• شنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۰ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: استان ها
  • کد خبر: 9006-02875
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

درد داروسازان درمان مي‌شود؟!

درد داروسازان درمان مي‌شود؟!

پرداخت نشدن مطالبات از سوي بيمه تامين اجتماعي، هزينه‌هاي بيمه کارگري، زمان انقضاي داروها، افزايش تعداد داروخانه‌ها نسبت به جمعيت شهرستان بجنورد و بالا رفتن هزينه‌ها با اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها از  جمله مشکلات داروسازان خراسان شمالي است.

روز داروساز بهانه‌اي شد تا خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به بررسي برخي مشکلات داروسازان خراسان شمالي بپردازد.

معوقات بيمه‌ها از معضلات داروسازان

دکتر محمدتقي جهانيان يکي از داروسازان  استان خراسان شمالي با اشاره به اين‌که معوقات بيمه‌ها يکي از معضلات داروسازان اين استان شده است، گفت: متاسفانه بيمه تامين اجتماعي بعد از 6 ماه، طي چند روز اخير مطالبات داروسازان را پرداخت کرده است.

وي افزود: آخرين پرداختي خدمات درماني، فروردين يا ارديبهشت بوده و پرداختي ارتش نيز ارديبهشت بوده است. اين در حالي است که 90 درصد از خدمات ارايه شده از سوي داروخانه ها به مردم، به صورت بيمه‌اي و تنها 10 درصد به صورت نقدي بوده است.

جهانيان اظهار كرد: دپو شدن سرمايه داروساز طي مدت زياد در يک مکان سبب مي‌شود اين افراد جوابگوي هزينه‌ها نباشند و با مشکل مواجه شوند.

وي با ذکر اين‌که هزينه‌هاي بيمه کارگري يکي ديگر از مشکلات داروخانه‌ها است، بيان كرد: چه گونه است كه داروسازان بايد هزينه‌هاي بيمه کارگري را سر موقع پرداخت کنند اما تامين اجتماعي تا 6 ماه مطالبات داروسازها را پرداخت نمي‌کند.

زمان انقضاي داروها از مشکلات داروسازان

اين داروساز، زمان انقضاي داروها را يکي ديگر از مشکلات داروسازان و داروخانه‌ها ذکر كرد و توضيح داد: شرکت‌ها، زمان انقضاي داروها را مشخص نمي‌کنند؛ قانون دادن دارو به داروخانه‌ها در مدت يک ماه است و اين در حالي است که شرکت‌هاي دارويي هر دو يا سه ماه دارو را به داروخانه مي‌دهند که اين امر سبب انقضاي دارو و دور ريختن آنها مي‌شود.

وي با بيان اين‌که طي سال‌هاي اخير تعداد داروخانه‌ها نسبت به جمعيت شهرستان بجنورد افزايش يافته است، تصريح كرد: داروسازان يا بايد جذب صنايع و يا جذب داروخانه‌ها شوند که در اين راستا تعدادي از آنان به علت جذب نشدن ر صنايع اقدام به راه اندازي داروخانه در اين شهرستان کرده‌اند.

احتمال تعطيلي تعدادي از داروخانه‌ها در چند سال آينده

جهانيان با ذکر اين‌که طي سال‌هاي گذشته به ازاي هر 10 هزار نفر يک داروخانه ساخته مي شد و اين در حاليست که اکنون به ازاي هر هفت هزار نفر يک داروخانه ساخته مي‌شود،

وي خاطرنشان كرد: هر چند که اين عامل هنوز مشکلي را ايجاد نکرده ولي اگر اين روند به اين منوال ادامه يابد داروسازان در چند سال آينده با مشکل مواجه خواهند شد و تعدادي داروخانه تعطيل خواهند شد.

وي توضيح داد: بالا رفتن هزينه‌ها در راستاي اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها و همچنين فرهنگ پايين برخي از شهروندان در استفاده خودسرانه و بدون تجويز پزشک از معضلات ديگر است.

دکتر نوشين قلي زاده نيز اظهار كرد: مستقر شدن پزشکان در يک منطقه سبب شده تا بيماران به داروخانه‌هاي مناطق ديگر شهر مراجعه نکنند که اين امر مشکلاتي را براي داروخانه هاي استان ايجاد کرده است.

وي ادامه داد: يکي ديگر از مشکلات داروسازان اين شهرستان اين است که تعدادي از پزشکان داروخانه‌هايي را به بيماران براي خريد دارو معرفي مي‌کنند در صورتي که نبايد اين گونه باشد.

اعمال نشدن تغييرات قيمت داروها بر روي جعبه‌هاي دارو

قلي زاده با اشاره به تغيير قيمت دارو در تعدادي از شرکت‌هاي دارويي و اعمال نکردن اين امر بر روي جعبه‌هاي دارو اظهار كرد: زماني که بيمار دارو را خريداري مي کند مشاهده اين‌که قيمت اخذ شده با قيمت بر روي جعبه متفاوت است، منجر به مشاجره مي شود.

وي تاکيد كرد: داروها با سود 15 درصد به بيمار به فروش مي رسد.

به گزارش ايسنا، دکتر آرمان ريحاني، رييس انجمن داروسازان خراسان شمالي با بيان اين‌که به طور متوسط سرمايه يک داروخانه 300 تا 400 ميليون ريال است، توضيح داد: با توجه به اين‌که 70 درصد از مردم تحت پوشش بيمه هستند و بيمه‌ها نيز مدت زيادي طول مي‌کشد تا مطالبات داروسازان را پرداخت کنند، اين سرمايه دپو مي شود. اين مشکل سبب شده تا داروخانه توان خريد دارو را نداشته باشند و از طرف ديگر بيماران نيز سرگردان مي شوند.

وي ادامه داد: داروسازها براي تامين هزينه‌هاي خريد دارو مجبور به گرفتن تسهيلات از بانک ها مي‌شوند اما بانک‌هاي دولتي به علت اين‌که سرمايه آنها به مدت شش تا هفت ماه در گردش نبوده است از دادن تسهيلات خودداري مي‌کنند و اين افراد مجبور مي‌شوند به بانک هاي خصوصي و گرفتن وام‌هاي با بهره 22 تا 23 درصد روي آورند که اين تسهيلات با جريمه ديرکرد به 31 درصد مي‌رسد.

ريحاني با تاکيد بر اين‌که قراردادي که بين داروسازها و داروخانه بسته مي‌شد يک طرفه بوده است، توضيح داد: انجمن داروسازان ايران در تلاش است تا براي حل اين مشکل قراردادهايي را تنظيم کند که يک جانبه نباشد و اگر طرفين قرارداد سودي نمي کنند حداقل يک طرف قرار داد نيز ضرر نکند.

وي اظهار كرد: بر طبق استانداردها بايد به ازاي هر چهار مطب عمومي يک داروخانه راه اندازي شود که اين معيار اکنون در اين استان برعکس شده است.

اين مسوول با ذکر اين‌که براي جلوگيري از بروز اين مشکل ابتدا بايد مطب‌ها و سپس داروخانه فعال شوند و يا هر دو با يکديگر فعال شوند، خاطرنشان كرد: متاسفانه در اين استان ابتدا داروخانه‌ها در يك منطقه فعال شده و سپس مطب‌ها در نقاط ديگر فعال مي‌شوند.

هدايت بيماران از سوي پزشکان به برخي داروخانه‌ها، خلاف مقررات

وي با اشاره به اين‌که هدايت بيماران از سوي پزشکان به برخي از داروخانه‌ها خلاف مقررات است، تاکيد كرد: در صورت مشاهده چنين امري با متخلفان برخورد خواهد شد. با اين وجود گاهي اوقات ديده مي‌شود بيمار به علت معرفي که منشي و يا پزشک از داروخانه کرده است چندين داروخانه را رد مي‌کند تا به داروخانه مورد نظر برسد.

دکتر سيدعلي وکيلي، معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي نيز در خصوص تعداد زياد داروخانه‌ها در استان و احتمال تعطيل شدن برخي از آنها اضافه كرد: اکنون 65 داروخانه در استان فعال است که از  اين تعداد 28 داروخانه در مرکز استان مي باشد.

وي با اشاره به اين‌که به ازاي هر 7000 نفر يک داروخانه تاسيس مي‌شود، ادامه داد: بر اين اساس سه داروخانه خارج از ظرفيت در بجنورد تاسيس شده اما در شهرستان هاي ديگر داروخانه خارج از ظرفيتي وجود ندارد.

به گفته وي، در حال حاضر داروساز بيکار در استان وجود ندارد.

وکيلي در خصوص فرهنگ سازي براي مصرف دارو در استان، اظهار كرد: در اين راستا در سال جاري پوستر و پن فلت‌هايي در بين شهروندان توزيع شده است. 

به گفته وي، استامينوفن کدئين و آموکسي سيلين بيشترين داروهايي هستند که در اين استان به صورت خودسرانه مصرف مي شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha