• چهارشنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 9005-11810
  • خبرنگار : 71191

خانه‌هاي «پروين اعتصامي» و «اتحاديه» نيز از فهرست آثار ملي خط خوردند!

خانه‌هاي «پروين اعتصامي» و «اتحاديه» نيز از فهرست آثار ملي خط خوردند!

خانه‌ي پدري پروين اعتصامي واقع در بافت تاريخي عودلاجان تهران و همچنين خانه‌ي «اتحاديه» معروف به «دايي جان ناپلئون» در خيابان لاله‌زار از فهرست آثار ملي خارج شده‌اند و احتمال تخريب آن‌ها وجود دارد.

در اين‌باره، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت:‌ با حكم ديوان عدالت اداري، سه بناي تاريخي خانه‌ي پدري پروين اعتصامي و خانه‌ي «اتحاديه» در تهران و «سراي ميخ‌چي» در شهر رشت از فهرست آثار ملي خارج شدند.

مسعود علويان‌صدر ادامه داد:‌ چند روز پيش، حكم خروج اين سه بناي تاريخي به‌دست من رسيد. براساس اين حكم، اين سه اثر به‌شكل قطعي از فهرست آثار ملي خارج شده‌اند.

او با اشاره به اين‌كه دليل روند روبه رشد خروج آثار تاريخي از فهرست آثار ملي را بايد از ديوان عدالت اداري پرسيد، بيان كرد:‌ ما مراتب را به كميسيون فرهنگي مجلس و هيأت دولت انتقال داده‌ايم. همچنين در اين زمينه، لايحه‌اي را تنظيم كرده‌ايم كه اكنون در كميسيون حقوقي دولت براي تقديم به مجلس در حال بررسي است و مراحل قانوني آن پيگيري مي‌شود.

وي اظهار كرد: من تعجب مي‌كنم، به جاي اين‌كه اين مشكل از سوي همه‌ي دستگاه‌ها به‌عنوان يك ضرورت ملي محسوب شود و همه دست‌به‌دست هم دهند تا اين مشكل ملي را برطرف كنند، متأسفانه احساس مي‌كنم، برخي از اين قضيه به‌عنوان يك فرصت براي تخريب آثار فرهنگي و تاريخي استفاده مي‌كنند.

علويان‌صدر تنها راه براي برطرف كردن اين مشكل را اعلام اصلاحيه‌اي از سوي مجلس در قوانين موجود در اين زمينه دانست و گفت: قانوني كه در اين زمينه داريم، پس از آن استفساريه آمده و قانون در عمل، مقدم بر آن استفساريه مؤخر است. قاعدتا بايد ملاك عمل قانون جديد باشد، اين‌كه آن‌ها (ديوان عدالت اداري) استفساريه را ملاك مي‌گيرند، نمي‌دانم به چه استنادي است.

او ادامه داد: آنچه من از وظيفه‌ي ميراث فرهنگي مي‌دانم، ثبت آثار تاريخي و حفاظت از آن است، هيچ ضابطه‌اي براي خروج آثار در اساسنامه‌ي ميراث فرهنگي مندرج نشده، ولي اجراي حكمي كه در ديوان عدالت اداري صادر مي‌شود، يك قانون و لازم‌الاجراست، ميراث فرهنگي نيز توان استقامت در ارتباط با بحث آراي ديوان را ندارد.

وي تأكيد كرد: شايد خواست و اراده‌ي ملي بتواند جلوي اين قضيه بايستد و اين تهديد مهم را از آثار تاريخي رفع كند.

علويان‌صدر با اشاره به پيگيري‌هاي بخش حقوقي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، اضافه كرد:‌ اين سازمان در اين زمينه، پيگيري‌هاي كامل و لازم را انجام داده، حتا در شوراي نگهبان به‌صورت مكتوب پيگيري شده و در مجلس و دولت نيز اين پيگيري‌ها در حال انجام است؛ ولي متأسفانه هنوز پاسخي نگرفته‌ايم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha