يك مقام مسؤول در بعثه با تكذيب سفر سهميهيي مسؤولان دولتي به حج: سفارت عربستان هر سال سه هزار ويزا خارج از سهميهي سازمان حج ميدهد
عضو شوراي هماهنگي و برنامهريزي حج در بعثهي مقام معظم رهبري و مسؤول نظارت مکه گفت: سفارت عربستان هر سال در موسم حج، سه هزار ويزا خارج از سهميهي سازمان حج و زيارت صادر ميكند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به مدينهي منوره، حسين مظفر در جمع خبرنگاران اعزامي به حج، اخبار مربوط به حضور نمايندگان و مسؤولان دولتي در حج را با استفاده از سهميهي سازمان حج و زيارت، تكذيب كرد و افزود: بخشي از نمايندگان نوبتشان رسيده است. برخي، روحاني کاروان هستند. عدهاي ديگر از طريق سفارت عربستان ويزا گرفتهاند و بخش ديگر، مسؤوليت اجرايي دارند؛ اما اين که مسؤولي سهميه داشته باشد، وجود ندارد.
او در ادامهي اين نشست، از فعاليت سه بازرس در ستاد مدينه و هفت بازرس ديگر در مکه خبر داد و گفت: بازرسان ويژه علاوهبر اينكه براي بررسي مسايل کلان، مانند مسکن، امور حقوقي، مالي، حمل و نقل و تغذيه انتخاب شدهاند و در ستادها نيز مسقر هستند.
وي يادآور شد: بعثهي مقام معظم رهبري براي دفاع از حقوق زائران، تسهيل بيشتر امور و توجه به يکي از ارکان مديريتي، سامانهي نظارتي را در کنار مسائل اجرايي راهاندازي کرده است.
مظفر افزود: در اين راستا، ستادي در مکه و مدينه تشکيل شده است و بازرساني در آنها مستقر شدهاند كه مسائل را از تهران تا عربستان نظارت ميکنند.
مسؤول نظارت مکه همچنين با اشاره به انتخاب افرادي به عنوان بازرس افتخاري از بين زائران در حج امسال، اضافه كرد: امسال تعدادي از علاقهمندان از ميان زائران براي تسهيل امور و کمک به بعثهي مقام معظم رهبري داوطلب شدهاند.
وي با بيان اينکه گزارشهاي بازرسي به صورت موردي و روزانه جمعبندي ميشود و پس از آن که در ستاد بررسي شد، خلاصهي آن به نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت ارائه ميشود، خاطرنشان کرد: سياست بازرسي، تعامل مشفقانه براي کشف چالشها و حل مشکلات در محل است، پيش از اين که به صورت سلسله مراتبي اين مشكلات منعکس شود.
مظفر ادامه داد: امسال با توجه به حساسيتهاي ويژهي حج، همکاري بين ستاد اجرايي و بعثه لازم است كه البته اين تعامل براي توجيه زائران و درک حساسيت شرايط و نوع تعامل با ماموران و زائران وجود دارد.
عضو شوراي هماهنگي و برنامهريزي حج با بيان اينکه تا امروز در مورد تعامل ماموران و تسهيل در امور زائران، مشکل خاصي گزارش نشده است، گفت: تسهيلات براي ترخيص زائران شايد بهتر از سال قبل فراهم شده است.
وي افزود: تا کنون مشکل خاصي از سوي زائران مطرح نشده است. فقط مشکل جزئي در مورد قند گزارش شده بود که با دادن دستور خريد به مديران کاروانها، اين مشکل نيز حل شد.
مسؤول نظارت ستاد مکه همچنين در ارتباط با عملياتي شدن طرحهايي که در اتاق فکر حج لحاظ شده است، به موضوع خريد سوغاتي به عنوان يکي از اين برنامهها، اشاره کرد و افزود: در اينباره جلساتي در اتاق فکر تشکيل داديم و چارچوبي به شکل دستورالعمل طراحي شد. البته با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري، خريد از ايران ميتواند يک سياست خوب تلقي شود که ابتدا بايد مقدمات فرهنگي و عملياتي آن فراهم شود.
او در ادامه با بيان اينکه بهتر است به جاي عنوان کردن حج مطلوب بدون توجه به چالشها و حساسيتها بر حج مقدور تاکيد کنيم، يادآور شد: حج مقدور بايد معيار اصلي قرار گيرد که نه حقوق زائران ناديده گرفته شود و نه انتظارات بيجا افزايش يابد.
مظفر ادامه داد: نظارت و بازرسي بر بعثهي مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت در فرآيندها، قراردادها و تعامل طرفين صورت ميگيرد و ارزيابي جزيي، داخل کاروانها و در قالب ستاد و بعثهي مقام معظم رهبري انجام ميشود.
عضو شوراي هماهنگي و برنامهريزي حج در بعثهي مقام معظم رهبري همچنين با بيان اينکه سياست نمايندهي ولي فقيه در دورهي جديد کاهش نيروي اجرايي در حج بوده است، اظهار کرد: در اين ارتباط کار از داخل بعثهي مقام معظم رهبري شروع شد و کاهش سهميهاي که در ستادها و بعثه به نفع زائران اتفاق افتاد که اين، حرکت مبارکي است. همچنين موازي کاري حذف شده و حتا براي فرهنگ سازي در اين زمينه، مدير حوزهي رياست نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت از سهميهي حج حذف شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات