• جمعه / ۲۹ بهمن ۱۳۸۹ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8911-17224
  • منبع : مطبوعات

پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس موفق به اصلاح پوشش‌هاي بيواکتيو شد

محققان گروه خوردگي و حفاظت مواد دانشکده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس، طي پژوهشي موفق به توليد موادي شدند که به رسوب هيدروکسي آپاتايت بر روي سطح کمک مي‌کند تا يک سراميک کامپوزيتي مصنوعي با خواص فيزيکي مشابه با خواص استخوان ايجاد شود.

به گزارش سرويس پايان‌نامه ايسنا، امروزه، همزمان با پيشرفت‌هاي پزشکي، توليد سطوح زيستي با استفاده از پوشش‌هاي بيواکتيو جهت توليد محصولات پزشکي و ايمپلنت‌هايي که به شکل‌گيري استخوان کمک مي‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است.

مصطفي ميلاني، کارشناس ارشد مهندسي مواد گرايش خوردگي و حفاظت مواد با اين مقدمه در اشاره به ويژگي‌هاي ايمپلنت‌ها گفت: مهمترين ويژگي ايمپلنت‌ها مقاومت به خوردگي آنها در محيط بدن موجود زنده است. همچنين ايمپلنت‌ها بايد غير سمي بوده و حساسيت ايجاد نکنند، در عين اين‌که به رشد سلول‌هاي محافظ بدن و ياخته‌هاي بيگانه‌خوار و بافت محل آسيب کمک کنند و داراي خواص مکانيکي خوبي باشند.

وي در ادامه به اهميت جايگاه فولاد زنگ‌نزن در عرصه توليد ايمپلنت‌ها اشاره کرد و افزود: فولاد زنگ‌نزن به دليل اقتصادي بودن و مقاومت در برابر خوردگي در اين زمينه مورد توجه قرار گرفته، اما توليد يک سطح بيواکتيو در مورد فولاد زنگ‌نزن نيازمند انجام يکسري عمليات سطحي است؛ بنابراين در اين پروژه سعي شد با استفاده از روش سل ژل يک پوشش بيواکتيو از جنس SiO2-CaO-P2O5-ZrO2 بر روي زير لايه فولاد زنگ نزن ايجاد و سپس خواص اين پوشش بررسي شود.

ميلاني در خصوص هدف اين تحقيق اظهار كرد: نکته قابل توجه اين است که پوشش‌هاي SiO2-CaO-P2O5 قبلا نيز مورد استفاده قرار گرفته بودند، اما در اين پروژه سعي شد تاثير اکسيد زيرکونيوم بر روي اين نوع پوشش‌ها بررسي شود. هدف از اين تحقيق، توليد موادي است که به رسوب هيدروکسي آپاتايت بر روي سطح کمک کند تا يک سراميک کامپوزيتي مصنوعي با خواص فيزيکي مشابه با خواص استخوان ايجاد شود.

وي تصريح کرد: مهمترين نكته‌اي که مورد بررسي قرار گرفت، ميزان بيواکتيويته پوشش‌هاي توليد شده به اين روش است. اين کار با غوطه‌وري نمونه در محلول مشابه پلاسماي بدن(SBF) انجام و تشکيل هيدروکسي آپاتايت به وسيله آناليزهاي XRD و FTIR بررسي شد. همچنين خواص ميکروساختاري و خوردگي پوشش بوسيله SEM و روش پلاريزاسيون ديناميکي مورد بررسي قرار گرفت.

ميلاني در پايان خاطرنشان کرد: بر اين اساس بهترين خواص بيواکتيويته در ترکيب 52.5SiO2-36CaO-7.5ZrO2-4P2O5 (درصد اتمي) مشاهده شد. همچنين اضافه کردن اکسيد زيرکونيوم در تمام ترکيبات سبب افزايش سرعت تشکيل هيدروکسي آپاتايت و از طرف ديگر ايجاد پوشش سبب افزايش مقاومت به خوردگي بعد از يک روز قرارگيري در محلول SBF شد.

اين پژوهش با راهنمايي دکتر عليرضا صبور و با مشاوره دکتر تقي شهرابي از اعضاي هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.
انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha