• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91020603109

حضور عزادارن فاطمي در امامزاده پنج تن لويزان؛

سيداحمد خاتمي: نگذاريم دين در جامعه كهنه شود/مواظب دست‌هاي ناراضي‌پرور باشيد

سيداحمد خاتمي: نگذاريم دين در جامعه كهنه شود/مواظب دست‌هاي ناراضي‌پرور باشيد

امام جمعه موقت تهران با بيان اين‌كه «نظام ديني بايد زمينه‌هاي زندگي آبرومندانه را تاييد و به آن كمك كند» گفت: دعوت به معيشت آبرومندانه جزو دين است و اين اصلا معقول نيست كه هيچ ثباتي در بازار قيمت‌ها نباشد. اين با دين ما سازگار نيست.

امام جمعه موقت تهران با بيان اين‌كه «نظام ديني بايد زمينه‌هاي زندگي آبرومندانه را تاييد و به آن كمك كند» گفت: دعوت به معيشت آبرومندانه جزو دين است و اين اصلا معقول نيست كه هيچ ثباتي در بازار قيمت‌ها نباشد. اين با دين ما سازگار نيست.

به گزراش خبرنگار دين و معارف خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) آيت الله سيداحمد خاتمي طي سخناني در جمع عزاداران فاطمي در امامزاده پنج تن لويزان با اشاره به اين‌كه «حضرت زهرا(س) پنج عامل را براي ايجاد حوادث تلخ در دوران زندگي خود ذكر مي‌كنند» افزود: جان گرفتن نفاق، به حرف آمدن منحرفان، به صحنه آمدن فرصت‌طلبان و حضور باطل با تمام نيروهاي خود در صحنه و همچنين كمرنگ شدن دين پنج عاملي هستند كه آن حضرت ذكر مي‌كنند.

وي خاطرنشان كرد: در جامعه‌اي كه دين كمرنگ شود ان جامعه آسيب مي‌بيند. از نگاه حضرت زهرا(س) اين تشريفات حاشيه زندگي نيست بلكه در متن قرار دارد. برخي احكام دين را به صحنه نمي‌آورند اما در تشريفاتش آن را انجام مي‌دهند.

وي با بيان اين‌كه «دين آيين‌نامه زندگي است» تصريح كرد: زبان،‌چشم، دست، و تمام اعضاء و جوارح يك انسان ديندار با فرد بي‌دين فرق مي‌كند. زبان انسان ديندار حساب و كتاب دارد و چشم او آلوده به گناه نمي‌شود.

اين عضو هيات رييسه مجلس خبرگان ادامه داد: حضرت زهرا(س) مي‌فرمايند بايد دين را به همه زواياي زندگي بياوريم تا زندگي ما بوي پاكي، عفاف، دين و اخلاق بدهد.

وي با اشاره به اين‌كه «اين دغدغه و سودي كه ما درباره حجاب داشته و داريم به خاطر اين است كه خير جامعه را مي‌خواهيم و حتي خير آن دختراني كه رعايت حجاب را نمي‌كنند داريم» تصريح كرد: اين‌كه اسلام مي‌گويد حجاب داشته باشيد معنايش اين است كه وجود شما قيمتي است اين گوهر عفاف را به چشم‌هاي بيگانه نفروشيد.

وي با تاكيد بر اين‌كه «همه امورات يك انسان متدين با ديگران فرق مي‌كند» گفت: بايد دين را به متن زندگي بياوريم تا همه زندگي‌مان بوي دين بدهد. همان‌گونه كه حضرت زهرا(س) مي‌فرمايند؛ اگر پوشش دين كمرنگ شود جامعه آسيب مي‌بيند و ما ديديم كه نتيجه كمرنگ شدن پوشش دين سيلي خوردن و پهلو شكستن فاطمه زهرا(س) شد. هشدار اين حرف آن است كه مراقب دين در جامعه باشيم.

خاتمي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين‌كه «عدالت بخش اساسي دين و روح حكومت ديني است كه بايد روي آن حساس باشيم» اظهار كرد:‌ جزو اولين فريادهايي كه در رابطه با فساد سه هزار ميلياردي در كشور زده شد نماز جمعه تهران بود. با همان سوزي كه از بدحجابي انتقاد كرديم با همان سوز نيز از همين فساد مالي انتقاد كرديم. گفتيم چيز كوچكي نيست بگرديد دنبال اصلي‌ها. آن‌ها كه مفسدين را در بدنه نظام اداري جا دادند و سوءاستفاده كردند.

وي ادامه داد: عدالت دين و معيشت آبرومندانه ديني مد نظر ماست؛ چراكه نظام اسلامي موظف است به اين سمت حركت كند.

وي هم‌چنين با اشاره به اين‌كه «چه نوع زندگي وجود دارد كه اسلام يكي از‌ آن‌ها را تاييد مي‌كند» افزود: يك نوع از زندگي زندگي فقيرانه است و نوع ديگر آن زندگي تجملاتي و اشرافي است كه اسلام آن دو را براي پيروان خود نمي‌پسندد. چون يكي كفر مي‌آورد و يكي وابستگي و اسارت به دنبال دارد. اما زندگي سوم زندگي آبرومندانه است كه اسلام به دنبال اين زندگي است.

اين عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با تاكيد بر اين‌كه «انقلاب ما براي دين و حاكميت اسلام بود» گفت: نظام ديني بايد زمينه‌هاي زندگي ابرومندانه را تعيين و كمك كند.

وي يادآور شد: گاهي به ما مي‌گويند چرا اين حرف‌ها را مي‌زنيد؟ اما ما مي‌گوييم اين حرف دين است. آن‌ها را مي‌گوييم كه اگر برخي نتوانستند كار كنند آن را به پاي دين نگذارند. ما دعوت به معيشت آبرومندانه را جزو دين مي‌دانيم و اين اصلا معقول نيست كه هيچ ثباتي در بازار قيمت‌ها نباشد. اين با دين ما سازگار نيست.

وي افزود: برخي از اين مشكلات ناشي از تحريم هاست كه مردم انقلابي آن را تحمل مي‌‌‌كنند، اما آن بخشي كه ناشي از سوء مديريت است نبايد پاي دين گذاشته شود. ما هرگز اين وضع معشيتي كه مردم دارند را جزو دين نمي‌دانيم بلكه آن را مغاير با دين مي‌دانيم و معتقديم مسوولان بايد فكري كنند.

امام جمعه موقت تهران تصريح كرد:‌ وقتي مي‌گوييم دين بايد پررنگ شود به معناي اين است كه در تمام زواياي زندگي پررنگ باشد و همه چيزش عدالتش سياستش حجابش و عفافش ديني باشد. وقتي اين‌ها شكل گرفت جامعه آسيب نمي‌بيند اما اگر اين جلوه‌ها كمرنگ شد انقلاب آسيب مي‌بيند.

وي با هشدار به مسوولان مبني بر اين‌كه «مواظب دست‌هاي ناراضي‌پرور باشيد» گفت: نمي‌دانيم چه كسي، اما يك مرتبه نزديك انتخابات كالاها گران مي‌شود معنايش اين است كه مردم را ناراضي كنند تا كمتر بيايند؛ لذا بايد دست‌هاي ناراضي‌پرور را شناسايي كرده و با آن‌ها مقابله كنند.

وي تصريح كرد:‌ آبروي دين، نظام اسلامي است كه خدمات زيادي كرده است و به دليل اين خدمات 12 اسفند 64 درصد مردم آمدند و افتخار آفريدند، اما برخي با اعمال و رفتارشان به دين آسيب نزنند و اين از مهمترين معارف فاطمي است كه نگذاريم دين در جامعه كهنه شود.

به گزارش ايسنا، آيت الله خاتمي در بخش پاياني اين مراسم دقايقي در ذكر مصيبت شهادت حضرت زهرا(س) سخنراني و روضه خواني كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha