیعت را ترجیح می‌دهند، تنگه‌ي واشی، چالوس و کویر مرنجاب را پیشنهاد كردند.

حسین عبادتی که حدود 15 سال کارش راهنمایی گردشگران در شهرها، طبیعت و کوه‌های ایران است، از جمله افرادی است که دیگر تمایل ندارد مقصد جدیدی را در ایران برای سفر معرفی کند، چون معتقد است كه شاید با این کار کمی به حفظ طبیعت و فرهنگ جامعه‌ي محلی کمک شود.

او به خبرنگار ايسنا می‌گوید: بهتر است مردم به همین شهرهایی که سفر به آن‌ها زیاد انجام می‌شود و جاهایی مانند تنگه‌ي واشی بروند که دیگر چیزی برای خراب شدن ندارند.

عبادتی در ادامه هم بیان می‌کند: فقط کافی است منطقه‌ی جدیدی را معرفی کنیم تا آن‌وقت آژانس‌ها به آن مقصد «تورهای شاد شاد» بگذارند و پس از مدتی همه‌چیز آنجا نابود شود. بنابراين با این اوضاع ما ترجیح می‌دهیم کسی از این نقاط بکر خبر نداشته باشد.

علی علی‌اسلام هم جزو راهنمایان توری است که هیچ‌وقت به خودش اجازه نمی‌دهد دست کم در محضر رسانه‌ها، منطقه‌ي خاص یا بکری را معرفی کند، چراکه معتقد است، انجام سفرهای غیرمسؤولانه در چند سال اخیر به چنین مناطقی، به اندازه‌ي کافی تخریب وارد کرده و بهتر است مردم در همین شهر و خانه‌ی خود بمانند.

به اعتقاد این راهنمایان تور، رسانه‌ای مانند صداوسیما در این سال‌ها بدون آن‌که فرهنگ سفر کردن را آموزش دهد، به حد کافی مناطق بکر را معرفی کرده، مناطقی که این روزها دیگر چیزی از طبیعت خالص‌شان باقي نمانده است.

این محافظه‌کاری در معرفی مناطق بکر و شگفت‌انگیز تقریبا در ميان بیشتر راهنمایان تور و فعالان گردشگری دیده می‌شود که دلیل آن، آشفتگی طبیعت که به‌دست انسان اتفاق افتاده و همچنین پدید آمدن حالت خشم و تدافعی در میان برخی جوامع محلی در برابر گردشگران است.

همان شرایطی که به‌تازگي در کویر «مرنجاب» شاهد آن بودیم و سبب شد مسؤولان محلی بخواهند ورود گردشگران به این منطقه محدود شود، چراکه حجم زیاد سفرهای غیرمسؤولانه در چند سال اخیر به این منطقه، فرهنگ جامعه‌ي محلی و محیط زیست آن را به شدت تحت تأثیر قرار داده است، هرچند به اعتقاد فعالان حوزه‌ي طبیعت‌گردی، محدود کردن ورود گردشگران به یک منطقه، چاره‌ی صد درصد مشکل نیست، چون همه‌ی این آسیب‌ها از فرهنگ مسافران ناشی می‌شود، موضوعی که نباید از کنار آن ساده گذشت.

اگرچه ما پیشنهادی برای این چند روز تعطیلی نداریم؛ اما آن‌هایی هم که قصد سفر دارند، منتظر پیشنهاد ما نمی‌مانند و تا كنون مقصدي را برای تعطیلات خود پيش‌بيني کرده‌اند؛ ولی چرا نباید در طبیعت یا منطقه‌ای که جامعه‌ي محلی آن اخلاق، باورها و فرهنگ خاص خود را دارد، رفتار محترمانه و مسؤولانه‌ای داشته باشیم تا این‌چنین با درِ بسته‌ی برخی روستاها، خشم و انزجار برخی جوامع محلی یا محافظه‌کاری آن‌هایی که می توانند راهنمای ما در یافتن نقاط کم‌نظیر و شگفت‌انگیز ایران باشند، مواجه نشویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۶-۰۵ ۰۶:۲۰

مشکل از افرادی هست که فرهنگ لازم رو فرا نگرفتن یا مشکل از تلویزیون ملیِ که سواد ترویج فرهنگ رو نداره؟