فرمانده سپاه قمربني هاشم(ع): اولين اقدام پس از آزادسازي شهر، اقامه نماز شکر در مسجد جامع خرمشهر بود
فرمانده سپاه قمر بني هاشم(ع) گفت: رزمندگان اسلام در اولين اقدام خود پس از آزادسازي شهر، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند.
سردار رضا محمدسليماني گراميداشت در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه چهارمحال و بختياري افزود: عمليات بيت المقدس را به دورههاي زماني ميتوان تقسيم کرد كه مرحله اول آن در محور قرارگاه قدس (شمال کرخه کور) انجام شد و به دليل هوشياري دشمن و وجود استحکامات متعدد، پيشروي نيروها به سختي امکان پذير بود، در محور قرارگاه فتح، يگانهاي خودي ضمن عبور از رودخانه به سرعت خود را به جاده اهواز ـ خرمشهر رسانده و به ايجاد استحکامات و جلوگيري از نقل و انتقالات و تحرکات دشمن در اين جاده پرداختند.
وي ادامه داد: در محور قرارگاه نصر به دليل تاخير در حرکت، وجود باتلاق در کنار جاده اهواز ـ خرمشهر و تمرکز دشمن در شمال خرمشهر نيروهاي قرارگاه نتوانستند به اهداف مورد نظر دست يافته و با قرارگاه فتح، الحاق کنند اين در حالي است كه الحاق کامل قرارگاه نصر با قرارگاه فتح و تصرف اهداف مرحله اول قرارگاه قدس در دستور کار عمليات شب دوم قرار گرفت که با انجام آن تا حدودي اهداف مورد نظر محقق شد ولي برخي رخنه ها همچنان باقي بود تا اينکه سرانجام پس از پنج روز، جاده اهواز- خرمشهر از کيلومتر 68 تا کيلومتر 103 تثبيت و کليه رخنه ها ترميم شد.
سردار سليماني اظهار داشت: در مرحله دوم عمليات بيت المقدس، آزادسازي خرمشهر از دستور کار عمليات خارج و تصميم گرفته شد که قرارگاه هاي فتح و نصر از جاده اهواز- خرمشهر به سمت مرز پيشروي کنند، قرارگاه قدس نيز ماموريت يافت به صورت محدود براي تصرف سر پل در جنوب کرخه اقدام نمايد، سپس آن را افزايش دهد در نتيجه جاده اهواز ـ خرمشهر(تا انتهاي جنوب منطقه هايي که توسط قرارگاه نصر به عنوان پل تصرف شده بود) و نيز مناطقي همچون جفير ، پادگان حميد و هويزه آزاد شدند.
وي ادامه داد: در مرحله سوم، قرارگاه نصر ماموريت يافت تا حرکت خود را به سمت خرمشهر آغاز کند، نيروهاي عمل کننده که متشکل از 4 تيپ مستقل سپاه پاسداران و 2 تيپ ارتش بودند در آخرين ساعات روز 19 ارديبهشت 61 عمليات خود را آغاز کردند؛ سرانجام در ساعت22:30 اول خرداد 61 تلاش براي آزادسازي خرمشهر با رمز " بسم الله القاسم الجبارين يا محمد بن عبد الله (ع)" آغاز شد . در برار تک سريع و غافلگيرانه، نيروهاي عراقي دچار وحشت و سرگرداني شديد شدند و نتوانستند واکنش مهمي از خود نشان دهند و ارتباط يگان هاي دشمن با يکديگر قطع شد، فرار افسران و درجه داران و سربازان عراقي در منطقه خرمشهر گوياي از هم پاشيدگي سازمان يگانهاي دشمن بود.
سردار محمدسليماني اظهار داشت: در روز دوم عمليات نتيجه پيکار بسيار درخشان بود و قرارگاه کربلا به هدف خود که احاطه کامل خرمشهر بود رسيد، تعداد اسراي عراقي در اين روز از 2850 نفر تجاوز کرد و يگان هايي از دشمن که در منطقه بين نهر عرايض و شلمچه مستقر بودند، به ميزان زياد منهدم شدند، با وجود حضور گسترده هواپيماهاي عراقي در آسمان منطقه، عقابان تيزپرواز نيروي هوايي ارتش در پشتيباني از يگان هاي رزمنده، در صحنه عمليات بيت المقدس حضوري فعال داشتند و با بمباران پل شناورعراقي ها بر روي پل اروندرود و مناطق تجمع در آن سوي رودخانه، نقش ارزنده اي در آزادسازي خرمشهر ايفا کردند.
وي افزود: در اواخر روز دوم، قرارگاه کربلا پس از آخرين وضعيت، تصميم گرفت تا نيروها با ورود به شهر، آن را از لوث نيروهاي عراقي پاک گردانند و در ساعت 3 بامداد روز سوم خرداد واحدهايي از رزمندگان ايران به آن سوي رودخانه وارد شدند، از طرف ديگر جمعي ديگر از نيروهاي عراقي با استفاده از تاريکي شب و قايق اقدام به فرار کردند که تعدادي از اين قايق ها توسط تکاوران نيروي درياي هدف قرار گرفت و سرنشينان آنها غرق شدند.
سردار محمدسليماني گفت: نيروهاي عراقي از ساعت 50 :3 دقيقه بامداد تا نيمه بعدازظهر سوم خرداد از سمت شلمچه سه بار اقدام به پاتک کردند تا از طريق جاده شلمچه -خرمشهر حلقه محاصره خرمشهر را بشکنند، اما هر بار با پايداري مقاومت دلاورانه رزمندگان ايراني مواجه شدند و با دادن خساراتي عقب نشيني کردند.
وي تصريح كرد: در ساعت 11 صبح روز سوم خرداد در حالي که درگيري شديدي بين قواي ايراني و نيروهاي عراقي در شمال نهر خين جريان داشت و دشمن در فکر شکستن حلقه محاصره خرمشهر بود، رزمندگان از جناح غرب و خيابان کشتارگاه وارد شهر شدند، ناحيه گمرک خرمشهر در کنار اروند اندکي مقاومت کرد و آن هم به سرعت در هم شکسته شد.
سردار محمدسليماني افزود: در ساعت 12 قواي ايران از سمت شمال و شرق وارد شهر شدند و نيروهاي متجاوز بعثي که 24 ساعت در محاصره کامل قرار داشتند راهي جز اسارت، فرار يا کشته شدن نداشتند، بدين جهت واحدهاي عراقي گروه گروه به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند، در ساعت 2 بعدازظهر، خرمشهر به طور کامل آزاد شد و پرچم پرافتخار جمهوري اسلامي ايران برفراز مسجد جامع و پل تخريب شده خرمشهر به اهتزاز در آمد.
به گفته وي، خرمشهر که پس از 35 روز پايداري و مقاومت در 4 آبان 1359 به اشغال دشمن درآمده بود، پس از 578 روز( 19 ماه ) اسارت، بارديگر به آغوش گرم ميهن اسلامي بازگشت و پيکره پاک آن از لوث وجود متجاوزان تطهير گرديد و رزمندگان اسلام نيز در اولين اقدام خود پس از آزادسازي شهر، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات