رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با تاكيد بر اينكه حوزه علوم انساني برخلاف علوم پايه و فني و مهندسي تنها تبديل علم به ثروت را ملاك قرار نميدهد، گفت: اين حوزه تبديل علم به عزت، معنويت و هنجار اجتماعي را سرلوحه كار خود قرار ميدهد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، دكتر حميدرضا آيتاللهي در اولين كنفرانس «مديريت پژوهش، وظايف و فرايندهاي مديريت پژوهش براي دستيابي به علم نافع» كه 20 دي ماه در تالار ايوان شمس برگزار شد، اظهار كرد: عليرغم وجود جمعيت بالاي اعضاي هيات علمي، محققان و دانشجويان علوم انساني، به دليل نبود مديريت پژوهش در اين حوزه اين فرصت پيدا نشده است كه به انبوه نيازهاي جامعه كه علوم انساني قابليت حل آن را دارد، پاسخ داده شود.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي افزود: برخلاف تصور، مشكل اصلي پژوهش در حوزه علوم انساني كمبود اعتبار مالي نيست، بلكه نبود مديريت پژوهش راهبردي چالش اصلي در حوزه تحقيقات علوم انساني است.
وي خاطرنشان كرد: حوزه علوم انساني كشور با ضعف شبكه يكپارچه در حوزه تحقيقات مواجه است و بسياري از افراد فعال در اين حوزه به دليل نبود شبكه يكپارچه از فعاليتهاي تحقيقاتي يكديگر اطلاع ندارند كه نتيجه اين فرايند، انجام تحقيقات موازي در يك موضوع است.
آيتاللهي گفت: دستگاههاي اجرايي و سازمانها مشكلات و چالشهاي خود را كه علوم انساني ميتواند حل كند، به محققان اين حوزه ارائه نميكنند، چراكه هنوز مشكلاتي را که در اين حوزه دارند، مشخص نكردهاند.
رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي اضافه كرد: تربيت مديراني كه به پژوهش در حوزه علوم انساني آشنا باشند، ضروري است تا محققان اين حوزه را راهبري و مديريت كنند، چه، تحقيق در اين حوزه شاخصهاي خاصي دارد كه با تحقيقات فني، مهندسي و علوم پايه متفاوت است؛ مثلا برخلاف علوم ديگر در علوم انساني بايد از جزيي نگري و كمي گرايي پرهيز كنيم.
وي افزود: در پژوهشهاي حوزه علوم انساني توقع محصولات ملموس و يا نتيجه گيري كوتاه مدت از تحقيقات صحيح نيست، زيرا عموما تحقيق در اين حوزه نيازمند يك برنامه بلندمدت است و ممكن است نتايج آن يك يا دو دهه پس از تحقيق مشخص شود.
انتهاي پيام
نظرات