• شنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 9005-05039
  • خبرنگار : 71405

/كلام روز/ شرح صدر و گشاده دلي نوعي جهاد اكبر و ابزار رياست است

/كلام روز/
شرح صدر و گشاده دلي نوعي جهاد اكبر و ابزار رياست است

کليد يا رمز ورود به رياست و مديريت يک مجموعه، فراخ دلي و شرح صدر است. نرم خويي موسي با فرعون و صبر و شکيبايي‌اش با بني‌اسرائيل معجزه شرح صدري است که از خداوند گرفته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اينکه پيامبران خدا با هر قشر و گروهي از مردم، مناسب حال آنها رفتار کرده‌اند و در تبديل معاند به مخالف، مخالف به موافق، موافق به دوست و رفيق و دوست و رفيق به فدايي و جانبازي براي اسلام، بيش از هر فرد ديگري توفيق يافته‌اند، تاثير تربيتي شرح صدر و سعه وجودي آنها بوده است.

در آيات قرآن آمده است: با فرعون به نرمي سخن بگوييد، که در سرلوحه دعوت موسي (سعه صدر) قرار دارد و آن رمز راه‌يابي پيامبر خاتم در دل پيروان معرفي شده است، که به سفيران الهي ارزاني داشته و راه نفوذ، در فضاي جان انسان‌هاي مستعد را به روي آنها گشوده است، به طور کلي تمام انبياء الهي اين افتخار را داشتند و از تاثير معجزه آساي اين ارزش در دعوت مردم بهره‌ها گرفتند.

شرح صدر در عالم دوستي، موثرترين جاذبه؛ در محيط خانواده، تاثيرگذارترين روش تربيتي؛ در فضاي تعليم و تربيت، رمز کاميابي؛ در روابط اجتماعي، کمند محبت؛ در عرصه مديريت، سکوي پرش به اوج سرفرازي اقتدار است. اينها احاديث وارد شده در اين موضوع و مواردي است که خود امام علي(ع) از آن استفاده کرده و يا مديران جامعه را به بهره‌گيري بهينه از آن سفارش فرموده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمين بهرام دلير، عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينکه شرح صدر يکي از بحث‌هاي مديريتي کلان است، تصريح کرد: شرح صدر شامل تحمل افکار و گرايش‌هاي مخالف است، زيرا در بسياري مواقع مديران مراکز يا موسسات با سلايق و نظرات متفاوت اطرافيان خود مواجه خواهند شد.

وي خاطرنشان کرد: سعه صدر باعث بالا رفتن ظرفيت شنيدن و پذيرش در ما شده و در امور مديريتي فرصت بهره‌گيري از استعدادها را بوجود خواهد آورد. در آيات قرآن نيز دوري از اين امر را عامل بروز نفاق و تفرقه در ميان اقوام دانسته و تاکيد شده که در اختلافات بايد با سياست و سعه صدر برخورد شود.

اين مدرس حوزه با اشاره به اينکه شرح صدر از فضائل اخلاقي بشمار مي‌آيد، اظهار کرد: در تفسير مرحوم طبرسي آمده، (هرگاه ميان شما اختلاف بوجود آمد در مقابل مسائل خود آرامش و صبر پيشه کنيد). به طورکلي مباحث اخلاقي به دو بخش فضائل و رذائل تقسيم مي‌شوند و در کتاب (اربعين) امام راحل نيز براي لشکر رحماني مفاهيم اخلاقي را بر مي‌شمارد که سعه صدر در کنار علم قرار گرفته و در مقابل آن جهل است که جزء لشکر شياطين بوده و از رذائل بحساب مي‌آيد.

دلير سعه صدر را نوعي جهاد اکبر دانست و اظهار کرد: شرح صدر از برترين فضيلتها و سخت‌ترين جنگ ميادين اخلاقي بوده و با اينکه شنيدن سخنان مخالف و تحمل افکاري مغاير با افکارمان بسيار دشوار است ولي لازمه‌ي مديريت و حاکميت بر جوامع محسوب مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha