با اجراي آيين «شمشيربازي» هفتهي ميراث فرهنگي در شيراز پايان يافت
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس گفت: گردشگران اين استان پهناور را فقط با شيراز ميشناسند و ديگر جاذبههاي تاريخي و گردشگري اين استان را ناديده ميگيرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در استان فارس، فريدون فعالي در مراسم اختتاميهي هفتهي بزرگداشت ميراث فرهنگي در شيراز، اظهار كرد: حضور پررنگ اين اداره کل در نمايشگاه و برنامههاي فرهنگي و هنري کاخ گلستان در تهران و برگزاري شب فارس و نمايش دادن توانمنديهاي فرهنگي فارس، معرفي فرهنگ عشاير استان در قالب سياهچادرها، اجراي مراسم آييني «شمشيربازي» خور لارستان و همچنين برپايي نمايشگاههاي مختلف عکس از جاذبههاي تاريخي در مکانهاي فرهنگي و نمايشگاه معرفي آثار معنوي ثبتشدهي فارس در هفتهي بزرگداشت ميراث فرهنگي و روز جهاني موزه بهشکل مطلوبي انجام شد.
فعالي با تقدير از فعاليتهاي تشکلهاي مردمنهاد فارس در برگزاري برنامههاي هفتهي ميراث فرهنگي، گفت: برگزاري اين مراسم بهانهاي براي گردهمايي و تقدير از فعالان حوزههاي مختلف ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است. استان فارس بهدليل تنوع و گستردگي در ظرفيتهاي گردشگري و تاريخي، بيشک قطب گردشگري کشور است و بايد به جايگاه واقعي خود در توسعهي گردشگري دست يابد.
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري فارس در بخشي ديگر از سخنانش، با تبريک سالروز آزادي خرمشهر، افزود: امروز اگر از تخت جمشيد (پارسه) سخن ميگوييم و به داشتههاي فرهنگي و تاريخي گذشتگانمان نيز افتخار ميکنيم. بيشک آيندگان دربارهي مرداني که در جنگ تحميلي از جان خود گذشتهاند، به نيکي ياد خواهند کرد.
در ادامهي اين مراسم، آيين «شمشيربازي» خور لارستان که بهتازگي در فهرست آثار معنوي ملي ثبت شده است، برگزار شد و در پايان، با اهدا لوح و هدايايي، از فعالان و برترينهاي حوزهي ميراث فرهنگي فارس، انجمن دوستداران حافظ، انجمن خانهي فرهنگ جاودان و انجمن معماران پارس که در برگزاري ويژهبرنامههاي هفتهي بزرگداشت ميراث فرهنگي کوشيدند و همچنين بانوان کارمند در اداره کل ميراث فرهنگي فارس تقدير شد.
آيين شمشيربازي يا رقص شمشير منطقهي خور لارستان يکي از مواريث معنوي اصيل ايران زمين است که معمولا در اعياد و مراسم ازدواج و آيينهاي ملي ـ مذهبي مردم اين منطقه بهنمايش گذاشته ميشود. قدمت شمشيربازي خور بهدرستي مشخص نيست، اما آنچه از گفتههاي شفاهي کهنسالان بهدست آمده است، احتمالا تاريخي به قدمت شهر خور دارد.
مراسم شمشيربازي با حضور دو شمشيرباز در حلقهي مردم همراه با ساز و نقاره مخصوص آغاز ميشود. ساز ابتدايي اين مراسم کهول و کرناست و رباعيخواني با مضامين اخلاقي، همزمان با برگزاري مراسم، بخش ديگري از اين برنامهي آييني است. حرکات سريع و ماهرانهي شمشيرزني و به رخ کشيدن قدرت، شجاعت و مهارت شمشيرزنان همراه با رقص مخصوص شمشير از ويژگيهاي اين مراسم است.
اين آيين کهن با همت اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري فارس در فهرست ميراث معنوي کشور به ثبت رسيد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات