/جايگاه ديه در نظام حقوقي ايران/ قانون و ديه دنده
يک وکيل پايه يک دادگستري گفت: بر اساس ماده 437 قانون مجازات اسلامي ديه هر يک از دندههايي که در پهلوي چپ واقع شده و محيط به قلب است 25 دينار و ديه هر يک از ساير دندهها 10 دينار است.
بهزاد اکبرآبادي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درخصوص فصل پانزدهم باب نهم از کتاب چهارم قانون مجازات اسلامي (ديه دنده) اظهاركرد: مستند شرعي ديه موضوع اين ماده روايتي است که در کتاب ظريف از حضرت علي (ع) آمده است اگر دنده هايي که قلب را پوشاندهاند شکسته شوند، ديه هر دنده 25 دينار است و شکاف آن، 12و نصف دينار ديه دارد و ديه جابه جا شدن استخوان آن هم هفت و نيم دينار است.
وي افزود: ديه موضحه آن يک چهارم ديه شکستن آن است و سوراخ کردن آن هم همين ديه را دارد شکستن هر يک از دندههايي که محيط بر قلب نيستند10 دينار ديه دارد و ديه شکاف آن هفت دينار است و ديه جابه جا شدن آن (استخوان) پنج دينار و ديه موضحه آن و سوراخ کردن آن 2.5 دينار است.
اکبرآبادي خاطر نشان کرد: در اين روايت ميان دندههاي پوشاننده قلب و غير آنها تفاوت گذاشته شده است و دليلش آن است که دندههاي محافظ قلب منفعت بيشتري دارند و شکستن آن خسارت بيشتري را به بار ميآورد بنابراين ديه اين دندهها بيشتر از ديه ساير دنده هاست.
وي تصريح کرد: براي شکستگي يک دنده بدون تغيير شکل يا عارضه عضوي، دو تا سه درصد (براي هر دنده) نقص عضو تعيين مي شود و شکستگي دنده ها با تغيير شکل آشکار و ضايعات عضوي 30 تا 50 درصد نقص عضو دارد.
اکبرآبادي در پايان ابراز كرد: اگر شکستگي دنده ها به قلب هم آسيب برساند و موجب آسيب پريکارد و عضله قلب شود چنانچه قابل التيام باشد پنج تا 20 درصد و اگر عارضهاي برجا گذارد 20 تا 80 درصد و اگر موجب نارسايي قلب شود 10 تا 100 درصد و اگر موجب پارگي دريچه قلب شود 50 تا 100 درصد نقص عضو دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات