دو برابر شدن سرانه مصرف ماكاروني در كشور رييس كانون هماهنگي دانش و صنعت ماكاروني: اختصاص سهم مناسبي از اعتبار صندوق توسعه ملي به صنايع غذايي و ماكاروني
رييس كانون هماهنگي دانش و صنعت ماكاروني گفت: اميدواريم با تلاش صنعت و دانشگاه بخش خصوصي و مردم، موانع موجود در صنعت ماكاروني را از پيش رو برداشته و هر چه در توان داريم در يك بستر قرار داده و با برنامهريزي مشترك به اهداف خود در اين صنعت دست يابيم.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر اميدوار رضايي كه در نشست تشكيل كانون هماهنگي دانش و صنعت ماكاروني سخن ميگفت، اظهار كرد: صنعت ماكاروني عليرغم پيشرفتهاي بالقوه و بالفعل خوبي كه در اين زمينه از خود نشان داده است نيازمند توجه بيشتر است و از آنجا كه در دهه اخير شاهد پيشرفتهاي خوبي در اين صنعت بودهايم مسوولان اجرايي به صورت واقعيتر و ملموستر ميتوانند در اين صنعت سرمايهگذاري كنند تا به اهداف خود براي رسيدن به رتبه اول در منطقه و دنيا دست يابيم.
وي افزود: شناخت تواناييها و پتانسيلهاي داخلي، ارائه طرحها، برنامهها و اهداف به صورت مدون به مسوولان و پيگيري آنها در دولت و مجلس ميتواند گام موثري براي رسيدن به افقهاي برنامهريزي شده در اين صنعت باشد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تاكيد برنامه پنجم توسعه در خصوص تهيه يك سبد غذايي مطلوب براي افراد در سنين و شرايط مختلف در كشور اظهار كرد: براي اولين بار صندوق توسعه ملي در قانون برنامه پنجم توسعه و از سال جاري عملياتي ميشود كه اميدواريم سهم قابل توجهي از اعتبارات اين صندوق به صنايع غذايي و به ويژه صنعت ماكاروني منتقل شود تا بتوانيم به اهداف و برنامهريزيهاي تدوين شده در اين صنعت دست يابيم.
به گزارش ايسنا، سلطاني، مديرعامل يكي از شركتهاي توليدكننده ماكاروني در كشور و رييس انجمن صنفي صنعت ماكاروني در اين نشست اظهار كرد: صنعت ماكاروني از دهه گذشته تاكنون در حوزه دانش فني و توليد محصولات داخلي شاهد رشد قابل توجهي در اين زمينه بوده است و براي پيشرفت و افزايش رشد در اين زمينه و همچنين دستيابي به بازارهاي منطقه و جهاني به بودجهها و منابع مالي كلان نياز دارد.
وي با اشاره به توليد ماكاروني در ايران در سال 1316 تصريح كرد: از زمان توليد نخستين ماكاروني در كشور تاكنون سرانه مصرف در كشور سه كيلوگرم بوده و امروز شاهد افزايش اين سرانه به بيش از شش كيلوگرم هستيم.
وي با بيان اينكه رسيدن واردات ماكاروني در سال 87 به 20 درصد مصرف و در حال حاضر به صفر، نشان دهنده پيشرفت اين صنعت در كشور است، گفت: در حال حاضر اين صنعت با پيشرفت قابل توجه توانسته است در بخش صادرات هم مانند بازار داخلي جهش بسيار مناسبي داشته باشد و با توافق رسيدن با مشتريهاي خارجي با قيمت بالاتر نسبت به ديگر برندهاي خارجي به صادرات در منطقه (مانند هرات) بپردازد.
به گفته سلطاني، تحول بزرگي در صنعت ماكاروني در كشور صورت گرفته و از آنجا كه ماكاروني ميتواند كمكي براي نان و برنج در مصرف روزانه مردم باشد، ميتوانيم همانند امروز و با توليد ماكارونيهايي با تكنولوژيهاي روز (مانند ماكاروني با آرد سمولينا، سبوسدار و ماكاروني با جوانه گندم) به افزايش مصرف سرانه ماكاروني در كشور دست يافته و در آينده نه چندان دور صاحب بالاترين برندهاي جهاني شويم.
همچنين يكي از اعضاي اين كانون كه نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بود، تصريح كرد: ورود يكسري از موادهاي غذايي رژيمي براي مقابله و پيشگيري از برخي بيماريها در صنعت ماكاروني قابل پيشبيني است و ميتوانيم با طرحريزي و تهيهي فرمولاسيونهاي خاص از اين محصول براي درمان و پيشگيري از برخي بيماريهاي موجود در كشور (مانند ديابت) گامهاي موثري برداريم.
وي همچنين افزود: از آنجا كه بيماريهاي مورد نظر و بيماران آن در كشور از فراواني چنداني براي ورود صنعت به توليد اين مواد غذايي برخوردار نيستند نياز به حمايت بخش دولتي از ايجاد اين خط توليد و واحد توليدي مورد نظر را در اين زمينه بيش از پيش روشن ميكند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات