شناسايي نخستين شواهد از استفاده پرندگان آواز خوان از نوعي علم نحو
پرندگان ممكن است از فعل، فاعل يا بن گذشته برخوردار نباشند، اما در عوض چالشهاي مفهومي دارند كه انسان با آنها به ساخت قواعد رو آورده است.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به گفته دانشمندان دانشگاه كيوتو ژاپن، فنچ بنگال از نسخه قواعد خاص خود موسوم به نحو برخوردارند.
براساس پژوهشها، پرندگان آوازخوان از قابليت خودانگيزي براي پردازش ساختار نحوي در آوازهاي خود برخوردارند.
اين محققان براي نمايش حس نحو اين حيوان، تركيبي آشفته و بيقاعده از آوازهاي فنچ را براي آنها پخش كرده و واكنشها آنها را سنجيدند.
با اينكه بسياري از حيوانات از جمله سگ، طوطي و ميمونها به تفسير و ساخت جمله و درك كلمات انساني براي اجسام خاص شهرت دارند، اما محققان ژاپني نشان دادند كه تنها اين پرندگان از نوعي قاعده در آواز خود برخوردارند. اين در حالياست كه ادعاهاي مشابهي نيز در مورد آواز والها وجود دارد.
در حيات وحش، فنچها با شور و نشاط به صداهاي ناآشنا كه معمولا از سوي فنچهاي جديد شنيده ميشود، پاسخ مي دهند.
محققان در آزمايش خود دريافتند كه فنچها تنها به آوازي از نوعي نحو برخوردار باشد، پاسخ ميدهند. آنها همچنين در آزمايشي ديگر دريافتند كه اين قواعد ذاتي نبوده و بايد ياد گرفته شود. اين پژوهش بسيار مهم است چرا كه تا پيش از اين تصور ميشد تنها انسان از قواعد زباني و دستوري برخوردار است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات