• سه‌شنبه / ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 91052414863
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

جمعيت استان اصفهان در حال پير شدن

جمعيت استان اصفهان در حال پير شدن

ایسنا/اصفهان معاون برنامه‌ريزي استانداري اصفهان گفت: جمعيت استان اصفهان با توجه به آخرين نتایج سرشماري سال 90 بالغ بر چهار ميليون و 879 هزار نفر مشخص شده است كه 6.5 درصد از جمعيت كل كشور را در بر مي‌گيرد.

معاون برنامه‌ريزي استانداري اصفهان گفت: جمعيت استان اصفهان با توجه به آخرين نتایج سرشماري سال 90 بالغ بر چهار ميليون و 879 هزار نفر مشخص شده است كه 6.5 درصد از جمعيت كل كشور را در بر مي‌گيرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه اصفهان، عليرضا همدانيان، دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: استان اصفهان از لحاظ جمعيت رتبه سوم و از لحاظ وسعت رتبه ششم كشور را دارد؛ براساس سرشماري سال گذشته دو ميليون و 470 هزار نفر مرد و دو ميليون و 40 هزار نفر زن در اين استان ساكن هستند.

نرخ بيكاري استان اصفهان در سه ماهه نخست امسال 14 درصد است

معاون برنامه‌ريزي استانداري اصفهان با اشاره به اين‌كه از جمعيت چهار ميليون و 879 هزار نفري استان، چهار ميليون و 168 هزار نفر در شهرها و 710 هزار نفر در در روستاها ساكن هستند، افزود: بر اساس آمار سال 90 يك ميليون و 454 هزار خانوار در استان اصفهان زندگي مي‌كنند كه از اين تعداد يك ميليون و 240 هزار خانوار در شهرها و 210 هزار خانوار در روستاها ساكن هستند.

همدانيان گفت: متاسفانه 6.5 درصد جمعيت استان اصفهان بالاي 65 سال است كه بيشتر از متوسط 5.7 نرخ سالمندي در كشور است و اين امر نشان‌ مي‌دهد جمعيت استان در حال پير شدن است.

وي با اشاره به اين‌كه متوسط رشد جمعيت استان در سال 90 نسبت به سال 85، 1.37 درصد كاهش يافته است، ادامه داد: نرخ بيكاري در سه ماهه نخست امسال براي استان اصفهان 14 درصد مي‌باشد كه 2 درصد نسبت به سه ماهه سال قبل افزايش يافته است.

معاون استاندار اصفهان ادامه داد: ملاك ماموران سرشماري براي محاسبه نرخ بيكاري، شاغل بودن فرد براي يك ساعت در هفته بوده است.

همدانيان با تاكيد بر اين كه در استان اصفهان خانوارهاي يك نفره 7.6 درصد از كل جمعيت استان را شامل مي‌شوند، افزود: بخشي از علت افزايش خانوارهاي يك نفره به هدف‌مندي يارانه‌ها مربوط مي‌شود زيرا مردم تصور مي‌كردند اگر فرزند دانشجوي خود را به طور مستقل به شهر ديگر بفرستند به صورت يك خانواده مجزا حساب مي‌شود و يارانه دريافت مي‌كند.

وي خاطرنشان كرد: خانوارهاي دو نفره 20 درصد، خانوارهاي سه نفره 29درصد، خانوارهاي چهار نفره 27.7 درصد و خانوارهاي پنج نفره 15.7 درصد از كل جمعيت استان را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون برنامه‌ريزي استانداري اصفهان بيان كرد: استان اصفهان از لحاظ بعد خانوار در سال 90 با 3.4 درصد رتبه 9 را در كشور به دست آورده است.

همدانيان درباره متوسط زيربناي ساختمان در استان اصفهان، گفت: متوسط زيربناي ساختمان‌هاي خانوارهاي شهري 124 متر بوده كه در مقايسه با متوسط كشوري كه 101 متر است وضعيت بهتري دارد در حالي كه وضعيت متوسط زيربناي ساختمان در روستاهاي استان 121 متر مي‌باشد كه از متوسط كشوري كه 88 متر مي‌باشد وضعيت قابل قبول تري را نشان مي‌دهد.

200 هزار خانه خالي در استان اصفهان وجود دارد

وي با اشاره به اينكه تعداد خانه‌هاي خالي در استان اصفهان از دو روش قابل ارزيابي است، گفت: يكي از اين روش‌ها روشي است كه توسط مامور آمار انجام مي‌شود و به مركز اطلاع داده مي‌شود كه بر اساس اين روش 150 هزار خانه خالي از سكنه در استان موجود است و روش ديگر، برآورد تعداد خانه‌هاي خالي توسط مشتركين برق است كه با توجه به اين روش 200 هزار خانه در استان اصفهان بدون سكنه است.

معاون برنامه‌ريزي استانداري اصفهان بيان كرد: ميزان تراكم جمعيت در هر كيلومتر در استان اصفهان 46 نفر است كه با متوسط كشوري برابر است.

85.4 درصد از جمعيت استان اصفهان شهرنشين است

همدانيان بيان كرد: 85.4 درصد از جمعيت استان اصفهان شهرنشين مي‌باشند و استان رتبه چهارم شهرنشيني در كشور را دارد.

وي اظهار كرد: ضريب نفوذ اينترنت در ميان جوانان استان اصفهان 41.5 درصد و در رتبه دوم كشور قرار دارد.

معاون برنامه‌ريزي استانداري اصفهان ادامه داد: ماهانه 240 ميليارد تومان به چهار ميليون و 600 هزار نفر در استان اصفهان يارانه پرداخت مي‌شود كه از اعتبارات عمراني استان در سال 90 بيشتر است.

همدانيان با بيان اين‌كه سال گذشته 138 ميليارد تومان نيز براي 40 پروژه‌ ملي و استاني در نظر گرفته شده است، ادامه داد: بودجه عمراني استان اصفهان در سال گذشته 305 ميليارد تومان بوده است كه براي ساخت سه هزار پروژه استاني مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

همدانيان با اشاره به اينكه سه درصد از اراضي قابل كشت كشور در استان اصفهان قرار دارد، بيان كرد: سال گذشته در استان اصفهان 300 هزار تن گندم برداشت شده است.

تامين مواد اوليه، نقدينگي و نبود سرمايه در گردش مشكلات فعلي صنعت است

وي با بيان اين‌كه براي تامين گندم استان مشكلي وجود ندارد، افزود: خريد تضميني گندم صورت گرفته و در حدود 8000 تن گندم خريداري شده است و با مصرف سالانه 560 تا 580 هزار تن گندم در سال، استان اصفهان مشكل خاصي در تامين گندم نخواهد داشت.

همدانيان با گلايه از تامين نشدن به موقع نهاده‌ها در كشور، گفت: اگر نهاده‌ها به طور مرتب و صحيح توزيع مي‌شد و برخي از وزارت‌خانه‌ها بي درايتي نمي‌كردند قيمت مرغ افزايش نمي‌يافت.

180 هزار تبعه خارجي در استان اصفهان زندگي مي‌كنند

هم‌چنين در اين نشست مديركل دفتر آمار و اطلاعات استانداري اصفهان با اشاره به اين‌كه 180هزار نفر تبعه خارجي در استان اصفهان زندگي مي‌كنند، گفت: از اين تعداد 90 هزار نفر مشغول به كار هستند و اين امر بدان معني است كه براي هر خارجي در حدود 100 ميليون تومان هزينه شده است.

محمدرضا قاسمي با بيان اين‌كه اصفهان پرجمعيت‌ترين شهرستان استان با جمعيتي بالغ بر 2 ميليون و 147هزار نفر است و شهرستان خور با 17هزار و 793 نفر كم جمعيت ترين شهرستان استان محسوب مي‌شود، بيان كرد: شهرستان اصفهان 44.5 درصد از جمعيت تمام استان را در خود جاي داده است.

وي افزود: شهرستان خميني شهر با جمعيت 1770 نفر در هر كيلومتر متراكم‌ترين شهرستان كشور و استان اصفهان مي‌باشد و شهرستان خوروبيابانك با جمعيت 1.6 در هر كيلومتر كمترين تراكم را در استان دارد.

مديركل دفتر آمار و اطلاعات استانداري اصفهان خاطرنشان كرد: بالاترين نرخ رشد جمعيت در استان اصفهان متعلق به شهرستان اصفهان است كه برابر با 1.82 مي‌باشد و شهرستان‌هاي سميرم، نايين، خوانسار، دهاقان، چادگان، فريدونشهر، نطنز با نرخ رشد منفي كمترين نرخ رشد را در استان به خود اختصاص مي‌دهند.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha