محققان شركت آيبيام موفق شدهاند كوچكترين دستگاه ذخيره اطلاعات جهان را با 12 اتم توليد كنند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گروهي از دانشمندان در يك كار بسيار دقيق و پر زحمت توانستهاند دو خط شش اتمي را در آزمايشگاه، كنار هم قرار داده و از آن براي ذخيره اطلاعات و بازيابي صفر و يكها استفاده كنند.
اين سازه كه در حال حاضر بسيار مهم تلقي ميشود، ميتواند راه را براي الكترونيك جديد هموار كند.
حتي بهترين سيستمهاي ذخيره مغناطيسي در دسترس امروزي به حدود يك ميليون اتم براي ذخيره صفر و يكها نياز دارد.
اين كشف به عنوان يك سنگ بنا براي ساخت نمونههاي جديد تراشههاي حافظه توصيف شده كه به ساخت رايانههاي كوچكتر منجر خواهد شد. اين دستگاهها همچنين از نيروي بسيار كمتري استفاده خواهند كرد.
اگرچه اين دانشمندان تنها به 12 اتم براي هر بيت اطلاعات نياز داشتند، اما توانستند يك بايت كامل شامل هشت بيت را در 96 اتم جا دهند.
يك بايت به ميزان داده لازم براي ذخيره يك نشانه بر روي يك صفحه كليد گفته ميشود.
اين محققان سپس توانستند شعار «تفكر كنيد» شركت آيبيام را با برنامهريزي گروه اتمها براي ذخيره حروف آن كدگذاري كنند.
شركت آيبيام با اشاره به قانون معروف پيشرفت گامبهگام در ايجاد پوسته و کارايي مورفي اظهار كرده كه كل صنعت فناوري اطلاعات هرچيزي را طبق اين قانون به شكل فشرده در مي آورد.
تيم آيبيام براي اولين بار در جهان موفق به استفاده از يك شكل خاص مغناطيس براي اهداف ذخيره داده موسوم به ضد فرومغناطيس شدهاند كه در آن هر اتم آهن به عنوان ضد مغناطيس با اتم كناري مورد استفاده قرار ميگيرد. در نتيجه اين اتمها به شكل حجمي خاصيت خنثي داشته و از اين رو با يكديگر تداخل نداشته و به اندازه كافي براي ذخيره اطلاعات، ثابت هستند.
مواد ضد فرومغناطيس به عنوان نسل بعدي ذخيره و ثبت نانويي در درايوهاي هارد ديسک بشمار ميروند. از اين مواد همچنين در جديدترين نمونههاي تراشههاي حافظه مانند STT-RAM كه براي فشرده كردن فلش كارتها و دستگاههاي DRAM تنظيم شدهاند، استفاده ميشود.
انتهاي پيام
نظرات