معاون دادستان كل كشور: با بيش از 2500 نوع مواد مخدر مواجهيم 25 توليدكننده عمده روانگردان دستگير شدهاند از دهه 70 تاكنون دو ميليون معتاد در كشور داشتهايم
معاون قضايي دادستان كل كشور با اشاره به عملكرد ناجا در مبارزه با مواد مخدر گفت: ما در اين زمينه نشان داديم كه پليس ما و عوامل مربوطه، چنانچه اراده كنند ميتوانند هر كاري را محقق كنند.
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين ذبحي طي سخناني در همايش سراسري روساي پليس مبارزه با مواد مخدر، با بيان اين مطلب تصريح كرد: بايد اين اراده را در گستره مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها محقق كنيم و در عين حال آسيبها را بشناسيم و با آنها برخورد كنيم.
وي با اشاره به قاطعيت عوامل مبارزه با مواد مخدر در كشور، اين قاطعيت را نتيجهبخش دانست و بر ضرورت طي كردن اين مسير با توان و قدرت بيشتر تاكيد كرد.
معاون دادستان كل كشور با بيان اينكه برخي اين قاطعيت را نتيجهبخش نميدانند، اظهار كرد: اين عده معتقدند كه ما ميتوانيم به روند مبارزه با اين بلاي خانمانسوز نگاهي را داشته باشيم كه اين نگاه مثلا در بحث مبارزه با قاچاق كالا وجود دارد.
ذبحي با بيان اينكه طي سالهاي گذشته مبارزه با مواد مخدر نزديك به چهار هزار شهيد و بيش از 12 هزار جانباز بر جاي گذاشته است، كنترل تعداد معتادان، كنترل مبادي ورودي و كاهش آمار كشفيات و حجم محمولههاي ضبط شده را از جمله دستاوردهاي موجود در زمينه مبارزه با مواد مخدر دانست.
وي خاطرنشان كرد: طبق آمار، تعداد معتادان پيش از انقلاب در سال 1314 بالغ بر يك و نيم ميليون نفر يعني معادل هفت درصد جمعيت كشور بوده است. در سال 1334 نيز همين تعداد معتاد در كشور داشتهايم و اوايل سال 57 يعني پيش از پيروزي انقلاب اسلامي حدود دو ميليون نفر معادل شش درصد جمعيت وقت كشور معتاد بودهاند اما از دهه هفتاد تا كنون بين يك ميليون و 200 هزار تا دو ميليون ـ با احتساب موارد تفنني ـ معتاد داشتهايم.
معاون دادستان كل كشور با بيان اينكه جمعيت امروز كشور نزديك به 75 ميليون نفر است، يادآور شد: با لحاظ اين فرض محال كه تعداد معتادان دو برابر آمار دو ميليون نفري آنان باشد، باز هم نسبت تعداد معتادان به جمعيت كل كشور حدود پنج درصد است.
ذبحي گفت: اين آمار نشان ميدهد كه تلاشهاي انجام شده و مبارزات صورت گرفته نتيجهبخش بوده است. البته اين در حالي است كه پيش از انقلاب تنها چند نوع مواد مخدر داشتيم و امروز با بيش از 2500 نوع مواد مواجه هستيم.
وي با اشاره به حجم ورود مواد مخدر از مبادي ورودي كشور طي سالهاي گذشته تصريح كرد: با قاطعيت اعمال شده در چند سال اخير امكان ورود كاروانهاي قاچاق مواد مخدر سلب شده است.
معاون دادستان كل كشور با بيان اينكه كنترل مبادي ورودي از جمله دستاوردهاي ما در مسير مبارزه با مواد مخدر بوده است، ادامه داد: ما به طرف افغان نيز اعلام كردهايم كه جلوي قاچاق را از مرزهاي خود بگيرد؛ در غير اين صورت نظام ما در مبارزه و اعمال قانون نسبت به اتباع خارجي همچون اتباع داخلي به خود ترديد راه نميدهد.
ذبحي افزود: قاطعيت ماموران مبارزه با مواد مخدر تا حدي بوده است كه قاچاقچيان، استراتژي و مسير قاچاق خود را تغيير دادهاند كه البته بايد براي انسداد اين مسيرها تدابير لازم اتخاذ شود.
وي اظهار كرد: در مقطعي شاهد قاچاق مرفين به داخل كشور بوديم كه اين ماده در آزمايشگاه به هرويين فشرده تبديل ميشد اما در طول دو سال گذشته با متروك شدن اين نظريه كه مرفين، ترانزيتي است و با مواجه شدن قاچاقچيان مرفين با مجازات اعدام، حجم اين محمولهها كاهش يافت.
معاون دادستان كل كشور خاطرنشان كرد: با انهدام چند آزمايشگاه، بسيار خوشبين هستيم كه ريشه اصلي قاچاق اين ماده نيز خشكانده شود.
ذبحي با بيان اينكه مجازات قاچاق شيشه همرديف مجازات قاچاق مرفين است، خاطرنشان كرد: بعد از لازمالاجرا شدن قانون جديد، بيش از 25 مورد كارگاه و آزمايشگاه در تهران منهدم شد و عوامل آن دستگير شدند و به زودي احكام مجازات شديدي براي آنها اعمال خواهد شد.
وي مجازات اعدام را يكي از اين مجازاتها عنوان كرد و گفت: اين مجازاتها اجرا خواهد شد تا نظام با سوداگران مرگ و آنها كه براي كسب اميال شوم خود و ثروتهاي نامشروع نسل ما را به نابودي ميكشانند، مبارزه كند.
معاون دادستان كل كشور همچنين با اشاره به برخي مشكلات در رابطه با معدود زائران بيتالله الحرام كه بعضا به دليل اعتياد با خود مواد حمل ميكردند، يادآور شد: بعد از مواجهه با سختگيري دولت عربستان با اين معدود زائران شاهد بوديم كه اين امر دستاويزي براي به چالش كشيدن نظام ما شده بود اما وقتي همه دستگاهها به صورت همدلانه وارد صحنه شدند ديديم كه در سالهاي اخير حتي يك مورد قاچاق مواد به عربستان وجود نداشته است.
ذبحي در ادامه به برخي آسيبها در راه اين مبارزه از جمله "ضعف در مبارزه با عوامل اصلي قاچاق" اشاره كرد.
وي همچنين در جمع خبرنگاران در زمينه آمار برخورد با قاچاقچيان مواد مخدر گفت: در ارتباط با قاچاق شيشه، مواد روانگردان و اكستازي تعداد بيش از 25 توليدكننده عمده كه به طور باندي فعاليت ميكردند كشف و عوامل آنها دستگير شدهاند.
به گفته وي پروندههاي اين افراد به سرعت در حال رسيدگي است و مجازاتهاي شديدي از جمله اعدام در مورد آنان صادر و اجرا خواهد شد.
معاون قضايي دادستان كل كشور گفت: پيام نظام به قاچاقچيان اين است كه عرصه نظام جمهوري اسلامي ايران عرصه ورود، توزيع، توليد و قاچاق مواد مخدر نيست.
ذبحي تاكيد كرد: با قاطعيت اعمال شده و انسداد مرزها، قاچاقچيان مسيرهاي خود را به سمت مسيرهاي آبي تغيير دادهاند كه البته اين مسيرها نيز تحت كنترل خواهد بود.
وي ابراز اميدواري كرد كه برخورد با توليدكنندگان مواد مخدر با چنان قاطعيتي صورت گيرد كه در آيندهاي نه چندان دور با مسالهاي به نام توليد شيشه مواجه نباشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات