ايرج پارسينژاد از قمر آريان بهعنوان يكي از زنان دانشگاهي پيشرو ياد كرد و درگذشت او را به جامعه ي علمي - فرهنگي تسليت گفت.
اين استاد دانشگاه و پژوهشگر به خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: بانوي بزرگوار، قمر آريان در شمار زنان پيشرو دانشگاهي بود كه در پي زنان دانشگاهي و پيشرويي مانند فاطمه سياح، زهرا كيا (خانلري) و سيمين دانشور فعاليت علمي و دانشگاهياش را دنبال ميكرد. جامعهي علمي و فرهنگي ايران با درگذشت قمر آريان، يك زن پيشرو دانشگاهي را از دست داد.
او از كتاب «مسيح در ادبيات فارسي» با عنوان اثر مهم اين نويسنده ياد و بيان كرد: اين كتاب تز رسالهي او در مقطع دكتري بود كه زير نظر استاد بديعالزمان فروزانفر تدوين و تأليف شد. اين رساله از آثار خوب و مهم تأليفشده در دهههاي اخير در دانشكدهي ادبيات دانشگاه تهران بوده است.
پارسينژاد ادامه داد: آريان كتابها و مقالههاي درخور ديگري نيز از خود به يادگار گذاشته است. آنچه بايد گفته شود و آنطور كه بايد به آن پرداخته نشده، مجموعه شعرها و سرودههاي اين بانوي بزرگوار است؛ سرودههاي ايشان در شمارههاي نخستين مجلههاي معتبر «سخن» و «يغما» منتشر ميشد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به آخرين ديدارش با قمر آريان همراه با محمدرضا شفيعي كدكني، يادآوري كرد: در آن ديدار، سراغ مجموعه مقالههاي او را گرفتم كه اميدوارم از طريق يك ناشر، اين مقالهها بهدست مخاطبان برسد. مقالههايي نغز و پرمعني براي آيندگان به يادگار مانده است.
او اظهار كرد: در كنار فضائل علمي و دانشگاهي خانم آريان بايد يادآور شوم كه او بهلحاظ معنوي و اخلاقي نيز انساني صاحب فضيلت بود و يك بانوي با معنويت بود. خاطرم است در سفرها و ديدارهايي كه همراه همسر ايشان، زندهياد عبدالحسين زرينكوب، در لندن و شهرهاي اروپايي داشتيم، دقت زيادي داشتند و دربارهي نقشهاي نمازخانهها و كليساهاي مسيحيان اطلاعات زيادي داشتند كه به ما ميگفتند.
پارسينژاد افزود: عبدالحسين زرينكوب بارها اين موضوع را گفته بود كه همسر مهربان من تمام استعداد، خلاقيت و توانش را فداي طرفداري و مراقبت از من كرد. همان كاري را كه به نوعي زهرا خانلري در حمايت از شوهرش پرويز ناتل خانلري انجام داد، پيش گرفت. آنها در واقع همكلاس بودند و بهلحاظ استعداد و توانايي از همسرشان كم نداشتند؛ اما ترجيح دادند وقت و توانشان را صرف زندگي مشترك و مراقبت از همسرشان كنند.
انتهاي پيام
نظرات