رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ابهر گفت: شخصیت والای حضرت زهرا (س) آنقدر عظیم است که هر کس به اندازه درک خود میتواند آن حضرت را بشناسد که سوره کوثر، بهترین مرجع شناختن فاطمه زهرا (س) میباشد.
حجتالاسلام "رحیم محسنی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: همچنان که شب قدر را به دلیل عظمت والای آن نمیتوانیم بشناسیم و فقط به قدر ذرهای از توان خود میتوانیم آن را درک کنیم، وجود نازنین حضرت زهرا (س) نیز همانند شب قدر عظمت و پرفضیلت است و هرکس هرگونه که شایسته شناخت آن مقام والا است، نمیتواند آن بانو را بشناسد.
وی افزود: سوره کوثر علیرغم تعداد آیات کم و کوتاه دارای مقامی بس عظیم است که در تفسیر آن میتوان کتابها نوشت و ساعتها در مورد آن بحث و گفتوگو کرد.
محسنی در خصوص شأن نزول سوره کوثر، تصریح کرد: "عاصبن وائل" پدر عمروعاص روزی مشرکان را به دور خود جمع کرده بود و زمانی که پیامبر وارد مسجدالحرام میشدند با هدف مسخره کردن پیامبر، ایشان را ابتر خطاب کرد و گفت تو نسلی از خود به جا نخواهی گذاشت.
وی گفت: از آنجا که پسران پیامبر در دوران کودکی از دنیا رفته بودند و به جز حضرت فاطمه تعدادی از دختران ایشان نیز فوت شده بودند، عابنوائل این جسارت را در مورد پیامبر کرد و نبیمکرم اسلام با شنیدن این سخن بسیار آزرده شدند که بلافاصله به دستور الهی و برای تسلی ایشان جبرئیل بر آن حضرت نازل شد و سوره کوثر را بر آن حضرت خواند که طی آن خداوند فرمود که ما کوثر را به تو عطاء کردیم.
محسنی خاطرنشان کرد: کوثر در لغت به معنای خیر کثیر است و در همین سوره خداوند به پیامبر دستور داده که به شکرانه این خیر کثیر نماز شکر بخوان و شتر قربانی کن و این دشمن تو است که ابتر است.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: با نگاهی به تاریخ میبینیم که از ابوسفیانها و ابولهبها اثری نماند و همه آنها به زبالهدان تاریخ پیوستند، ولی سلاله پرخیر و برکت نبی مکرم اسلام و ائمه از وجود نازنین حضرت زهرا (س) امتداد داشتند و طبق تفسیر آیتا... جوادیآملی، امامزادگان و حتی سادات ثمره و مصداق بارز سوره کوثر هستند.
محسنی با اشاره به حدیث قدسی، گفت: خداوند فرمودهاند پیامبر اگر تو نبودی افلاک و جهان را خلق نمیکردم و اگر علی نبود تو را و اگر فاطمه نبود هیچ کدام از اینها و تو و علی را خلق نمیکردم که این حدیث قدسی نشاندهنده از شأن و مقام وجودی فاطمه زهرا (س) است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ابهر تصریح کرد: در تاریخ آمده است که یکی از خاندان عرب نزد پیامبر آمد و گفت در مقابل اینکه ما را از جهالت نجات دادی از ما پاداشی بخواه که پیامبر بنا به دستور خداوند فرمودند که من هیچ پاداشی نمیخواهم، تنها چیزی که از شما میخواهم مودت و محبت به فرزندان و نسل من است و همین واقعه وظیفه ما را مشخص میکند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بزرگترین درسی که از فاطمه زهرا (س) میگیریم، دفاع از ولایت است. آنطور که حضرت زهرا (س) حاضر شد از جان عزیز خود برای امام عصر خود بگذرد و این باید سرلوحه زندگی ما باشد تا برای حفظ کیان امامت و ولایت به آن بانوی گرامی تأسی کنیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ابهر گفت: در ایام بزرگداشت شهادت این بانوی گرامی مراسم سوگواری یاس نبوی در جوار امامزادگان شهرستان برپا است، همچنین صبح روز شهادت آن حضرت مراسم سوگواری در جوار حرم امامزاده محمد ابهر و عصر روز شهادت این مراسم در حرم امامزاده اسماعیل شناط برگزار خواهد شد.
انتهاي پیام
نظرات