نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان اينكه متاسفانه نقش اساسي بانوان در عرصه وقف مورد غفلت واقع شده، گفت: البته نگاه موجود در جامعه نيز نسبت به موقوفات و اداره آن صحيح نيست.
به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين علي محمدي، صبح امروز طي سخناني در همايش بررسي نقش بانوان در توسعه فرهنگ وقف خاطر نشان كرد: بانوان در طول تاريخ به ويژه تاريخ اسلام، نقش اساسي در عرصه وقف داشتهاند و با ايثار و فداكاري به بشريت خدمت كردند كه حضرت خديجه و حضرت زهرا (س) نمونههاي آن هستند اما متاسفانه اين نقش مورد غفلت واقع شده است.
وي خاطر نشان كرد: در ايران نيز بانوان در عرصه وقف و كارهاي خير پيشقدم بودند به طوري كه واقف مسجد گوهرشاد يك خانم است كه آن را وقف كرده است و بيش از 20 هزار رقبه دارد كه از عوايد آن براي اين موقوفه و نيات واقف هزينه ميشود. در دوران دفاع مقدس نيز بانوان نقش اساسي داشتند و فرزندان خود را در راه اسلام و انقلاب تقديم كردند.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به اينكه از قديميترين اسناد موقوفه كه مربوط به 980 سال پيش توسط يك خانم قزويني براي عزاداري امام حسين (ع) وقف شده است، گفت: نزديك به دو هزار بانوي واقف در كشور داريم اما متاسفانه كمتر به اين موضوع پرداخته شده است، اين در حالي است كه عموما بانوان مشوق آقايان در امر خير هستند.
محمدي يادآور شد: بيش از 127 هزار موقوفه با يك ميليون و 200 هزار رقبه و با فراواني نيات بيش از يك ميليون 850 هزار نيت در كشور وجود دارد كه با ايجاد بانك اطلاعات و مديريت موقوفات شاهد تحولي بزرگ و اقدام اساسي در اداره موقوفات خواهيم بود.
وي با بيان اينكه وقف مال مردم است و هرچه به حساب وقف بيايد براي مردم و موقوف عليهم هزينه خواهد شد، گفت: فقرا، مستمندان، يتيمان، بيماران، دانشآموزان، دانشجويان، طلاب، كمك به نخبگان، ازدواج جوانان و ... مواردي هستند كه جزو موقوف عليهم محسوب ميشوند و از درآمد موقوفات براي آنان هزينه ميشود. بنابراين هرچه بهرهوري و سرمايه موقوفات افزايش يابد به نفع آنها خواهد بود.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه تصريح كرد: براساس نظرسنجي انجام شده در ميان شش قشر جامعه هنوز 75 درصد نسبت به بركات و آثار و احكام وقف بياطلاع هستند و اين به دليل عدم تبليغ و آشنايي مردم با مسئله وقف در گذشته بوده است.
محمدي با اشاره به اينكه بانوان به عنوان يكي از مخاطبان وقف ميتوانند در تشويق افكار عمومي جامعه نسبت به ترويج فرهنگ وقف كمك كنند، گفت: وقف براي دنياي انسانها است برخي فكر ميكنند وقف تنها براي قيامت و آخرت انسان است، در حالي كه اگر انسان در اين دنيا كار خيري انجام دهد و مشكل انساني را برطرف كند، خود از ديدن اين صحنه لذت خواهد برد و همچنين توشهاي براي آخرت او خواهد بود.
وي تاكيد كرد: اگر مستاجرين موقوفات حق و حقوق آنها را به صورت عادلانه و به نرخ روز بپردازند بركات وقف شامل طيف زيادي از افراد جامعه كه مورد نظر واقف هستند، خواهد شد و سازمان اوقاف به عنوان متولي شرعي موظف است نرخ اجاره به نرخ روز و عادله تعيين و دريافت كند و در راستاي نيت واقف هزينه نمايد.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه در پايان با تاكيد بر اينكه موقوفات متعلق به مردم و نظام جمهوري اسلامي است، افزود: هنر اين نيست كه به موقوفات عصر صفويه و قاجاريه بباليم، هنر اين است كه با ايجاد وقفهاي جديد با توجه به نيازها جامعه به موقوفات عصر جمهوري اسلامي افتخار كنيم و بانوان در اين راستا ميتوانند جامعه را به انجام وقفهاي جديد مطابق نياز زمان تشويق كنند.
انتهاي پيام
نظرات