وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و سردار بهمن كارگر (معاون اجتماعي ناجا) در نشست خبري كه امروز ـ 21 خرداد ماه ـ در ساختمان معاونت اجتماعي نيروي انتظامي برگزار شد به سوالات مختلف خبرنگاران پاسخ دادند.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداي اين نشست يكي از خبرنگاران درباره سخنان سردار كارگر پيرامون سفر يكي از بازيگران سينماي ايران به جشنواره كن و وضعيت نامناسب پوشش او از وزير ارشاد سوال كرد كه حسيني در پاسخ گفت: سينماگران ما خودشان ضوابط كشور را ميدانند، بعيد است فردي 33 سال در اين كشور باشد و ضوابط آن را نداند.
وي ادامه داد: لذا آنها بايد خودشان مسايل را رعايت كنند. نه اينكه تا در جايي برايشان سوت و كف زدند، اعتقادات مردم كشور خود را ناديده بگيرند. البته ما هم بايد ضوابط و مقررات را شفاف ارائه دهيم. از جمله كارهاي سازمان سينمايي اين است كه آييننامههاي متعدد در مسايل مختلف را داشته باشد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست، خبرنگاري درباره سخنان سردار كارگر درباره برخورد با جشنها و جشنوارههاي هنري كه ضوابط اخلاقي جامعه را مد نظر نميگيرند از حسيني سوال كرد كه وي در پاسخ گفت: ما همه توانمان را به كار گرفتهايم تا آن وظيفهاي كه بر عهده وزارت ارشاد است را به بهترين وجه انجام دهيم. اما در هر صورت بنيه پرسنل و نيروهاي ما هم محدود است ولي در عين حال در اين زمينه تلاش بسياري ميكنيم.
وزير ارشاد ادامه داد: نكته ديگري كه در اين زمينه وجود دارد اين است كه تمام فعاليتهاي فرهنگي و هنري كشور تنها به وزارت ارشاد ختم نميشود مثلا اگر بحث حجاب در جامعه مطرح مي شود، تنها اين بحث به حوزه هاي اجتماعي، فرهنگي، انتظامي و ... مربوط نيست چرا كه اگر روي اعتقادات فرد از كودكي كار ميشد چه بسا او امروز با چنين مشكلي روبرو نبود اما متاسفانه گاهي فعاليتهاي لازم انجام نميشود.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد در تبيين و حل مشكلات فرافكني كرد گفت: بايد كمك كرد كه هر كس وظيفه خودش را به درستي انجام دهد. به عنوان مثال نمايشگاه كتاب امسال بهتر از سال قبل بود. اما در هر صورت ممكن است در بين 400 هزار عنوان كتاب، دو عنوان را هم همكاران ما متوجه نشده باشند و چند ساعتي را در نمايشگاه عرضه شده باشند. نبايد همين دو عنوان را به شكلي براي علما تبيين كرد كه گويا ما در نمايشگاه ترويج وهابيت ميكنيم. برخي از بزرگان هم نبايد بر اساس شنيدهها نتيجهگيري كرده و به يكباره يك دستگاه فرهنگي را به مسايلي متهم كنند.
حسيني تصريح كرد: متاسفانه برخي مدام تعبير ليبراليسم فرهنگي را به كار ميبرند در حالي كه ميبينيم گاها در مواضع خود آنها پيرامون مسايل مختلف ليبراليسم فرهنگي كاملا مشخص است.
به گزارش ايسنا، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به مسايل خانه سينما در جديدترين اظهار نظرش، گفت: در هر صورت هميشه اختلاف وجود دارد. انشاء الله همه مسائلي كه رخ داده و هر چه كه بوده و گذشته را ناديده بگيريم و در كنار هم بر مبناي قانون خدمت كنيم.
در ادامه اين نشست خبرنگار ايسنا با توجه به صحبتهاي حسيني مبني بر رويكرد تعاملي وزارت ارشاد و همچنين در كنار آن صحبت در مورد تشكلهايي مانند «باشگاه سينما» از وزير ارشاد درخواست كرد كه پيرامون اين موضوع توضيحات شفافي را ارائه دهد كه وي در پاسخ گفت: ما نميخواهيم چنين چيزي به سينماگران تحميل شود بحث اين است كه تشكلهاي صنفي بر اساس ضوابط شكل بگيرد.
وي همچنين درباره تشكلي كه قرار است فعاليتهاي غيرصنفي سينماگران را بر عهده بگيرد نيز تصريح كرد: فعاليتهاي فراتر از صنفي بايد اساسنامه قانوني داشته باشند آنچه در اين زمينه به ذهن ما رسيده همان نام خانه سينما كه در نظرها آشنا است و يا نامي مانند باشگاه سينما است. اما ما اصلا تعصبي روي نام اين مجموعه نداريم. چرا كه مهم فعاليت است.
وزير ارشاد افزود: اين تشكل ميتواند برنامههاي مختلفي مانند مبادله هياتهاي سينمايي، بازاريابي بينالمللي، جلسات نقد و بررسي و ... داشته باشد كه البته همه اين موارد بايد در اساسنامه آن تشكل ذكر شده باشد چرا كه هر تشكلي بايد بر اساس اساسنامه خود كار كند. ما دراين زمينه ميخواهيم از آنچه در گذشته بوده استفاده كنيم.
حسيني همچنين در پاسخ به سوالي ديگري از خبرنگار ايسنا، مبني بر اينكه هيات مديره خانه سينما ميگويد حاضر است اساسنامه را بر اساس مواد قانوني و نظرات وزارت ارشاد وشوراي فرهنگ عمومي اصلاح كند و اين موضوع آيا ميتواند مشكلات گذشته را بين ارشاد و خانه سينما حل كند گفت: به نظرم دوستان اقدام خوبي كردند كه گفتند حاضريم اساسنامه تغيير كند. البته ما نگاهمان فقط به آنها نيست و ميگوييم همه بيايند و اساسنامه را بنويسند و انتخابات انجام شود.
وي در پايان سخنانش در اين بخش خاطرنشان كرد: ما ميگوييم حتي افرادي كه به هر دليلي تمايلي ندارند در تغيير اساسنامه و اصلاح آن همكاري كنند ميتوانند در انتخابات آن تشكل موثر باشند. گرچه ما از همكاري همه دوستان چه انهايي كه از قبل بودهاند و چه آنهايي كه نبودهاند براي تدوين اساسنامه استقبال ميكنيم.
اين موضوع كه همه در تدوين اساسنامه نقش داشته باشند همگرايي قويتري را ايجاد ميكند اگر چه همان طور كه گفتم افرادي كه نميخواهند در اصلاح اساسنامه همكاري كنند ميتوانند در انتخابات آن تشكل سهيم باشند.
حسيني در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران درباره آخرين وضعيت خانه سينما از ديدگاه وزير ارشاد گفت: ما اعتقاد داريم فعاليتهاي صنفي در سينما بايد انجام شود. لذا به زودي بايد اصناف قانوني تشكيل شود تا بتوانند به خودشان و جامعهاي كه در برميگيرند خدمت كنند.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: اما فراتر از مباحث صنفي سينماگران، فعاليتهاي فرهنگي، سينمايي، اجتماعي و ... را نيز دارند كه آن فعاليتها بايد در تشكلي تحت عنوان خانه سينما، باشگاه سينما و يا هر عنوان ديگري انجام شود كه البته نياز به اساسنامه جديدي دارد كه بايد به كمك سينماگران نوشته شده و در جايي مانند شوراي عالي سينما تصويب و عملياتي شود. اميدواريم با همكاري خوب سينماگران اين كار هر چه سريعتر انجام شود و همه در برابر قانون حاضر باشيم.
وزير ارشاد در پاسخ به سوالي درباره اينكه گفته ميشد وزير ارشاد موافق انحلال و سردار كارگر معاون اجتماعي ناجا و عضو شوراي فرهنگ عمومي مخالف انحلال خانه سينما هستند نيز با تكذيب اين مطلب گفت: ما از همه رسانهها انتظار داريم كه مطالب را بر اساس شايعات منتشر نكنند. اين مطلب چند وقت قبل منتشر شده بود كه به هيچ وجه واقعيت نداشت چرا كه هماهنگي خوبي بين دستگاههاي فرهنگي وجود دارد و در كارها اصل بر تعامل است آن زمان هم برخي بر اساس برداشت شخصي اين را نوشته بودند.
انتهاي پيام
نظرات