• سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۰ / ۱۹:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 9008-07736
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

گزارشي از مراسم اختتاميه‌ي هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها

گزارشي از مراسم اختتاميه‌ي هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها

مراسم اختتاميه هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها با حضور مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مديران مطبوعات و خبرگزاري‌ها، اصحاب رسانه و مهمانان خارجي عصر امروز در مصلاي امام خميني (ره) برگزار و از رسانه‌هاي برتر حاضر در نمايشگاه و نفرات برگزيده جشنواره بين‌المللي هنر در رسانه و جشنواره‌ي فصلي مطبوعات تقدير ‌شد.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ابتداي اين مراسم پدرام پاك‌آيين - مدير كل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - متن ميثاق‌نامه روزنامه‌نگاران را قرائت كرد.

سپس رسانه‌هاي برتر حاضر در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها و نفرات برگزيده جشنواره هنر در رسانه و جشنواره‌ي فصلي مطبوعات معرفي و تقدير ‌شدند.

در ادامه پروفسور كاظم معتمدنژاد پس از دريافت هديه و لوح تقدير در بخش كتاب سال مطبوعات، آن را به دانشگاه علامه طباطبايي تقديم كرد.

معتمدنژاد گفت: با تشكر از همكاران مطبوعاتي و دانشگاهي اين هديه ارزشمند را به دانشگاه علامه طباطبايي اهداء مي‌كنم تا خدمتي باشد براي دانشجويان در عرصه تحصيل و ارتباطات.

پس از اهداي جوايز محمدجعفر محمدزاده - معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - خطاب به حضار اظهار كرد: حضور شما عزيزان را كه همواره با شناخت عميق از نشر و رسانه، پشتيبان عرصه اطلاع‌رساني هستيد، گرامي مي‌دارم.

او با ابراز خرسندي از حضور 50 كشور خارجي در اين ميعادگاه خبري و اقبال مردم حق دوست و دانش دوست كشورمان با حدود يك ميليون بازديد از اين بهار رسانه‌يي، اين موضوع را حاصل مشاركت، همدلي و تفاهم رسانه‌ها و دولت مردمي دانست.

او گفت: خدا را شاكريم رسانه‌ها با حضور مناسب عادلانه در شرايطي كه زورگويان و گردنكشان عالم، جنگ رسانه‌يي همه جانبه عليه اهتمام صلح و عدالتخواهي رقم زده‌اند، به تعامل و گفت‌وگوي تعاملي با جامعه اطلاعاتي كشور به طرز چشم‌گيري در كشورمان و با حضور در اين نمايشگاه به مقابله با نظام سلطه پيوسته‌اند.

وي ادامه داد: بايد اذعان داشت كه ايجاد اين فضاي شفاف و همدلانه ناشي از راهبرد هويت‌يابي و كيفي‌سازي مطبوعات است. شناخت عميق و كارشناسانه امروز از رسانه موجب شد تا در عزم خود در دعوت مطبوعات كشور جايگاه حرفه‌يي و پرهيز از رخنه اخبار جناحي را استوار كرديم. از اين رو دست در دست اصحاب رسانه كوشيده‌ايم تا رسانه‌هايمان با هر سليقه و گرايش از مسير اطلاع‌رساني و نقد آگاهي‌بخش خارج نشوند و به منظور نگاه تك بعدي و منفعت‌طلبانه در نيايد.

به گفته او پيام نمايشگاه امسال جهاد اقتصادي با تاسي از فرمان مقام معظم رهبري، توسعه كيفي و تهذيب رسانه بود كه هر سه اين‌ها ما را به مجاهدت الهي در دفاع از حيثيت مستقل نشريات هدايت كرده و از تاسي بي‌چون و چراي قلم، اين ميراث شهداي رسانه به مناسبات قدرت زنهار مي‌دهد.

محمدزاده ادامه داد: هم‌چنين اميدواريم كه كاستي‌ها و نارسايي‌هاي موجود در اين ماجرا و نسبت تعامل و تفاهم برقرار شود و در عرصه رسانه به رشد كيفي و جلب اعتماد عمومي افراد و نيز تاثير و نفوذ ملي نائل آييم.

وي تاكيد كرد: امروز همه استان‌هاي كشور صاحب روزنامه شده‌اند و انتشار بيش از سه هزار و 500 نشريه در ايران گواه تكثر مطبوعات و فضاي آزاد و قانونمند اطلاع‌رساني در فضاي انديشه بوده ‌است اما همچنان خلاء حضور مطبوعات كشور در آن سوي مرزها احساس مي‌شود.

محمدزاده ادامه داد: رسانه‌هاي ما مي‌توانند و بايد پيام صلح، عدالت و آزادي را در جهان بدهند. از همين رو و به همين انگيزه اين بيرق رسالت را در دولت دهم به دست گرفته‌ و رسانه‌هاي مردمي و مستقل را به دست رسانه‌هاي ايران اسلامي مي‌سپاريم و در سرآغاز اين مسير جشنواره صلح و عدالت را با حضور رسانه‌هاي آزاديخواه داخلي و خارجي براي نقض سلطه و انعكاس فرياد حق‌طلبي ملت‌هاي آزاديخواه از شرق آسيا تا غرب آمريكاي لاتين پي‌ريزي مي‌كنيم، باشد كه به توزيع اين آمار جهاني نائل آييم.

معاون امور مطبوعاتي به چند نكته درباره نمايشگاه اشاره كرد و گفت:‌ نمايشگاه امسال را در حالي برگزار كرديم كه از ابتدا تا انتها براي همدلي و وفاق بوده‌ و اگر كاري انجام شده و خدمتي از دست مسوولان برآمد به طور قطع نتيجه‌ي همدلي و هم ياري همه خانواده رسانه است. من نيز به نوبه خود از كاستي‌هاي اين نمايشگاه پوزش مي‌طلبم.

به گفته او نمايشگاه امسال تلاش كرد با برنامه‌هاي جنبي بويژه برنامه‌هاي متنوع سراي روزنامه‌نگاران غرفه ويژه كودك و نوجوان، جشنواره‌ها و نشست‌هاي جانبي و هم‌چنين برنامه‌هاي متنوع از تاريخ مطبوعات و موضوعات متعدد به ويژه شهداي رسانه كه چهره‌هاي شهدا در نمايشگاه مي‌درخشيدند، خدمت ناچيزي ارايه كند به عرصه مطبوعات و اميدواريم در سال‌هاي آينده توفيقات در مسير سايه‌يي روشن قرار بگيرد.

در پايان مراسم هم‌چنين معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري با اشاره به اين‌كه مطبوعات و خبرگزاري‌ها با عملكرد مثبت و شايسته خود زمينه ارتقاي فضاي مطبوعاتي را در اين دوره از نمايشگاه به وجود آوردند و ميزان بازديدكنندگان را به نسبت ساير دوره‌ها ارتقاء دادند، اظهار كرد:‌ در عصر اطلاعات نقش رسانه‌ها بسيار مهم است و اگر در گذشته آن‌ها را به عنوان ركن چهارم مي‌دانستند، امروز نقششان بي‌نظير است چراكه در ارتباط با حجم عظيمي از اطلاعات و ارتباطات هستند و در شفاف‌سازي فضاي حاكم بر جامعه نقش خطيري دارند.

لطف‌الله فروزنده خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران داراي مجموعه رسانه‌يي قدرتمند و داراي خطي مشي فعال است كه تفكر آزادي‌طلبي را در كار خود دارد و تمام رسانه‌هاي اروپايي و آمريكايي كه امروز دم از آزادي‌خواهي مي‌زنند برگرفته از فعاليت‌هاي رسانه‌يي و تاثير رسانه‌هاي كشورمان بر آن‌هاست؛ هرچند كه امروز برخي رسانه‌هاي كشورهاي ديگر در اختيار استكبار جهاني است.

وي گفت: اخلاق حرفه‌يي يكي از موضوعاتي است كه بايد توسط رسانه‌ها رعايت شود و تدوين منشور اخلاقي توسط رسانه‌ها كار ارزنده‌ و مهمي بود كه بايد در اين راستا تشكل‌هايي از اصحاب رسانه بوجود آيد تا از اين منشور حمايت كنند چرا كه دستاوردهاي فراواني را به دنبال خود دارد.

معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري ادامه داد: يكي ديگر از موضوعاتي كه بايد توسط رسانه‌ها رعايت شود، نقد دلسوزانه است؛ بايد اين شيوه نقد را مطبوعاتي‌ها افق كار خود قرار دهند و با نگاهي روشن‌بينانه موضوعات را نقد كنند تا موجب پويايي جامعه شوند.

فروزنده كميت و كيفيت را دو پديده در كنار يكديگر دانست و گفت: بهره‌وري زماني اتفاق مي‌افتد كه كارآيي و اثربخشي كه دو لفظ به معناي كميت و كيفيت هستند، به وجود آيد چراكه با اين كار مشكلات بيش‌تر رصد شده و در راستاي حل آن‌ها مي‌توان اقدامات موثرتري داشت.

وي گفت:‌ ايجاد امنيت شغلي براي خبرنگاران كه نماد شجاعت و آزادي‌خواهي هستند يكي از وظايف مسوولان است كه اين بستر بايد فراهم شود چراكه حمايت از مطبوعات سازندگي عمومي را به دنبال دارد و موجب مي‌شود درك چالش‌ها و پديده‌هايي كه مانع حركت مي‌شوند، سريع‌تر به وقوع بپيوندد.

او در پايان گفت:‌ نقد نبايد باعث سياه‌نمايي و نااميدي شود؛ چراكه در اين صورت مانعي براي پويايي جامعه است و مشكلات از آن برتابيده نمي‌شود.

به گزارش ايسنا، مراسم اختتاميه بدون حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد، بدين ترتيب هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها كه از سوم تا دهم آبان ماه در مصلاي امام خميني(ره) برگزار شد با تمام نقاط قوت و ضعف خود ساعت 21 امروز به كارش پايان مي‌دهد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha