• پنجشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 91050503016
  • خبرنگار : 71062

سالروز «عمليات مرصاد»/ منافقان در زباله‌دان تاريخ

سالروز «عمليات مرصاد»/ منافقان در زباله‌دان تاريخ

امروز پنجم مردادماه سالروز شكست منافقان در سال 1367 و «عمليات مرصاد» است.

امروز پنجم مردادماه سالروز شكست منافقان در سال 1367 و «عمليات مرصاد» است.

به گزارش سرويس فرهنگ حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،عمليات پيروزمندانه "‌مرصاد " به عنوان يكصد و چهارمين عمليات انجام شده در طول 8 سال دفاع مقدس و هفتادمين عمليات آفندي رزمندگان غيور ارتش اسلام است كه از نظر طراحي، تاكتيك رزمي و اجرا نيز مي‌توان آن را آخرين عمليات بزرگ و پيروزمندانه ارتش جمهوري اسلامي ايران در جنگ تحميلي قلمداد كرد.

در اين عمليات يگان‌هاي عمل‌كننده ارتش مشتمل بر لشكر 81 زرهي كرمانشاه، تيپ مستقل 45 تكاور نيروي زميني ارتش و يگانهاي توپخانه،نيروي هوايي، پدافند هوايي و هوانيروز قهرمان به شكلي هماهنگ و منسجم به فرماندهي شهيد سرافراز امير سپهبد علي صياد علي شيرازي توانستند با ايجاد سپري فولادين در برابر تهاجم مذبوحانه رژيم بعث و منافقين كوردل صف‌آرايي كرده و با وجود طراحي بي‌نظير اين عمليات و حداكثر استفاده از اصل غافلگيري، براي هميشه توان عملياتي دشمن را در تجاوز به خاك مقدس ايران اسلامي از بين ببرند.

اما اينكه چه اتفاقي افتاد و چه شرايطي بوجود آمد كه پس از پذيرش «قطعنامه 598» سازمان ملل از سوي جمهوري اسلامي ايران با كارشكني‌هاي رژيم بعثي عراق و ناديده گرفتن شرايط آتش بس از سوي آنان، آتش جنگ مجددا شعله ور گشت؛ مبحثي است كه در اينجا به آن اشاره مي‌كنيم.

در واقع رژيم عراق پس از پذيرش قطعنامه 598 از سوي ايران در بن‌بست سياسي و نظامي شديدي قرارگرفت و توطئه‌هاي وسيعي را كه از جانب استكبار جهاني عليه انقلاب اسلامي تدارك ديده بود نقشه بر آب مي‌ديد و از سوي ديگر مي‌دانست كه حضور منافقين در عراق پس از قطعنامه يادشده براي آنها دردسرساز خواهد شد بنابراين طي نشست‌هاي مشترك با سران منافقين به آنان تضمين داد كه ايران شكست‌پذير است به شرطي كه منافقين نيروهاي خود را به سوي ايران از شهري به شهر ديگر حركت دهند و همين تصويرسازي دروغين و واهي رژيم بعثي موجب شد تا ستون نفاق با يك برنامه غلط و ديكته شده از سوي رژيم عراق در سحرگاه روز دوشنبه سوم مرداد 1367 از مرز خسروي گذشته و به سرعت به طرف شهرستان «سرپل ذهاب» ادامه مسير بدهند.

پس از رسيدن منافين به سرپل ذهاب، افسران اشغالگر رژيم بعثي از آنان استقبال كرده و با پوشش هوايي و آتش توپخانه خود، منافقين را به طرف شهرهاي كرند و سپس اسلام آباد هدايت كردند. همزمان با حركات مذبوحانه منافقين در جلسه‌اي كه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني، رئيس جمهور وقت كشور و امير سپهبد صيادشيرازي، نماينده حضرت امام خميني (ره) در شوراي عالي دفاع در شهر كرمانشاه تشكيل شد؛ مقرر گرديد «تنگه چهارزبر» در 34 كيلومتري كرمانشاه به عنوان خط اصلي پدافند انتخاب و تقويت شود. اين تنگه كه پس از اين عمليات به تنگه مرصاد معروف شد، بدليل دارا بودن شيارها و ارتفاعات مناسب، بهترين نقطه براي جلوگيري از حركت و اضمحلال منافقين بود.

بلافاصله پس از جلسه مذكور، لودرها و بولدوزرها در عرض جاده خاكريز زدند و حفر سنگر نيز پشت خاكريزها آغاز شد. همزمان خمپاره‌اندازهاي 60 ، 80 و 120 ميليمتري لشكر 81 زرهي در تنگه مستقر شده و با الحاق نيروهاي لشكر 32 انصارالحسين(ع) و 27 محمدرسول الله (ص) از سپاه پاسداران، ستون نفاق در دشت حسن‌آباد زمينگير شد.

