• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۱ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 91041911484
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

زنان كمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند

زنان كمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند

ایسنا/خراسان رضوی مسوول واحد تغذيه معاونت بهداشتي دانشكده علوم پزشكي تربت حيدريه تاكيد كرد: نوشيدن آب ميوه‌هاي صنعتي در فصل تابستان به علت شيريني زياد باعث بالا رفتن قند خون و از دست رفتن آب بيشتري از بدن مي شود.

مسوول واحد تغذيه معاونت بهداشتي دانشكده علوم پزشكي تربت حيدريه تاكيد كرد: نوشيدن آب ميوه‌هاي صنعتي در فصل تابستان به علت شيريني زياد باعث بالا رفتن قند خون و از دست رفتن آب بيشتري از بدن مي شود.

سمانه يوسفي مقدم در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، تصريح كرد: نوشيدني‌هاي حاوي كافيين مانند چاي، قهوه، نسكافه و نوشابه به خصوص نوشابه‌هاي گازدار به هيچ وجه توصيه نمي شوند.

وي گفت: فصل تابستان بسياري از افراد را دچار مشكلاتي مي كند كه با تغذيه مناسب در فصل گرما و رعايت نكات بسيار ساده غذايي مي توان به حفظ سلامتي بدن كمك كرد.

مسوول واحد تغذيه معاونت بهداشتي دانشكده علوم پزشكي تربت حيدريه توصيه كرد: براي پيشگيري از گرمازدگي تعادل آب در بدن بسيار ضروري است و با توجه به تعريق زياد در اين فصل و احتمال بهم خوردن اين تعادل بايد مصرف مايعات را بيشتر كرد؛ نوشيدن شربت‌هاي خنك البته كم شيرين مانند گلاب، خاكشير و بيدمشك مي‌تواند به كاهش دماي بدن كمك كند.

وي افزود: همچنين استفاده از انواع سبزيجات خصوصاً سبزيجات پر آب مانند كاهو و خيار در وعده‌هاي غذايي و ميوه‌هاي پر آب مانند هندوانه و طالبي، در ميان وعده‌ها به نگهداري آب بدن كمك زيادي مي‌كند.

وي تصريح کرد: استفاده از چاشني‌هاي مناسب سالاد مانند آب ليمو، آب غوره و ماست به جاي سس همچنين نوشيدن مايعاتي مانند دوغ كه كمي نمك دارد و تمايل بدن را به نوشيدن آب افزايش مي‌دهند، مفيد است.

وي افزود: از دريافت رژيم‌هاي غذايي با درصد بالاي پروتئين به خصوص در فصل گرما پرهيز كنيد زيرا مصرف زياد پروتئين به خصوص نوع حيواني آن علاوه بر ديگر مضررات نياز بدن به آب را افزايش مي‌دهد.

مسوول واحد تغذيه معاونت بهداشتي دانشكده علوم پزشكي تربت حيدريه در خصوص بروز گرمازدگي در افراد، گفت: در اين حالت بايد همراه با خنك كردن بيمار نوشيدني‌هاي خنك نيز به او بدهيد.

وي افزود: استفاده از شربت‌هاي رقيق خانگي به جاي آب و هر 20 دقيقه 150 تا 200 سي سي از اين مايعات خنك را جرعه جرعه بنوشيد.

وي تصريح كرد: براي تهيه شربت مي‌توان به ازاي هر يك ليوان آب 2 تا 3 قاشق مرباخوري شكر يا شربت غليظ اضافه كرد، همچنين آب سبزي‌ها مانند گوجه فرنگي وهويج كه با مقداري آب ساده رقيق شده باشد، تركيبات آب ميوه، سبزيجات و عرقيات سنتي مفيد هستند.

يوسفي مقدم با بيان اينكه سالمندان بدنشان در مقايسه با جوانان ميزان آب كمتري دارد و احساس تشنگي در آنان كمتر است، تصريح كرد: سالمندان بيشتر در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند اين افراد مي‌توانند به آب، موادي مانند طعم دهنده‌ها و ادويه‌هايي كه به آن علاقمندند اضافه كنند كه گلاب، بيدمشك، هل و دارچين گزينه‌هاي مناسبي است.

مسوول واحد تغذيه معاونت بهداشتي دانشكده علوم پزشكي تربت حيدريه با بيان اينكه زنان كمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند، اظهار كرد: به دليل اينكه ميزان آب بدن زنان بيشتر است در عين حال زنان شيرده به دليل توليد شير بايد حداقل 1.5 تا 2 ليتر آب بيشتر از نياز معمول ميل نمايند.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha