• یکشنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۰ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 9004-15923

بانك‌هاي تخصصي 215 درصد منابع‌شان را تسهيلات دادند حسيني‌هاشمي در گفت‌وگو با ايسنا: افزايش بدهي بانك‌ها به بانك مركزي باعث رشد تورم مي‌شود

بانك‌هاي تخصصي 215 درصد منابع‌شان را تسهيلات دادند
حسيني‌هاشمي در گفت‌وگو با ايسنا:
افزايش بدهي بانك‌ها به بانك مركزي باعث رشد تورم مي‌شود

يك كارشناس ارشد بانكي افزايش بدهي بانك‌ها به بانك مركزي را باعث افزايش پايه پولي در كشور، نقدينگي و نهايتا تورم دانست؛ هر چند كه بانك مركزي معتقد باشد اين نقدينگي به صورت كنترل‌شده در اختيار بخش مسكن قرار گرفته است.

سيدبهاء‌الدين حسيني‌هاشمي در گفت‌و‌گو با خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،‌ درباره افزايش بدهي بانك‌هاي دولتي به خصوص بانك‌هاي تخصصي به بانك مركزي اظهار كرد: اين امر باعث افزايش پايه پولي در كشور مي‌شود و بانك‌ها به دليل همين افزايش، مجبور به افزايش نقدينگي هستند كه نهايتا منجر به تورم مي‌شود.

وي گفت: بدهي بانك‌ها به بانك مركزي باعث توليد پول پرقدرت مي‌شود و بانك‌ها براي جبران نقدينگي، اقدام به افزايش آن مي‌كنند.

حسيني‌هاشمي در پاسخ به اينكه اين بدهي بانك‌ها در قالب خطوط اعتباري بوده كه به خصوص به بخش مسكن اختصاص يافته گفت: بدهي بانك‌ها به هر ميزان باعث توليد پول پرقدرت مي‌شود. برخي اقتصاددانان معتقدند افزايش نقدينگي منجر به افزايش عرضه مي‌شود كه در ميان‌مدت تورم را كاهش مي‌دهد اما به دليل تاخيري كه در بخش عرضه مسكن وجود دارد، قطعا اين بدهي بانك‌ها در كوتاه مدت باعث افزايش تورم مي‌شود.

مديرعامل اسبق بانك‌هاي صادرات، سرمايه و تات تاكيد كرد: هنگامي كه اين اعتبارات تخصص مي‌يابد دو سال طول مي‌كشد تا شاهد افزايش عرضه در بخش مسكن باشيم و طي همين مدت تاخير، اين بدهي تاثير خود را در افزايش نقدينگي و تورم خواهد گذاشت.

به گزارش ايسنا، آمارهاي بانك مركزي نشان مي‌دهد نسبت تسهيلات به سپرده‌ها در بانك‌هاي تخصصي در پايان سال 88 معادل 147.9 و در پايان سال 89 به 214.9 درصد رسيده است كه كسري منابع به تسهيلات از طريق خطوط اعتباري بانك مركزي جبران شده است. رشد تغيير در مانده تسهيلات به تغيير در مانده سپرده‌ها در بانك‌هاي تخصصي در سال 88 معادل 142.5 درصد و در سال 89 افزايش 498.1 درصدي نشان مي‌دهد.

نسبت تسهيلات به سپرده‌ها در بانك‌هاي دولتي 108.2 در پايان سال 88 و 131.8 در پايان سال 89 بوده است، اما در بانك‌هاي تجاري دولتي 87.8 در پايان اسفند 88 و 87.9 در پايان اسفند 89 بوده است كل نسبت تسهيلات به سپرده‌ها در كل شبكه‌ بانكي در پايان سال 88 معادل 89.2 و در پايان 89‌ معادل 97.6 درصد بوده است. ارقام مربوط به بانك‌هاي خصوصي كاملا استاندارد هستند كه باعث پايين آمدن ميانگين اين نسبت در كل شبكه بانكي‌ شده‌اند.

به گفته محمود بهمني ـ رييس‌كل بانك مركزي ـ بخش عمده خطوط اعتباري مربوط به مسكن مهر و براي بانك مسكن بوده است.

وي پيش از اين به ايسنا گفته بود: 903 هزار ميليارد ريال از مانده تسهيلات در سال 89 به بخش مسكن رفته و در جهت صحيحي براي كنترل افزايش قيمت مسكن به كار گرفته شده است.

اين در حالي است كه به گفته كارشناسان هر گونه افزايش بدهي بانك‌ها به بانك مركزي موجب افزايش تورم خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha