• سه‌شنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ / ۲۰:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91051006580
  • خبرنگار : 90049

سخنگوي وزارت امور خارجه تاكيد كرد:

تغيير فضاي جامعه بين‌المللي با همكاري رسانه‌هاي مستقل

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان بعدازظهر امروز به وقت محلي، با سون يو شنگ، معاون تلويزيون مركزي چين (سي‌سي‌تي) ديدار كرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان بعدازظهر امروز به وقت محلي، با سون يو شنگ، معاون تلويزيون مركزي چين (سي‌سي‌تي) ديدار كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به پكن، مهمانپرست با اشاره به اهميت ديپلماسي عمومي در دنياي امروز گفت: اين روزها ديگر سياست خارجي كشورها نمي‌تواند به اهداف خود دست يابد. در دنياي امروز آن كشوري در تحقق سياست‌ها و اهدافش موفق است كه توانايي تاثيرگذاري بر افكار عمومي دنيا را داشته باشد.

وي خاطرنشان كرد: با توجه به پيشرفت علوم ارتباطات، ديگر نمي‌شود كشورها سياست‌هايي را دنبال كنند و مردم از آن‌ها بي‌خبر باشند.

مهمانپرست با اشاره به تغيير شكل رقابت قدرت‌هاي بزرگ گفت: آنها مي‌دانند كه امروز اخبار به مردم مي‌رسد و سعي مي‌كنند شكل آن را در كنترل خود بگيرند. به خصوص كشورهاي غربي با در اختيار داشتن كشورهاي مجهز و زنجيره‌اي در دنيا، سعي مي‌كنند برخي موضوعات را به مردم تحميل كنند.

او ادامه داد: آنها هروقت منافع‌شان ايجاب كند، برخي حقايق را تحريف مي‌كنند و مي‌توانند از حكومت‌هايي كه دموكراسي دارند و مستقل هستند، تصوير بسيار منفي‌ به مردم دنيا نشان دهند.

مهمانپرست در ادامه گفت: هروقت منافع آن‌ها ايجاب كند، مي‌توانند با استفاده از قدرت رسانه از نظام‌هاي ديكتاتوري به گونه‌اي تعريف كنند كه گويي بهترين حكومت‌هاي دنيا هستند.

سخنگوي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: با كمك همين رسانه‌هاست كه بحث‌هايي مثل حقوق بشر، در مقابل با دموكراسي توسط آنها تحريف مي‌شود و آن‌ها مي‌توانند با زمينه‌سازي خبري خود، حتي عمليات نظامي عليه يك كشور را توجيه كنند.

مهمانپرست افزود: آنها در يك كشوري پرونده‌هاي حقوق بشري درست مي‌كنند به جرم اينكه آن كشور مي‌خواهد فرهنگ خود را در جامعه دنبال كند. در همين شرايط در همان كشورهاي غربي يا دوستان و متحدانشان ممكن است انسان‌هاي بي‌گناهي كشته شوند، اما بحث حقوق بشر اصلا دنبال نمي شود.

سخنگوي وزارت امور خارجه اضافه كرد: اين نشان‌دهنده قدرت رسانه است. كشورهاي بزرگ و مستقل اگر بخواهند از استقلال خود دفاع كنند، بايد رسانه‌هاي قدرتمند داشته باشند. اگر رسانه‌هاي كشورهاي مستقل با هم همكاري داشته باشند، اجازه نخواهند داد واقعيت‌ها تحريف شود.

او در ادامه گفت: وظيفه بسيار سنگيني كه بر دوش ما قرار دارد، مسووليت اطلاع‌رساني دقيق به مردم دنياست. حقايق و واقعيت‌ها بايد به درستي به مردم دنيا منعكس شود و به همين خاطر فكر مي‌كنيم همكاري رسانه‌هاي مستقل مي‌تواند فضاي موجود جامعه بين‌المللي را تغيير دهد.

مهمانپرست همچنين بيان كرد: ما اگر مي‌خواهيم درباره كشور چين اطلاعاتي به دست بياوريم، دوست داريم آن را از طريق رسانه‌هاي چيني به دست آوريم و اگر شما بخواهيد اطلاعاتي از ايران به دست آوريد، بهتر است مستقيما توسط رسانه‌هاي ايراني اين امر انجام شود.

وي با اشاره به روابط بسيار خوب و استراتژيك دو كشور گفت: حجم روابط اقتصادي دوجانبه مانند روابط خوب سياسي رو به گسترش است اما با توجه به موقعيت استراتژيك ايران در خاورميانه و خليج فارس احساس مي‌كنيم با توجه به قدرت اقتصادي چين، اين روابط جاي گسترش دارد.

او خاطرنشان كرد: جذابيت‌هاي بسياري در دو كشور وجود دارد كه از طريق رسانه‌هاي اين دو كشور مي‌تواند به اطلاع دولت رسانده شود. اگر صنعت توريست بين دو كشور رونق بيشتري بگيرد و گسترش يابد، حتما بر روابط اقتصادي دوجانبه تاثيرگذار خواهد بود.

سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به تاريخ و تمدن چند هزار ساله مردم شرق آسيا گفت: مي‌توانيم با كمك يكديگر از فرهنگ آسيا در اين منطقه دفاع كنيم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha