• سه‌شنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۰۷:۳۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91021910706
  • خبرنگار : 71413

براي سالروز درگذشت گوستاو فلوبر،‌ خالق «مادام بوواري»

براي سالروز درگذشت گوستاو فلوبر،‌ خالق «مادام بوواري»

امروز (سه‌شنبه) يكصدوسي‌ودومين سالروز درگذشت «گوستاو فلوبر»، نويسنده‌ي نامدار فرانسوي و خالق رمان معروف «‌مادام بوواري»‌ است.

امروز (سه‌شنبه) يكصدوسي‌ودومين سالروز درگذشت «گوستاو فلوبر»، نويسنده‌ي نامدار فرانسوي و خالق رمان معروف «‌مادام بوواري»‌ است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «گوستاو فلوبر» روز دوازدهم دسامبر 1821 در «روآن» فرانسه متولد شد. نويسندگي را در هشت‌ سالگي آغاز كرد و در 19 سالگي براي ادامه‌ي تحصيل در رشته‌ي حقوق به پاريس رفت؛ اما اين شهر با روحيات او سازگار نبود و تنها با چند دوست از جمله «ويكتور هوگو»، «ايوان تورگنيف» و «اميل زولا» ارتباط داشت.

«فلوبر» دانشگاه را در نيمه‌ي‌ راه رها كرد و پيش مادرش بازگشت؛ اما روابط خود را با دوستانش در پاريس حفظ كرد. او در سپتامبر 1849، نگارش اولين رمانش به‌نام «وسوسه‌ي‌ سن آنتوان» را ‌به‌پايان رساند.

او در سال 1850 پس از بازگشت از مصر، شروع به نگارش رمان «مادام بوواري» كرد. اين كتاب كه نگارش آن پنج سال به‌طول انجاميد، در سال 1856 به‌صورت پاورقي در مجله‌ي «پاريس ريويو» منتشر شد. «مادام بوواری» تاکنون بارها در تئاتر و سینما باز آفرینی شده است. اولین‌بار «ژان رنوار» در سال 1932 بر اساس این رمان فیلمی ساخت. بعد از آن نیز چند مجموعه‌ي تلویزیونی از این رمان ساخته شدند. یک بار نیز در سپتامبر 2009 تئاتر موزیکال از این داستان ساخته شد. آخرین فیلم از این رمان در سال 1991 با همین نام اقتباس شد.

فلوبر در سال 1858 به كارتاژ سفر كرد تا مطالب لازم را براي رمان بعدي‌اش «سالامبو» گردآوري كند. اين رمان پس از چهار سال در سال 1862 كامل و منتشر شد.

او در ادامه‌ي حرفه‌ي نويسندگي‌، خاطرات دوران كودكي خود را در قالب كتابي به‌نام «تربيت احساساتي» به‌چاپ رساند كه هفت سال به‌طول انجاميد و در سال 1869 منتشر شد. در سال 1877 كتاب «سه قصه» را منتشر كرد.

بعد از اين كتاب، فلوبر باقي سال‌هاي عمرش را به تكميل كتاب «‌بوار و پكوشه» اختصاص داد كه در سال 1881 پس از مرگش به‌چاپ رسيد. از ديگر آثار اين نويسنده‌ي فرانسوي مي‌توان به «خاطرات يك ديوانه» (1837) و «سفري به دوزخ» اشاره كرد.

«فلوبر» يكي از بزرگ‌ترين نويسندگان تاريخ ادبيات فرانسه به‌شمار مي‌رود كه بر ديگر نويسندگان هم‌وطن خود از جمله «اميل زولا» و «گي‌ دو موپاسان» تأثير بسياري دا‌شت.

او الهام‌بخش طيف وسيعي از نويسندگان بعد از خود بود كه «آنتون چخوف»، «جورج اورول»، «ژان پل سارتر»، «ولاديمير ناباكوف»، «ايوان تورگنيف» و «ماريو بارگاس يوسا» از جمله‌ي آن‌ها هستند.

فلوبر در روز هشتم مي 1880 در سن 59 سالگي درگذشت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha