جمعي از دوستداران ميراث فرهنگي نسبت به احداث يك تكيه و ساخت پاركهايي با الگوي غيربومي در عرصه و حريم مجموعهي قلعه دختر و قلعه اردشير در كرمان اظهار نگراني كردند.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بقاياي قلعه دختر و قلعه اردشير در کرمان از مهمترين و ديدنيترين محوطههاي باستاني کشور و بخشي از هستهي اصلي بافت تاريخي شهر كرمان محسوب ميشوند كه از سالهاي دور تخريبهايي در آنها انجام شده است، از جمله به يك تودهي خشتي در ضلع جنوب غربي قلعه دختر و قلعه اردشير ميتوان اشاره كرد كه مدتي پيش با هدف تعريض خيابان و آزادسازي اطراف قلعه با لودر تخريب شد.
بهتازگي نيز در عرصهي تاريخي محوطهي قلعه دختر اقدام به ساخت تأسيسات مربوط به يک تکيه شده که با ساخت آن، صدمههايي جدي به بقاياي آثار تاريخي وارد شده است.
علاوه بر اين، شهرداري کرمان ساماندهي اطراف مجموعهي تاريخي قلعه دختر کرمان را برعهده دارد و به نظر ميرسد، اين ساماندهي مطابق موازين ميراث فرهنگي نيست، بهگونهاي که بافت تاريخي اطراف اين آثار تخريب شده و به جاي آن پارکي با الگوي ترکيبي نامتوازني از باغهاي اروپايي و آسياي شرقي در حال ساخت است.
به گزارش ايسنا، هستهي اصلي بافت تاريخي کرمان بازار، مسجدجامع، قلعه دختر، قلعه اردشير، ميدان ارگ، مقبرهي مشتاقيه، آتشکدهي زرتشتيان، مسجد امام و آثار ديگري با قدمت هخامنشي تا دورهي معاصر را در برميگيرد.
برخي كارشناسان ميراث فرهنگي معتقدند، بهدليل نوع نگاه شهرداري به مسائل شهري که در مواقعي تخريب بافتهاي قديمي شهري و جايگزين كردن آنها را با ساختمانهاي جديد و پاساژهاي تجاري درپي دارد، ميراث فرهنگي رو به نابودي خواهد رفت. در واقع، با همسو نبودن مديريتها، آثار تاريخي قرباني ميشوند.
انتهاي پيام
نظرات