50 سال پيش در چنين روزي (16 مي 1962) «آنتوني بورخس» شاهكار ماندگارش «پرتقال كوكي» را به دنياي ادبيات معرفي كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز (سهشنبه) پنج دهه از انتشار اولين نسخهي رمان «پرتقال كوكي»، شاهكار ادبي «آنتوني بورخس» كه بعدها راهي دنياي سينما شد ميگذرد.
«پرتقال كوكي» به عنوان نهمين رمان بورخس، يكي از ماندگارترين و تاثيرگذارترين آثار ادبي فرهنگ پاپ به شمار ميرود.
«استنلي كوبريك»، كارگردان مطرح سينما در سال 1971 فيلمي را بر اساس اين اثر ادبي با همراهي كمپاني «برادران وارنر» به روي پرده برد.
منتقدان اما، بر اين عقيدهاند كه كوبريك زيان محاورهاي و طنزگونهي رمان بورخس را به خشونت در داستان تبديل كرده و همين موضوع روي روند فيلم و نظر منتقدان سينمايي تاثير سوء گذاشته است. عليرغم نگاه منفي نسبت به اين فيلم و ممنوعيت اكران عمومي آن در انگلستان تا زمان مرگ كارگردان، اين اثر اقتباسي در چهار بخش نامزد دريافت جايزهي اسكار شد.
به گزارش روزنامهي گاردين، كتاب بورخس با ديدگاهي ويرانشهري به روايت زندگي «الكس» 15 ساله ميپردازد. «الکس» شرور و خلافکار به جرم قتل يك زن محكوم به حبس ميشود و در آنجا تحت درمان روش جدیدی برای اصلاح خلافکاران قرار میگیرد...
تاثير شاهكار بورخس را ميتوان در كارهاي نويسندگاني چون «جي.جي. بالارد»، «فيليپ كي. ديك»، «ويليام گيبسون»، «جف نون» و «چاك پالانيوك» مشاهده كرد. در فيلمهايي چون «بازيهاي گرسنگي»، «جنگ اشرافي» و «ديوانه آمريكايي» ميتوان تاثير فرا ادبي اين رمان مطرح را به وضوح ديد.
بنياد بينالمللي آنتوني بورخس قصد دارد ماه آينده كنفرانسي را براي سالگرد نگارش «پرتقال كوكي» برگزار كند.
انتهاي پيام
نظرات