هوا روشن‌تر شده بود و نيروهاي عقب مانده منافقين نيز به ستون متوقف شده ملحق شدند. حالا يك ستون به طول چهار كيلومتر مسلح به توپ، تانك، نفربر، 106 ، خودروهاي سنگين حامل مهمات و ساير ادوات نظامي و لجستيكي، تمام جاده دشت حسن‌آباد را پوشانده بودند. ناگهان صداي غرورآفرين بالگردهاي هوانيروز ارتش جمهوري اسلامي ايران در فضا طنين‌انداز شد. خلبانان شجاع هوانيروز كه افتخارآفريني خود را در ابتداي جنگ تحميلي با شهيدان كشوري و شيرودي آغاز كرده بودند اكنون آمده بودند تا حماسه‌اي ديگر بيافرينند.

به دستور امير شهيد سپهبد علي صياد شيرازي، يك تيم آتش هلي‌كوپتر كبري از پايگاه امام حسين(ع) و يك تيم آتش از پايگاه كرمانشاه به پرواز درآمده و پس از ملحق شدن در مسير اسلام آباد به طرف محلي كه شهيد صياد شيرازي معين كرده بود حركت كردند. در طول پرواز شهيد صياد شيرازي از آنان خواسته بود بلافاصله پس از رسيدن به تنگه چهارزبر حضور خود را به وي اعلام كنند. شهيد صياد شيرازي در دستور بعدي از آنان خواست به ارتفاعات نزديك نشوند و به سمت چپ تنگه پرواز كنند.

خلبانان پس از اجراي فرمان و حركت به سمت چپ به طول 10 كيلومتر در منطقه ماهي‌دشت، متوجه ترافيك سنگيني در جاده شده و بلافاصله مسئله را به شهيد صياد اطلاع مي‌دهند. ايشان پس از بررسي جاده به تيم آتش دستور شليك مي‌دهد. اين در حالي است كه خلبانان تصور مي‌كنند ستون خودرويي متوقف شده در جاده مردم عادي بوده و در اجراي دستور مردد هستند. بلافاصله امير سرافراز ارتش اسلام شهيد صياد شيرازي با لحني محكم‌تر و پرصلابت مي‌گويد: " من به عنوان نماينده حضرت امام به شما دستور مي‌دهم كه آتش كنيد و همه خودروها را منهدم كنيد، آنها منافقين هستند".

خلبانان با شنيدن اين جمله از آن شهيد بزرگوار جاده را مورد هدف قرار داده و پس از انهدام بخش قابل توجهي از ستون‌هاي خودرويي به پايگاه‌هاي خود بازگشتند. سپس چهار تيم آتش ديگر از هوانيروز مجددا وارد عمل مي‌شوند.

در سحرگاه روز پنجم مردادماه،‌ دو فروند جنگنده فانتوم اف -4 نيروي هوايي ارتش از خطوط رزمندگان عبور كرده و ستون متوقف شده منافقين را به شدت بمباران كردند. بمباران هوايي خلبانان نيروي هوايي چنان دقيق و موثر صورت گرفت كه تمام سازمان نظامي منافقين از هم فرو پاشيد و چند لحظه بعد، بالگردهاي كبري هوانيروز از چپ و راست، انبوه نفرات و تجهيزات دشمن را مورد حمله قرار دادند.

عمليات غرورآفرين مرصاد تا دو روز بعد ادامه يافت تا اينكه منطقه به كلي از لوث وجود منافقين پاكسازي شد و حدود 2500 نفر از آنان به هلاكت رسيده و بيش از 400 دستگاه خودرو، نفربر و تانك آنان منهدم شد و برگ زرين ديگري در تاريخ حماسي هشت سال دفاع مقدس به ثبت رسيد.

رژيم عراق نيز با شكست مفتضحانه در اين عمليات و در حالي كه از تلاش‌هاي مذبوحانه خود طرفي نبسته و در تجاوز هشت ساله‌اش به ايران اسلامي به هيچ دستاوردي نرسيده بود؛ سرانجام در روز 15 مرداد سال 67 طي نامه‌اي به دبيركل سازمان ملل متحد تمامي شرايط قطعنامه 598 را پذيرفته و تسليم شد.

بدين ترتيب با نصرت و عنايت الهي و حماسه‌آفريني‌هاي رزمندگان غيور اسلام و مردم هميشه در صحنه ايران اسلامي، پيروزي قاطع و ظفرمندانه ايران در نبرد هشت ساله با رژيم بعثي عراق براي جهانيان به اثبات رسيد و مصداق آيه: " انا فتحنا لك فتحا مبينا " تحقق يافت.

با گذشت سالها از آن حماسه ماندگار وقتي در جاده كرمانشاه - اسلام آباد سفر مي‌كنيد در كيلومتر 34 جاده، در محل تنگه چهارزبر، يادمان شهداي عمليات مرصاد - يادگاري از شهيد بزرگوار امير سپهبد علي صياد شيرازي- احداث گرديده و يادآور ايثارگري‌هاي فرزندان اين ملت در نبرد با منافقين كوردل است.

ياد همه شهداي والامقام انقلاب و ميهن اسلامي به ويژه چهل و هشت هزار لاله سرخ به خون خفته ارتش جمهوري اسلامي ايران گرامي باد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha