بي.بي.سي «شكسپير» را به تلويزيون ميآورد
شبكهي تلويزيوني «بي.بي.سي2» نمايشنامههاي «ويليام شكسپير» را به سريال تلويزيوني تبديل ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شبكهي تلويزيوني «بي.بي.سي2» قصد دارد به عنوان بخشي از برنامههاي المپياد فرهنگي، كه سال آيندهي ميلادي همزمان با مسابقات المپيك جهاني در لندن برگزار ميشود، تعدادي از معروفترين نمايشنامههاي «ويليام شكسپير» را به سريال تلويزيوني تبديل كند.
كشور انگليس زادگاه نويسندگان نامآوري همچون «چاسر»، «ميلتون»، خواهران «برونته» و «ديكنز» است، اما ادبيات اين كشور بيش از همهي اينها با نام «ويليام شكسپير»، خالق آثاري چون «هملت»،«اتللو» و «مكثب»، شناخته ميشود. به همين دليل تصميم بر اين شده است كه فستيوالي هنري همزمان با برگزاري بازيهاي المپيك سال 2012 در لندن، با تمركز بر آثار و زندگي اين شخصيت ادبي سرشناس برپا شود.
اين شبكهي انگليسي در صدد است برنامههايي با اقتباس از نمايشنامههاي تاريخي «هنري چهارم»، «هنري پنجم» و «ريچارد دوم» را بر روي آنتن ببرد. قرار است بازيگران سرشناسي همچون «پاتريك استوارت»، «ديويد ساچت»، «ديويد موريسي» در اقتباس تلويزيوني «ريچارد دوم» به كارگرداني «روپرت گولد» به نقشآفريني بپردازند.
«بي.بي.سي» همچنين قصد دارد مستندي دو قسمتي را بر اساس زندگي اين نمايشنامهنويس بزرگ انگليسي توليد كند.
ساخت اين آثار تاريخي در لوكشينهاي اطراف انگليس و غرب ولز انجام ميشود.
المپياد فرهنگي 2012 بزرگترين مراسم بزرگداشت فرهنگي طي سالهاي برگزاري مسابقات المپيك و پاراالمپيك خواهد بود.
به نوشتهي روزنامهي گاردين، همچنين تئاتر «گلوب» و كمپاني «رويال شكسپير» هم اعلام كردهاند در طول برگزاري اين المپياد فرهنگي برنامههايي با تاكيد بر آثار و زندگي خالق «رمئو و ژوليت» ترتيب دادهاند.
«ويليام شكسپير» در آوريل سال 1564 در استراتفورد اونآوون انگليس متولد شد. «شكسپير» در مدرسهي گرامراستراتفورد به تحصيل زبان لاتين پرداخت، اما هرگز به دانشگاه آكسفورد يا كمبريج نرفت. دربارهي جواني «شكسپير» افسانههاي زيادي وجود دارد، اما دربارهي هيچ كدام از آنها مدرك مستندي در دست نيست.
وي در سال 1592 در لندن در نقش يك هنرپيشه و بعدها به عنوان يك نمايشنامهنويس به شهرت رسيد. در اين زمان چندين كمپاني هنرپيشگي در لندن راهاندازي شده بود. عدهاي گمان ميبرند «شكسپير» قبل از سال 1592 با يك يا چند تا از اين كمپانيها كار ميكرده است؛ اما مدركي معتبر از همكارياش با موفقترين گروه تئاتر آن زمان يعني گروه «مردان لرد چمبرلين» موجود است.
اين گروه زماني كه «جيمز اول» به سلطنت رسيد، به «مردان پادشاه» تغيير نام دادند. «شكسپير» نه تنها با اين كمپاني در نقش يك بازيگر كار ميكرد، بلكه بهتدريج به يك سهامدار اصلي و نمايشنامهنويس قابل تبديل شد. در سال 1599 كمپاني «مردان چمبرلين» بهترين مراكز تئاتر دوران ملكه «اليزابت» يعني «گلوب» را راهاندازي كردند. «شكسپير» در سالهاي اوليهي زندگياش، خود را با تئاتر محدود نكرد. وي در سال 1593 يك شعر اسطورهاي به نام «ونوس و آدونيس» را نوشت و آن را به «كنت سوتامپتون» تقديم كرد.
در پايان دههي 1590، نمايشنامهنويس بزرگ دورهي رنسانس كمديهاي رمانتيك بزرگش همچون «همانطور كه تو آن را دوست داري»، «شب دوازدهم»، «هياهوي بسيار بر سر هيچ» و نمايشنامهي تاريخي نهايياش «هنري پنجم» را نوشت. دههي بعد، دههي خلق ماندگارترين شاهكارهاي او، تراژديهاي بزرگ «هملت»، «مكبث»، «اوتللو»، «شاه لير» و «آنتوني و كلوپاترا»، بود.
در سال 1610«شكسپير» بازنشسته شد، اما همچنان به كار نويسندگياش ادامه داد و به تنهايي كتاب «طوفان» و با همكاري فرد ديگري «هنري هفتم» را نوشت. اين دوره، دورهي نوشتن تراژدهاي كمدي همچون «طوفان»، «سيمبلاين» و «قصهي زمستان» بود.
جداي از شعرهاي غيردراماتيكش، «شكسپير» استعدادش را به تئاتر اختصاص داد.غزلهايش در سال 1609 منتشر شد. اين غزلها ارتباط «شكسپير» با دنياي عمومي مردم بود، اما كاملا با غزلهاي سروده شده در دوران اين شاعر متفاوت بودند.
در سال 1616 هنگامي كه «شكسپير» درگذشت، هيچ نسخهي جمع آوريشده از نمايشنامههايش منتشر نشد. برخي از اين نمايشنامهها بدون نظارت يك سردبير در نسخههاي جدگانهيي منتشر شد، در سال 1623 دو نفر از اعضاي كمپاني «شكسپير» مجموعهي بزرگي از تمام نمايشنامههاي وي را منتشر كردند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات