تسطيح بخشهايي از تپهي آكروپل در شوش مديركل ميراث فرهنگي خوزستان: ماشينآلات به اين تپه وارد نشدهاند
برخي دوستداران ميراث فرهنگي از تخريب و تسطيح بخشهايي از عرصهي تپهي باستاني آكروپل شوش خبر دادند.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس برخي گزارشها، در روزهاي گذشته، شهرداري شوش براي ايجاد يک بلوار در دامنهي تپهي موسوم به ارگ يا آکروپل شوش، بخشهايي از عرصهي باستاني اين تپه را تخريب و تسطيح کرده است، بهگونهاي که براثر فعاليت ماشينآلات راهسازي، بقايايي از خردهسفال، قطعات شکستهي آجر و بقاياي آثار باستاني مشابه روي سطح زمين قابل مشاهده است.
در اينباره، مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با اشاره به اينكه ماشينآلات به تپهي آكروپل اصابت نكردهاند، اظهار كرد: خط فني تعيينشده براي انجام اقدامات شهري اصلا جابهجا نشده و هيچ بيل و لودري خارج از اين خط، به تپهي آكروپل وارد نشده است.
پرويز پورفرخي با بيان اينكه كار مثبت را نبايد منفي جلوه داد، گفت: اين منطقه به زبالهداني و محل جمعآوري نخالههاي ساختماني و منشأ وجود مار و عقرب تبديل شده بود. پس از صحبت با مردم، با شهرداري شوش جلسهاي را برگزار كرديم و گفتيم، نخالهها را زير نظر يگان حفاظت و پايگاه پژوهشي شوش جمعآوري كنند. علاوه بر اين، گفتيم از بيرون محوطه خاك بياورند و در اين قسمت بريزند تا روي آن چمن كاري شود، زيرا اين كار نوعي حفاظت براي (آثار) زير خاك است.
او دربارهي اينكه گفته ميشود، خط تعيينشده براي ايجاد بلوار، داخل عرصهي باستاني شوش قرار دارد، بيان كرد: خط فني تعيينشده براي انجام اقدامات شهري براساس نگرش دقيق كارشناسي مشخص شده است و براي اين كار چند گروه را به آنجا اعزام كردم.
پورفرخي اظهار كرد: هنگام جمعآوري نخالهها بهدليل اينكه كاركنان شهرداري نگران بودند كه خاكي از محوطه به بيرون برده شود، نخالهها را روي دامنهي تپه ريختند. به همين دليل، هر كسي از آنجا عبور ميكند، تصور ميكند روي تپه تراشيده شده است.
او با تأكيد بر اينكه اقدامات شهري در اين محل كنترل ميشود، افزود: هيأت ژئومغناطيس دانشگاه «ماينز» آلمان بهشكل مشترك كار خود را پاييز امسال در شوش آغاز ميكند تا لايههاي بخشي از محوطه بدون كلنگزني، در عمقهاي مختلف بررسي شود.
به گزارش ايسنا، عرصه و حريم مجموعهي باستاني شهر شوش در سال 1367 و در شرايط اضطراري سالهاي جنگ تحميلي توسط يکي از باستانشناسان پيشکسوت ـ مهدي رهبر ـ تعيين شد. او در آن زمان عرصهي شوش را 400 هکتار اعلام کرد. البته چندي پيش اظهار كرد كه عرصهي شهر باستاني شوش بيشتر از 400 هکتاري است که در شرايط اضطراري جنگ مشخص شد و بايد مطالعات گستردهتري انجام شود.
در فروردينماه سال 1387 گروهي به سرپرستي محمدتقي عطايي با مجوز پژوهشکدهي باستانشناسي کشور، اقدام به تعيين عرصهي شوش كرد و مشخص شد، عرصهي باستاني شهر شوش 1200 هکتار است. هرچند در نهايت، اين ميزان وسعت توسط مسؤولان تصويب نشد و پس از جلساتي، آن را به 800هكتار كاهش دادند. البته گويا همان 800 هكتار نيز هنوز تصويب نشده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات