حميد بقايي: رواج هنر نقالي يكي از آرزوهاي من بود
سرپرست سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: امروز ميراث فرهنگي در نقطهاي قرار گرفته كه ميتواند ادعا كند، در حوزهي ميراث معنوي كارهاي ارزندهاي را انجام داده است.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد بقايي امروز (چهارشنبه، 28 ارديبهشتماه) در ادامهي مراسم افتتاحيهي هفتهي ميراث فرهنگي و روز جهاني موزه، بيان كرد: هويت ايراني در چند سال گذشته، پيشرفت خوبي داشته است. سال گذشته با حضور رييسجمهور، تجليل از مفاخر ايراني آغاز شد. فردوسي يكي از اين مفاخر شيعي است كه پرچمدار ايرانيان در طول تاريخ بوده است.
او ادامه داد: توس بهعنوان مكان دفن اين شاعر بزرگ همواره مورد احترام بوده و سازمان ميراث فرهنگي با بضاعت خود تلاش كرده است، آن را گرامي بدارد. فردوسي كسي است كه به احترامش بايد كارهاي زيادي انجام داد. ارزش شاهنامه فقط از بعد هنري و حماسي نيست، بلكه يك مانيفست ايراني است.
بقايي اظهار كرد: يكي از آرزوهاي من اين بود كه در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، هنر نقالي را رواج دهم و فقط دعوت از نقالان در مراسم مختلف و گرامي داشتن آنها كفايت نميكند. بايد افرادي جوانتر را تربيت كنيم. با اين كار، اشتغال نيز ايجاد ميشود. اين يك كار فرهنگي است. در واقع، در همهي مراسم فرهنگي و اقتصادي بايد حضور نقالان را داشته باشيم.
وي افزود: آرزو دارم در ايران، روزي برسد كه نقالي را بهعنوان يك هنر فاخر و برجسته در همهي كشور داشته باشيم.
معاون اجرايي رييسجمهور خطاب به معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، گفت: مكاني را در نظر بگيريد تا بهصورت تخصصي، رشتهي نقالي را آموزش دهد و نيروهاي جديد را تربيت كند.
بقايي همچنين اضافه كرد: ايران هرقدر كه عظمت داشته باشد، در جهان به نام حضرت علي (ع) شناخته ميشود. حضرت علي (ع) و ائمه، اعتبار ايرانيان هستند.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم كه برخي مديران كل استانها و معاونان صنايع دستي و گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور در آن حضور داشتند، از 25 نقال برتر تقدير شد. همچنين چهار نقال پيشكسوت برنامه اجرا كردند. «يسنا آذري» كوچكترين شاهنامهخوان و «وليالله ترابي» پيشكسوتترين شاهنامهخواني نيز به اجراي نقالي پرداختند.
در ادامهي مراسم نخستين روز از هفتهي ميراث فرهنگي تحت عنوان «موزه و خاطره» از بعدازظهر امروز، پانلهاي تخصصي با سخنراني دكتر منصورزاده با موضوع «شاخصههاي موزهداري نوين»، دكتر نوشيندخت نفيسي با موضوع «موزه و خاطره»، مرتضي هنري با محوريت «موزه و خاطره» و محتشميپور با موضوع «موزه به مثابه سند حيات انساني» در كاخ گلستان برگزار ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات