رييس پژوهشگاه تربيت بدني وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري با تاكيد بر اين مساله كه كار انتقال پژوهشگاه به مشهد نهايي شده و هم اكنون در حال اجراي برنامههاي تقويم سال 91 هستيم، گفت: امسال بنا داريم منطبق با شعار «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» حركت كنيم تا توليدات با كيفيتي را ارائه دهيم.
دكتر مهدي طالب پور در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: ساختار جديد پژوهشگاه براي سال 91 طراحي شده و تشكيلات آن به وزارت علوم ، تحقيقات و فنآوري رسيده تا در هيات امنا به تصويب برسد. در ساختار جديد برنامهها را به نحوي طرح ريزي كرديم كه كارهاي علمي و پژوهشي توسط روساي سه پژوهشكده علوم رفتاري، مديريت ورزش و طب ورزش كه روساي اين سه پژوهشكده بزودي معرفي و زير نظر پژوهشگاه فعاليت خواهند كرد، انجام شود، ضمن اين كه پژوهشگاه نيز به كارهاي ستادي و تشكيلاتي نظارت خواهد داشت.
وي تصريح كرد: با توجه به مشكلاتي كه امكان دارد اكثر اساتيد و صاحب نظران علمي براي رفت و آمد به مشهد داشته باشند، بنا داريم جلسات شوراي پژوهشي هر چند ماه يكبار در تهران برگزار كنيم تا اساتيد محترم از اين جهت با دغدغه خاصي مواجه نشوند، اما كارهاي ستادي و اجرايي را در مشهد مستقر خواهيم كرد.
طالب پور گفت: انتقال پژوهشگاه به مشهد يك كار ملي و منطبق با سياستهاي وزارت علوم است و خاص خراسان رضوي نيست، ضمن اين كه بار ديگر بايد تاكيد كنم كه مالك اصلي پژوهشگاه وزارت علوم است و از امكانات و منابع پژوهشگاه تمام 31 استان كشور به طور يكسان سهم خواهد برد.
رييس پژوهشگاه تربيت بدني وزارت علوم در ادامه گفت و گوي خود به تقويم سال 91 پژوهشگاه اشاره كرد و متذكر شد: امسال پنج كتاب تخصصي علمي و پژوهشي در دستور كار داريم و اميدواريم تا پايان سال بيش از 30 كتاب تخصصي در زمينه تاليف و توجيه به چاپ برسانيم، هم چنين طبق توافقنامهاي كه با كشورهاي فرانسه، آلمان، ايتاليا ، فنلاند ، تركيه ، چين و مجارستان داشتيم، بنا داريم تا پايان سال دورههاي بينالمللي تخصصي ورزشي را با اين كشورها به صورت مشترك برگزار كنيم.
طالب پور همچنين به برگزاري پنج همايش بينالمللي تخصصي (مديريت ورزشي ، رفتار حركتي ، فيزيولوژي ورزش، آسيب شناسي و حركات اصلاحي و بايو مكانيك ورزشي) اشاره كرد و افزود: اين همايشهاي بينالمللي آذر ماه در نقاط مختلف كشور برگزار خواهد شد.
وي اضافه كرد: براي نخستين بار مجوز انتشار كتاب «پژوهشگاه تربيت بدني» كشور را اتخاذ كرديم. همچنين در جهت رفع نيازهاي علمي و پژوهشي فدراسيونها، باشگاههاي ورزشي، پژوهشگاههاي سلامتي، ادارات كل تربيت بدني، وزارتخانه ها و كارخانجات برنامه وسيعي در سال 91 طرحريزي كرديم.
رييس پژوهشگاه تربيت بدني وزارت علوم گفت: در راستاي تربيت دانشجويان دكترا در رشته پژوهشگري، براي نخستين بار از مهرماه به تربيت دانشجويان دكترا در رشته پژوهشگري در تخصصهاي مختلف ورزش در پژوهشگاه خواهيم پرداخت كه اين خود قدم بسيار بزرگي براي پشتوانه سازي نيروهاي پژوهشگاه است.
طالب پور هم چنين به فعال شدن بخش مشاوره حضوري و غير حضوري در پژوهشگاه اشاره كرد و متذكر شد: با فعال شدن اين بخش در پژوهشگاه، فدراسيونها، باشگاهها، فدراسيونها و وزارتخانهها به صورت حضوري و غير حضوري ميتوانند در زمينه بخشهاي علمي و پژوهشي مشاوره بگيرند.
وي يكي از مهمترين كارهاي انجام شده در پژوهشگاه را ايجاد كميته اختراعات و ابداعات ورزش و راهندازي مركز صنعت ورزش ذكر كرد و افزود: براي نخستين بار بنا داريم باب صنعت ورزش را در پژوهشگاه راهندازي كنيم كه البته با نگاه صنعتي قصد داريم خود را به عنوان يك واحد (A randi) يعني توليد كننده و صادر كننده تجهيزات و امكانات ورزش در كشور معرفي كنيم.
رييس پژوهشگاه تربيت بدني وزارت علوم همچنين با تاكيد به اين نكته كه بنا داريم در نمايشگاه هفته پژوهش سال 91 بار ديگر خود را به عنوان يك واحد برتر معرفي كنيم، تصريح كرد: امسال قصد داريم براي سومين بار برتري خود را ميان صدها پژوهشگاه و دانشگاههاي سراسر كشور ثابت كنيم.
وي بازنگري جدي در آزمون هاي عملي داوطلبين ورود به رشته تربيت بدني را از ديگر برنامههاي پژوهشگاه در سال جاري عنوان كرد.
طالب پور خاطر نشان كرد: پژوهشگاه هم چنين امسال مجري تدوين سند توسعه تربيت بدني كميته برنامهريزي تربيت بدني وزارت علوم و مجري نقشه مسير ورزش دانشگاهي كشور خواهد بود. در حقيقت جهت گيري پژوهشگاه بر اين مبنا خواهد بود تا 70 درصد به مسايل كاربردي ورزش كشور بپردازد و 30 درصد كارهاي بنيادي انجام دهد.
رييس پژوهشگاه تربيت بدني در پايان گفت و گوي خود سال جديد را به اهالي ورزش تبريك گفت.
انتهاي پيام
نظرات