فرماندار شهرستان خبر داد: سالیانه دو میلیون تن سنگ از معادن خور و بیابانک برداشت ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه اصفهان، حسن فیروزی با اشاره به اینکه خور و بیابانک مهمترین قطب معدنی استان اصفهان است، اظهار كرد: شهرستان خور و بيابانك از لحاظ ذخاير خدادادی غنی از مواد معدنی است.
وي با بيان اينكه ذخائر پتاس، نمک صنعتی، سنگهای تزئینی و ساختمانی، تالک، بنتونیت، میکا، کائولن از معادن اين شهرستان است، افزود: درحالحاضر 168 معدن سنگ در این شهرستان در دست اکتشاف و بهرهبرداری است و سالانه حدود دو میلیون تن سنگ از معادن خور و بیابانک برداشت میشود.
فرماندار خور وبیابانک با بيان اينكه تأمین اعتبارات مورد نیاز و ایجاد زیرساختهای لازم امکان توسعه صنعت سنگ در این شهرستان را فراهم ميكند، گفت: آب و گاز از مهمترین زیرساختهای توسعه صنعت و معدن در این شهرستان است.
فيروزي اضافه كرد: گارگاههای فرآوری سنگهای تزئینی در کنار معادن خور و بیابانک بايد ايجاد شود.
همچنين رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستانهای نائین و خور و بیابانک با اشاره به اينكه سالانه یک میلیون و 228 هزارتن سنگ از نوع سنگهای تزئینی مرمریت از معادن خور و بیابانک برداشت میشود، گفت: میزان تولید سنگهای تزئینی اين شهرستان در سال رقمی بیش از هشت میلیون و 500 هزار مترمربع است.
مسعود مطلبی افزود: بیش از 90 درصد سنگهای تولیدی در معادن خور و بیابانک جهت فرآوری به اصفهان حمل میشود و سنگ کبود معدن صلصالی واقع در منطقه هفتومان این شهرستان به کشورهای چین، ایتالیا، آلمان و فرانسه صادر میشود.
وي با اشاره به اينكه شهرستان خوروبیابانک پتانسیل خوبی در زمینه تولید سنگ دارد، خاطرنشان كرد: میتوان با احداث کارگاههای برشکوپ سنگ از ضایعات قابل بازیافت این معادن در راستای تبدیل به سنگ جدول، مصنوعات سنگی، سنگ دانه بندی شده و پودر سنگ استفاده کرد.
اين کارشناس ارشد زمینشناسی با بيان اينكه در حال حاضر سه واحد سنگبری در شهرستان خور و بیابانک وجود دارد، اضافه كرد: دو واحد سنگ بري در شهرجندق و یک واحد در شهر خور فعال است كه براي 25 نفر ايجاد اشتغال كرده است.
به گزارش ايسنا، شهرستان خور و بیابانک با بیش از 24 هزار نفر در 420 کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد و در زمینه تولید سنگهای تزئینی جایگاه نخست کشور و استان داراست.
انتهاي پیام
نظرات