• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ / ۱۷:۲۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91012709354
  • منبع : مطبوعات

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت: بازارگردی در سفر حج و عمره فرصت سوزی است

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت: بازارگردی در سفر حج و عمره فرصت سوزی است

سفر به خانه خدا فرصت استثنايي است و «کعبه» داراي عظمت والايي است،سزاوار نيست انسان این همه عظمت را رها کند و به سراغ بازار گردی و امثال آن برود اين نوعي فرصت سوزي است.

سفر به خانه خدا فرصت استثنايي است و «کعبه» داراي عظمت والايي است،سزاوار نيست انسان این همه عظمت را رها کند و به سراغ بازار گردی و امثال آن برود اين نوعي فرصت سوزي است.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در جمع عمره گزاران هدف از تشكيل اين گونه همايش ها و جلسات را آشنايي بيشتر زائران با وظائف خود در سفر عمره دانست و گفت: جايگاه سفر حج وعمره در روايات با هيچ سفري قابل مقايسه نيست. به همین جهت آداب سفري كه براي حج و عمره در نظر گرفته شده است از سفرهای ديگر برتر و بالا تر است.

حجت الاسلام و المسلمين قاضي عسكر ، يكي از مهم ترين مسائل حج و عمره را آمادگي روحي زائر عنوان كرد و اظهار داشت: براي حضور در ميهماني خدا و رسول مكرم اسلام (ص) و ائمه بقيع در مكه و مدينه بايد يك سلسله آموزش ها و شرايط را كسب كنيم. ورود به مهمانی خداوند و رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه بقیع(ع) سلسله شرایط خاصي را طلب مي كند.

سرپرست حجاج ايراني تصريح كرد: نخستين شرط ورود به ضیافت الله، پاکی و پاکیزگی از گناه است تا بدين وسيله زمینه برای ورود محبت الهی به دلهايمان فراهم شود.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت افزود: انسان غافل نمی‌تواند در این سفر معنوي قدم بگذارد زيرا کسی که توجه ندارد در چه شرایطی قرار گرفته است، نمی‌تواند از فیوضات معنوي اين سفر بهره بگیرد .اما هنگامي كه آمادگی روحی براي گام نهادن در اين سفر در انسان ايجاد شد، لذت حضور در محضر حق برای فرد بسیار گوارا خواهد بود . نمونه هاي فراواني در اين زمينه مي توان در زندگي رسول خدا(ص) و ائمه اطهار عليهم السلام مشاهده كرد .

وي يكي از زمينه هاي آمادگي روحي براي سفر معنوي حج و عمره را توبه ازگناهان و داشتن مال حلال دانست و اظهار داشت: كسي كه مي خواهد به سفر معنوي عمره مشرف شود بايد دَیْنی به گردنش نباشد و حقوق مردم را ادا كند. همچنين کینه ای نسبت به كسي در دل خود نداشته باشد اگر به كسي آزار رسانده از او حلاليت بطلبد.

قاضي عسكر افزود: يكي از راه هاي موفقيت انسان در عمل حج و عمره پرهيز از كبر و غرور است. انسان با خودشكني به خداوند نزديك تر مي شود. کبر و غرور همان گونه که شیطان را از درگاه خدا راند، مي تواند انسان را از رحمت الهي محروم نمايد. تواضع و فروتنی در برابر مردم و پروردگار شرط مهمي براي حضور در محضر حق تعالي است

وي قرار گرفتن در محضر خداوند و رسول خدا(ص) و ائمه بقيع(ع) را داراي شرايط و آداب خاصي دانست و افزود: انسان نمي تواند با غفلت از ياد خدا و آلودگي به گناه، وارد محضر خدا و رسول و ائمه اطهار شود. انسان هنگامي مي تواند لبيك بگويد كه «صادق» باشد.

سرپرست حجاج ايراني خواندن نماز اول وقت، نمازشب و همچنين ذكر و ياد خدا را از جمله كارهايي دانست كه بايد بسيار مورد توجه زائران قرار گيرد تا در طول سفر، بتوانند از بركات معنوي اين سفر بهره مند شوند.

وي در ادامه برخي از بركات سفر معنوي حج و عمره را برشمرد و افزود: يكي از بركات اين سفر معنوي آمرزش گناهان زائر است. پاداش ديگر اين سفر بهشت است كه از سوي خداوند به ميهمانانش بشارت داده شده و ثمره ديگرش خیر دنیا و آخرت است.

قاضی عسکر به آمادگی های علمی زائران اشاره کرد و اظهار داشت: شما زائران بايد نسبت به جايي كه قرار است برويد، آگاهي لازم را داشته باشيد و وظايف خود را بدانيد . مثلا اگر قرار است چند ساعت در مسجد النبی بنشیند و عبادت کنيد باید بدانيد كه چه كنيد و از قبل براي اين كا برنامه ريزي كرده باشيد. اطلاعات لازم در اين زمينه از قبيل كتاب و جزوه در سايت بعثه وجود دارد و زائران محترم مي توانند از آنها استفاده كنند.

سرپرست حجاج ايراني تصريح كرد: زائران اگر از اطلاعت لازم براي اعمال حج برخوردار باشند مي توانند به راحتي اعمال خود را انجام داده و با مشكلات كمتري مواجه شوند.

وي بر ضرورت حفظ وحدت دنياي اسلام تاكيد كرد و افزود: وحدت امت اسلامي شعار پيامبراسلام (ص) و ائمه اطهار عليهم السلام و همچنين شعار انقلاب اسلامي و امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري در زمان ما است.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت تاكيد كرد: باید مراقب باشیم سراغ مسائل انحرافی و اختلافی نرویم .باید نگاهمان این گونه باشد که ما هم عضوی از پیکر امت اسلامی هستیم و به مکه و مدینه می رویم تا با ديگر برادران مسلمان خود كه از سراسر جهان به اين شهر ها مي‌آيند همچون يك پيكره واحد ،متحد و یکپارچه از اسلام حمایت می کنیم.

وي اكثر قريب به اتفاق برادران اهل سنت را دوستدار و محب اهل بيت پيامبر(ص) دانست و افزود: هم اكنون در عراق بسیاری از اهل سنت به زیارت قبور ائمه عليهم السلام می‌روند. در مصر نیز "سیده زینب " و"سیده نفیسه "و "راس الحسین" زيارتگاههايي هستند كه همه روزه ميزبان محبان اهل بيت اعم از شيعه و سني هستند.

*شرايط عمره گزاران مطلوب است

قاضي عسكر شرايط و جو حاكم بر كشور عربستان را مناسب تر از سال هاي گذشته توصيف كرد و افزود: امسال نسبت به سال گذشته وضعیت ما بهتر است با صحبت هایی که با مقامات عربستاني صورت گرفته و علیرغم این که روابط سیاسی دو کشور در سطح مطلوبی نیست؛ خوشبختانه شرايط عمره گزاران نسبتا مطلوب است.

وي بر ضرورت حفظ شان و حرمت تشيع از سوي زائران ايراني تاكيد كرد و افزود: زائران ايراني در نمازهاي جماعت كه در مسجد النبي و مسجد الحرام برگزار مي شود، شركت نمايند و از گشتن در خيابان ها در موقع نماز بپرهيزند.

سرپرست حجاج ايراني اكثر قريب باتفاق بانوان زائر ايراني را داراي پوشش مناسب اسلامي دانست و اظهار داشت: بانوان ما با رعايت حجاب خود در عربستان باعث آبرو و اعتبار تشیع هستند. در محيط عربستان بانوان مراقبت بيشتري داشته و حجابشان را بیش از هر زمان ديگري رعایت کنند.

بر اساس اعلام پايگاه اطلاع رساني حج ، وي سفر به خانه خدا را يك فرصت استثنايي براي هر زائر عنوان كرد و خطاب به آنان ابراز داشت: کعبه داراي عظمت والايي است . شما می خواهید پایتان را جای پای ابراهیم خلیل بگذارید و نفس های رسول خدا احساس کنید . سزاوار نيست انسان این همه عظمت را رها کند و به سراغ بازار گردی امثال آن برود؟ اين نوعي فرصت سوزي است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha