رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور اعلام كرد: طي حكمي از سوي رييس ستاد كل نيروهاي مسلح، دكتر فريدون عباسي به فرماندهي قرارگاه دفاع پرتويي و هستهيي (رافع) منصوب شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشستي با عنوان قرارگاه مديريت بحران حوادث پرتويي و هستهيي (رافع) كه با حضور فريدون عباسي رييس سازمان انرژي هستهيي، سردار جلالي رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور و تني چند از مسوولان بلند پايه كشوري و لشكري در محل سازمان انرژي هستهيي برگزار شد، متن حكم فريدون عباسي با عنوان فرماندهي قرارگاه دفاع پرتويي و هستهيي كه از سوي سرلشكر فيروزآبادي صادر شده بود، قرائت شد.
در قسمتي از اين حكم آمده است: جناب آقاي دكتر عباسي بنا به پيشنهاد سردار دكتر غلامرضا جلالي رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور و نظر به تجربيات جنابعالي در حوادث پرتويي و هستهيي شما را كه از پيشكسوتان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ميباشيد به فرماندهي قرارگاه دفاع حوادث پرتويي و هستهاي منصوب مينمايم.
سردار جلالي همچنين در اين نشست طي سخناني گفت: در كشور ما به علت ساختار سياسي خاص، ايجاد هماهنگي بين بخش دفاع و بخش كشوري موضوعي قابل تامل است كه بر همين اساس و با حكم رياستجمهوري اختيارات خود را به كميته پنج نفره به نام كميته دائمي پدافند غيرعامل تفويض و رياست اين كميته به عهده سردار سرلشكر فيروزآبادي رييس ستادكل نيروهاي مسلح ميباشد.
وي با برشمردن اهداف گفت: اين كميته داراي چهار هدف بسيار مهم در زمينه دفاع در برابر تهديدات است كه شامل؛ دفاع پرتويي، دفاع سايبري، دفاع بيولوژيك و دفاع شيميايي است.
جلالي ادامه داد: در زمينه دفاع پرتويي و سايبري كارهاي بسيار خوب و شايستهاي به انجام رسيده و در بحث دفاع بيولوژيك در حال بررسي و مطالعه هستيم.
وي گفت: قرارگاه دفاع پرتويي وظيفه آمادهسازي و كاهش اثرات حادثه در زمان بحران را بر عهده دارد. وظايف ستاد مديريت بحران در زمان حادثه عبارتاند از: مقابله با آلودگيها، مراقبت و مانيتورينگ تهديدات، درمان مصدومين، پاكسازي آلودگي، اطلاعرساني و كاهش تهديدات و همچنين ارتقاي آمادگي، سازماندهي و ايجاد ساز و كار مناسب در زمان بحران، برگزاري رزمايش، اطلاعرساني و آموزش همگاني از ديگر وظايف اين تشكيلات است.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور ادامه داد: در بخش دفاع پرتويي داراي دو سطح مديريت ملي و استاني هستيم. در سطح مديريت استاني همه اختيارات و وظايف مربوط به مديريت بحران را استاندار بر عهده دارد و به طور محدود وارد عمل ميشود ولي در سطوح بزرگتر كميته ملي وارد عمل شده و با كمك و همكاري ستادهاي استاني عمل ميكنند كه دستگاههاي مجري در اين بخش عبارتاند از: وزارت دفاع، وزارت كشور، وزارت اطلاعات، سازمان بسيج، نيروي انتظامي، سازمان هلالاحمر، سازمان پدافند غيرعامل، سپاه پاسداران و ارتش جمهوري اسلامي ايران.
جلالي گفت: تهيه طرح جامع مشاركت براي رسيدن به آمادگي كامل در برابر تهديدات و بحرانهاي هستهيي بر عهده فرماندهي قرارگاه است كه با همكاري سازمان پدافند در حال تدوين ميباشد.
وي اظهار كرد: انشاءالله چرخه مديريت بحران در حوادث هستهيي و پرتويي با ساز و كار مناسب و كارآمد به بهرهبرداري خواهد رسيد و جزء برنامههاي در دست اقدام سازمان پدافند غيرعامل است.
عباسي رييس سازمان انرژي هستهيي نيز در اين نشست طي سخناني اظهار كرد: در دفاع مقدس اولويت حفظ سرزمين بود، ولي اكنون بالا بردن ضريب امنيتي و رعايت همه جانبه اصول ايمني هستهيي امري اجتنابناپذير است.
وي در بخشي ديگر از سخنان خود گفت: آمار و مستندات نشان دهنده اين است كه توسعه و فناوري عصارهاي است از دانشهاي به وجود آمده در كل كشور.
رييس سازمان انرژي اتمي با اشاره به اينكه «امروز از معدود كشورهاي سازنده سوخت هستهيي هستيم» گفت: گلوگاه اصلي ساخت راكتورها، توليد سوخت اصلي است كه به آن رسيدهايم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با توجه به چشمانداز توليد هزار مگاوات برق هستهيي و برنامهريزي براي ساخت نيروگاههاي جديد گفت: چند روش را دنبال ميكنيم كه اولين آن تكيه بر دانش و فناوري داخلي است.
عباسي در ادامه تصريح كرد: نوع استخري راكتورها را ميتوانيم در 3 تا 5 سال طراحي كرده و بسازيم كه ميتواند از نوع راكتور تهران و با تواني دو برابر آن باشد.
وي افزود: راكتور اراك باعث شده تا سازندگان داخلي بتوانند راكتورهاي متوسط با توان دو برابري بسازند.
رييس قرارگاه رافع در پايان ضمن تشكر از حسن اعتماد رييس ستادكل نيروهاي مسلح و سازمان پدافند غيرعامل به وي در اعطاي مسووليت قرارگاه دفاع پرتويي و هستهيي گفت: به دليل توسعه كشور در بخش انرژي هستهيي وجود اين قرارگاه لازم بود و بايد در اين راستا ستاد فرماندهي كوچك و چابكي ايجاد شود، همچنين تهيه و تامين نيروي انساني لازم، مديريت شبكه، برگزاري جلسات، مطالعه امكانسنجي و سنجش از دور، شناسايي مقابله با حمله هستهيي و پرتويي و حفظ توسعه توانمنديهاي به دست آمده از ضروريات اين قرارگاه ميباشد.
انتهاي پيام
نظرات