پژوهشی جدید حاکی از آن است که کودک آزاری باعث تغییر در ساختار مغز کودکان و مستعد شدن آنها به ابتلا به افسردگی و مصرف مواد مخدر میشود.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محققان مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس با استفاده از تصویرسازی تشدید مغناطیسی MRI دریافتند در قسمتهای مشخصی از ماده خاکستری مغز افرادی که در دوران کودکی خود مورد بد رفتاری واقع شدهاند، اختلالات میکروساختاری وجود دارد.
به منظور انجام این پژوهش، محققان 19 نوجوانی را که پیش از 10 سالگی، به مدت شش ماه یا بیشتر، مورد آزار جنسی و فیزیکی قرار گرفته یا شاهد خشونتهای خانوادگی بودند، به همراه 13 نفر از افرادی که سابقه تجربه هیچ گونه کودک آزاری نداشتند (گروه کنترل شده) طی پنج سال و در بازههای زمانی شش ماهه مورد بررسی قرار دادند.
میانگین سن گروه آزاردیده، 16 سال بود و همگی آنها در ابتدای شروع تحقيق، از نظر سلامت روحی و روانی در شرایط خوبی قرار داشتند و از هیچ گونه الکل و مواد مخدر استفاده نمیکردند.
طی این پژوهش، محققان متوجه شدند نوجوانانی که تجربه کودک آزاری داشتند، در معرض خطر بیشتری از ابتلا به افسردگی و اختلالات اعتیاد بودند.
بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، پنج نفر از 19 نفر قربانیان کودک آزاری، پس از این مدت به افسردگی مبتلا شدند، چهار نفر به مصرف مواد مخدر روی آوردند و دو نفر دیگر هم به هر دو شرایط مصرف مواد مخدر و افسردگی مبتلا شدند.
این در حالي بود كه در گروه کنترل شده بدین صورت بود که تنها یک نفر به افسردگی و یک نفر هم به اعتیاد مبتلا شده بود.
به گفته دکتر «هانگ»، سرپرست این پژوهش، میتوان با انجام اسکنهای مغزی از جوانان آزاردیده که در معرض خطر بالایی از ابتلا به افسردگی و اعتیاد قرار دارند، راهکارهای پیشگیرانه را برای آنان به کار برد.
این پژوهش، جزء اولین تحقیقاتی است که رابطه بین تغییرات ماده خاكستري مغز و بروز مشکلات روانی متعاقب را آشکار كرده است.
جزییات این پژوهش در مجله «Neuropsychopharmacology» منتشر شده است.
انتهاي پیام
نظرات