• شنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 9006-11617
  • خبرنگار : 71133

گزارشي از برنامه «هفت» از پخش غيرمجاز فيلم‌هاي ايراني تا آخرين وضعيت فيلم حاتمي‌كيا

وضعيت پخش غيرمجاز فيلم‌هاي ايراني از شبكه‌هاي ماهواره‌اي در برنامه‌ «هفت» مورد بررسي قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين ابتداي برنامه فرشته طائرپور ـ تهيه‌كننده سينما ـ گفت: 150 شبكه فارسي زبان مشغول به كار هستند كه بسياري از آنها بدون اجازه به پخش فيلم‌هاي ايراني مي‌پردازند.

وي ادامه داد:در اين عرصه حصاري وجود ندارد و آنها با رابطه‌هايي كه دارند فيلم‌ها را مي‌گيرند و پخش مي‌كنند. در اين راستا ما در شوراي عالي تهيه‌كنندگان سينما پيگير اين قضيه هستيم.

طائرپور يادآور شد:از اسفند ماه گذشته بيش از 44 تهيه‌كننده شاخص سينما با حضور در يك دفتر حقوقي، وكلاتي داديم تا اين سرقت فرهنگي پيگيري شود.

تهيه‌كننده «زن دوم» در بخش ديگري اين نشست،مطرح كرد: متاسفانه يك هفته كمتر ازاينكه فيلمي وارد شبكه ويدئويي مي‌شود از شبكه‌هاي ماهواره‌اي پخش مي‌شود. ظاهرا فقط ما حق دادن تبليغ فيلم‌هايمان به اين شبكه‌ها را نداريم.

طائرپور خاطرنشان كرد: ايرانيان خارج از كشور علاقه زيادي به فيلم‌هاي ايراني بعد از انقلاب دارند. آن‌طور كه پيكيري شده است، آنها نيز علاقه‌مند نيستند به اين شكل فيلم‌هاي ما را ببينند و به دنبال جايگزيني هستند.

بنا بر اين گزارش،در ادامه، گفت‌وگوي تصويري از علي اسدزاده ـ مدير عامل موسسه «هنرنماي پارسيان» پخش شد كه درباره تاثير پخش اين آثار از شبكه‌هاي خارجي بر شبكه نمايش خانگي پرسيده شد.

وي گفت: اين مشكل كوچكتر از مشكلات ديگر است. اين شبكه‌ها طرفدار زيادي ندارند و آفت اصلي كه شبكه نمايش خانگي را تهديد مي‌كند، كپي غير مجاز است.

محمود ديني ـ مدير شبكه پرشين تي وي ـ هم در برنامه ديشب اعلام كرد: شبكه ما به همراه دو شبكه ديگر به نام‌هاي «ايرانيان» و «آي سي سي» با مجوز وزارت ارشاد مشغول به فعاليت هستند و ما تا اين ساعت هيچ فيلمي را بدون اجازه تهيه كنندگان پخش نكرده‌ايم.

وي در عين حال اين پرسش را مطرح كرد كه آيا آنها مي‌توانند فيلمشان را به ما بفروشند يا نه؟!

ديني يادآور شد: ما سه فيلم ايراني پخش كرده‌ايم كه در همه آنها با صاحبانشان تعامل داشته‌ايم و بيشتر رفقاي ما بودند.

وي همچنين خاطرنشان كرد: ما از سال 83 به دنبال مجوز فعاليتمان بوديم و بعد از هفت سال موفق به گرفتن آن شديم و تا كنون هر كاري انجام داديم با تاييديه بوده است.

طائرپور هم در پي اين سخنان اظهار اميدواري كرد:دوستاني كه مي‌گويند مجوز دارند خودشان را آماده كنند تا در دادگاه مداركشان را نشان دهند و ثابت كنند تحت مجاري قانوني كارشان را انجام داده‌اند. اين در حالي است كه ما در شوراي عالي تهيه كنندگان چنين توافق و رضايتي نداشتيم.

در ادامه داريوش بابائيان ـ تهيه كننده سينما ـ هم به عنوان مهمان تلفني روي خط برنامه آمد و گفت:صاحبان شبكه‌هاي فارسي زبان با پخش غير قانوني فيلم‌هاي ما به پول‌هاي كلاني رسيده‌اند.‌ شبكه‌اي به نام 20 وجود دارد كه تا كنون 41 فيلم از خود من پخش كرده است. اخيرا وقتي شنيدم قرار است، «يك اشتباه كوچولو» را پخش كند و پيگيري كردم، در مقابل كار من به جاي يك شبكه، هفت شبكه اين فيلم را پخش كرد.

فرشته طائرپور با تاكيد مجدد بر اينكه كار صنفي‌مان را در زمينه پخش غيرمجاز فيلم‌هاي ايراني در شبكه‌هاي ماهواره‌اي آغاز كرده‌ايم اظهار اميدواري كرد:وزارت ارشاد اگر واقعا مدافع حقوق سينما گران است به كمك ما بيايد. بايد به ما اجازه پخش كارهايمان از مجاري قانوني داده شود تا چنين مشكلاتي پيش نيايد.

وي پيش‌بيني كرد: با ادامه اين روند، سينماگران در آينده تنها مي‌توانند در دفاترشان فيلم‌هايشان را نمايش دهند.

در بخشي از اين برنامه رامين رحيمي پخش كننده فيلم‌هاي «شيرين» و «كپي برابر اصل» عباسي كيارستمي درباره‌ي پخش اين دو فيلم در ايران گفت:‌ پروانه نمايش فيلم «شيرين» صادر شده و در آينده اكران مي‌شود و فيلم «كپي برابر اصل» هم قرار است با اصلاحاتي كه در پوشش ژوليت بينوش انجام مي‌شود، مجوز اكران بگيرد و در دو نسخه دوبله و زير نويس در ايران اكران شود.

محمد پيرهادي تهيه كننده «گزارش يك جشن» هم در گفت‌وگويي تلفني درباره آخرين وضعيت اكران جديدترين ساخته‌ي ابراهيم حاتمي‌كيا گفت:‌ متاسفانه بعد از چهار ماه اصلاحاتي اعلام شد كه انجام داديم و اداره نظارت قول داد كه پروانه را صادر كند. اما متاسفانه در اين زمينه با موانعي روبرو شديم كه صادقانه هم اعلام نمي‌شود.

وي افزود: «گزارش يك جشن» مشتاقان زيادي دارد و خوب است، آقايان مشكل را صادقانه مطرح كنند. متاسفانه الان موارد را به صورت مكتوب اعلام نمي‌كنند وحتي دوستاني را هم كه پروانه نمايش براي فيلمشان گرفته‌اند با مشكلاتي مواجه هستند و قرارداد اكران با آنها بسته نمي‌شود.

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي برنامه «هفت» ديشب، امير شهاب رضويان ـ كارگردان سينما ـ از جابه‌جايي جشنواره كودك از همدان به اصفهان گلايه كرد و گفت: علت اين اتفاق كم كاري مديران همداني است.

وي در عين حال اظهار اميدواري كرد:جشنواره‌ي فيلم كودك در اصفهان ماندگار شود.

اين فيلم ساز همداني همچنين خواهان روشن شدن، وضعيت فيلم سازان جوان همداني كه به آنها قول مشاركت داده‌اند، شد.

پايان بخش اين برنامه نقد و بررسي فيلم «آلزايمر» با حضور احمد رضا معتمدي كارگردان آن و مسعود فراستي و جواد طوسي منتقد سينما بود كه اين بحث تا ساعت 2:15 بامداد ادامه داشت.

در بخش ديگري از برنامه هم مهران احمدي بازيگر اين فيلم «مهمان» برنامه شد.

به گزارش ايسنا، در اواخر برنامه فريدون جيراني اعلام كرد: اعلام شده سه شبكه ماهواره‌اي مورد اشاره نيز حق پخش و خريد فيلم‌هاي ايراني را ندارند.

پربيننده ترين فيلم اكران عيدفطر در نظرسنجي مردمي ديشب قرار گرفت كه در نهايت «زنان ونوسي مردان مريخي» با 42 درصد اول شد و «شيش و بش»، «‌زندگي با چشمان بسته»، «آلزايمر» و «ندارها» در رتبه‌هاي بعدي قرار گرفتند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha