ثبت مواريث معنوي ايران در فهرست يونسکو به 9 اثر رسيد؛ اظهار نظر رييس سازمان ميراث فرهنگي دربارهي ثبت دو پرونده جديد
معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري دربارهي ثبت دو پرونده ميراث معنوي کشور در فهرست جهاني يونسکو اظهار نظر كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، روحالله احمدزاده با اعلام حضور فعال ايران در ششمين نشست کميته بين الدول کنوانسيون حفاظت ميراث فرهنگي ناملموس که در بالي اندونزي برگزار ميشود، افزود: عناوين اين دو پرونده كه در سال ميلادي گذشته به دفتر يونسكو در پاريس ارسال شده بودند، "دانش ساخت و دريانوردي با لنج سازي سنتي در حوزه خليج فارس" و "قصه پردازي اجرايي (نقالي)" است.
وي افزود: با توجه به جامعيت هر دو پرونده ارسالي و اهميت موضوعي آنها به لحاظ قدمت و برخورداري از ويژگيهاي لازم براي ثبت اثر، اعضاي حاضر در نشست به اجماع راي به ثبت هر دو اثر در فهرست ميراث معنوي يونسکو دادند.
به گفته احمدزاده با ثبت اين دو اثر شمار مواريث معنوي جهاني ايران در فهرست يونسکو به 9 اثر و تعداد مجموع پرونده ثبت شده آثار ملموس و ناملموس ايران نيز در فهرست جهاني به22اثر رسيد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دربارهِ محتواي دو پرونده ثبت شده ايران اظهار كرد: در پرونده "دانش ساخت و دريانوردي با لنج سازي سنتي در حوزه خليج فارس" تمامي آيين ها، مراسم، آوازها و نواها، گويش هاي محلي، اعياد، فنون سنتي دريانوردي، صيادي و لنج سازي در محدوده استان هاي هرمزگان، بوشهر، خوزستان و جزاير مسكوني خليج فارس مورد بررسي قرار گرفته اند و در پرونده "قصه پردازي اجرايي (نقالي)" نيز تمامي انواع قصه پردازي در ايران و تاريخچه آن مورد بررسي قرار گرفته و نحوه اجراهاي گوناگون اين شيوه نمايشي تشريح شده است.
معاون رييس جمهور تاکيد کرد: از آنجا كه در هر دو پرونده مورد نظر، گستره وسيعي از مناطق جغرافيايي كشور تحت پوشش قرار گرفته و به آن علت كه اقوام و فرهنگ هاي گوناگوني از كشور ايران با اين پرونده ها در ارتباط بودند، يونسكو حساسيت خاصي را براي ثبت اين پرونده ها از خود نشان داده است.
کارشناسان و صاحب نظران بر اين باورند، ثبت جهاني آثار ملموس و ناملموس فرهنگي ايران ميتواند نقش مؤثري در صيانت از سرمايههاي فرهنگي کشور و معرفي تمدن ايران در عرصههاي بينالمللي داشته باشد . در اين راستا، دستاوردهاي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در سالهاي اخير با ثبت آثار ملموس و ناملموس فرهنگي کشور، فصل جديدي را در معرفي ظرفيتهاي تمدني و فرهنگي ايران اسلامي به افکار عمومي جهان فراهم کرده است.
***
ششمين نشست کميته بين الدول کنوانسيون حفاظت ميراث فرهنگي ناملموس از يكم تا هفتم آذر ماه جاري (22تا 29 نوامبر 2011 ) در بالي اندونزي در حال برگزاري است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات