• سه‌شنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۵:۱۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 9005-16953
  • منبع : مطبوعات

اقدامات شورايعالي تهيه‌كنندگان سينما براي اعلام جرم عليه شبكه‌هاي ماهواره‌اي

كميته بين‌الملل شورايعالي تهيه‌كنندگان و توزيع‌كنندگان فيلم ايران؛ مأموريت يافت تا اقدامات قانوني براي اعلام جرم عليه شبكه‌هاي ماهواره‌اي سارق فيلم‌هاي ايراني انجام دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،روابط عمومي شوراي عالي تهيه‌كنندگان سينماي ايران ضمن اعلام خبر فوق گزارش آخرين نشست شورايعالي را اعلام كرد.

«در اين نشست كه با حضور نمايندگان كانون تهيه‌كنندگان، مجمع فيلم‌سازان و انجمن تهيه‌كنندگان مستقل‌ تشكيل شد پس از سخنان پيش از دستور، نمايش غيرقانوني فيلم‌هاي ايراني در شبكه‌هاي فارسي زبان خارج از كشور به عنوان نخستين دستور مطرح شد.

كميته صيانت شورا گزارش داد كه متأسفانه اخيرا مطلع شده‌ايم كه برخي از شبكه‌ها، مدعي هستند كه در تهران دفتر دارند و حتي برخي را نماينده اين شبكه‌ها معرفي مي‌كنند. بعضي نيز ادعا مي‌كنند كه از وزارت ارشاد مجوز دريافت كرده‌اند.

اعضاي شورايعالي اعتقاد داشتند كه با اين پديده زشت و غيرقانوني بايد به شدت مبارزه كرد و اين وظيفه شوراي عالي (در شرايطي كه مسئولان عملا كاري انجام نمي دهند) مي‌باشد. شورا بايد با اقدامات عملي و قانوني اين شبكه‌ها را به دادگاه بكشاند. چرا كه اين شبكه‌ها نه تنها به سينماي ايران لطمات غير قابل جبراني وارد مي‌سازند ‌بلكه شبكه ويدئو خانگي كشور را نيز هدف گرفته‌اند.

شورا اقدام اين شبكه‌هاي فارسي زبان خارج از كشور را مصداق بارز دزدي و سرقت دانست.

پس از مذاكرات مفصل، شورا به كميته بين‌الملل مركب از منيژه حكمت و فرشته طائرپور و عليرضا شجاع نوري مأموريت داد كه اقدامات لازم را براي حركت قانوني عليه اين سرقت و دزدي بررسي نمايند.

شورا كميته را مخيل ساخت كه در صورت لزوم در كشورهايي كه اين شبكه‌ها ثبت شده وكيل استخدام كرده و نسبت به اين سرقت‌ها اعلام جرم نمايد.

شوراي عالي هم‌چنين از اعضاي كميته بين‌الملل خواست تا با توجه به اينكه مسئولان سينمايي وظايف خود را در اين زمينه عمل نمي‌كنند اقدامات لازم را براي كپي رايت فيلم هاي ايراني معمول دارند.

در ادامه نشست گفته شد كه نكته جالب اينكه علاوه بر شبكه‌هاي فوق،‌شبكه عربي فارسي MBC نيز فيلم‌ها را از طريق دلالاني تهيه مي‌كنند اين دلالان حقوق كامل صاحبان فيلم را نمي‌پردازند. شورا به كميته صيانت سينماي ايران مأموريت داد كه در اين مورد تحقيقات لازم را انجام داده و گزارش آن را به صحن علني شورا ارائه نمايد.»

بنا بر اين گزارش،«دستور جلسه بعدي شوراي عالي اختصاص به سوال تعدادي از تهيه كنندگان در مورد قرارداد‌هاي شركتي براي رسانه «تلويزيون اينترنتي» اختصاص يافت.

اين گروه همكاران اعلام داشته‌ بودند كه از سوي شركتي كه از آن‌ها هيچگونه شناختي ندارند قرارداد‌هايي براي نمايش فيلم‌هاي‌شان در رسانه «تلويزيوني اينترنتي» ‌ارسال شده است.

شوراي عالي پس از بحث و گفت‌وگو و با جمع بندي خبرهاي متفاوت و نمونه قراردادهاي ارسالي تصميم گرفت تا از همكاران تهيه كننده بخواهد كه تا اطلاع ثانوي و انجام تحقيق و مذاكره از امضاء اين قرار داد‌ها خودداري نمايند.

برخي از اعضاي شوراي عالي قرارداهاي ارسالي را شبيه قرار داد«تركمن‌چاي»دانستند كه از تهيه‌كنندگان خواسته با چشم بسته و بدون اطلاع دقيق فيلم‌هايشان را در اختيار كساني بگذارند كه عملا نمي‌شناسند و هيچ مذاكره‌اي با شوراي عالي نداشتند.

شوراي عالي در همين نشست از اعضاي درخواست كرد تا آخرين اطلاعات مربوط به هدف‌مند شدن يارانه ها و اثرات آن بر توليد ونمايش را به دبير خانه شورا ارسال كنند.»

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha