پنجمين جشنوارهي شعر فجر خراسان رضوي پايان يافت
قائممقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور شعر و ادب با بيان اينكه هيچگاه نبايد بزرگان اين سرزمين شاعرپرور را فراموش كرد، شعر را ميراث فرهنگ و دين ما دانست.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان رضوي، يحيي طالبيان در مراسم اختتاميه پنجمين جشنواره شعر فجر خراسان رضوي كه شامگاه گذشته (يكشنبه، 17 بهمن) در تالار فردوسي مجتمع دكتر علي شريعتي جهاد دانشگاهي مشهد برگزار شد، با بيان اينكه خراسان بزرگ، زادگاه شاعران بزرگي چون فردوسي است، اظهار كرد: خراسان بزرگ همواره محل پرورش شاعران بزرگي بوده و چراغ كانونهاي ادبي و هنري آن هميشه از گذشتههاي دور روشن نگه داشته شده است.
او افزود: هيچگاه نبايد بزرگان اين سرزمين شاعرپرور را فراموش كرد؛ بزرگاني كه در اين شهر بزرگ و در همجواري امام رضا (ع) شعر سرودند و بدون هيچ انتظاري از دولت و ملت هر هفته در كنار هم گرد آمدند و شعرها سرودند.
قائممقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه شعر و ادب عنوان كرد: شعر ميراث فرهنگ و دين ماست و ميراث ارزشهايي است كه نسل در نسل منتقل شده است. از آغاز شعر فارسي در خراسان بزرگ، شاعران مداح پديد آمدند كه آنها نقش رسانههاي كنوني را داشتند و نقش انتقال فرهنگ را هم در جامعه خود و هم به نسلهاي آينده برعهده داشتند و اينان ممدوح خود را آنچنان كه خود ميدانستند، تعريف ميكردند.
او جشنوارههايي را كه در دهه فجر برگزار ميشود، از دستاوردهاي انقلاب اسلامي دانست و گفت: جشنواره شعر فجر نسبت به جشنواره تئاتر و سينما نسبتا جوان است و با همين جواني ميتواند شاني بالاتر داشته باشد و تا اين زمان در سراسر كشور برگزار شده است و اميدواريم روز به روز بهتر شود.
طالبيان خاطرنشان كرد: امسال در جشنواره شعر فجر تغييراتي رخ داده است؛ به طور مثال جلسات شعر خواني در كليه شهرستانها برگزار ميشود و برگزيدههاي آن به تهران دعوت خواهند شد و در جشنواره امسال 1283 نفر از شاعران در اين جشنواره شركت كردند و اين عدد دوبرابر شده است. دليل آن هم اطلاعرساني خوب بوده است. حدود 40 هزار اثر به جشنواره ارسال شده است و هر فرد ميتوانسته 20 اثر مشتمل بر غزل، قصيده، شعر نو و ... ارسال كند.
او افزود: تاكنون قريب به هزار جلسه شعرخواني برگزار شده است و شاعران و پيشكسوتان اين عرصه شعر خود را عرضه كردند. در مراسم اختتاميه قريب به 150 نفر از شاعران جوان و پيشكسوت شركت خواهند كرد. در اين جشنواره 25 نفر از شاعران خارجي از 12 مليت مختلف شركت ميكنند. تاكنون نيز 93 اثر در خصوص تصنيف و ترانه به دبيرخانه عرضه شده است.
طالبيان در خصوص اهداف جشنواره شعر فجر خراسان رضوي ابراز كرد: مهمترين هدف اين جشنواره، رونق شعر و شاعري و رواج بازار شعر است و شعر از ميان هنرهاي هفتگانه پايه و اساس همه هنرهاست. به عنوان نمونه اگر از هنر تئاتر و سينما فناوري و تكنولوژي جدا كنيد، آنچه باقي ميماند، شعر و داستان است؛ اما شعر و ادب كه دستمايه تئاتر و سينما و سينماگران است، بيان عواطف و احساسات خالصانه بشري است.
او دومين هدف برگزاري اين جشنواره را رقابت ميان آثار فاخر شاعران عنوان كرد و گفت: اين رقابت ميان شاعران سبب اعتلاي شعر ميشود. البته گزينش بهترين شعرها همواره از اهداف جشنواره شعر فجر بوده است.
قائممقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه شعر و ادب اظهار كرد: سومين هدف رواج بازار نقد ادبي است. رواج نقد خوب باعث ميشود سره از ناسره تشخيص داده شود و اين اشعار در محك نقادان برجسته قرار ميگيرد و شعر خوب اعتلا مييابد.
او افزود: اگر اين جشنواره همواره دبيرخانه خود را فعال كند و در طول سال جلسات نقد و نقادي برگزار كند، ميتواند بازار نقد را رواج دهد و آثار فاخر را عرضه كند. پيدايش شاعران نظريهپرداز به رواج و اعتلاي هر چه بهتر شعر كمك ميكند.
طالبيان همچنين گفت: دلايل ماندن شاعر نظريهپرداز اين است كه آنچه را ميخواهد و ميانديشد، به همگان عرضه ميكند. نيما يوشيج نيز اينگونه بود و نظريات ادبي خود را بيان كرد؛ علاوه بر نيما، اخوان ثالث نيز همينگونه بود. دكتر شفيعي كدكني نيز داراي چنين ويژگي برجستهاي است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات