*جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان* شركت تانكها در حمله سحرگاهي
مجموعه كتب «جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمعآوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ بازميگردد. اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكلگيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است. اين مجموعه با بهرهگيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمان توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است.
سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) نيز با بهرهگيري از اين منبع تاريخي، گريزي به وقايع قبل از آغاز جنگ تحميلي و بعد از آن دارد.
شركت تانكها در حمله سحرگاهي
زبان اصلي:انگليسي. شماره:000204
منبع:ديلي تلگراف/گاي پايس/بحرين
1359/7/2-24-9-1980
مترجم:رسول منصوري
منبع خبر
نيروهاي عراقي آبادان و خرمشهر را محاصره كردند. در خطوط شمالي نبرد، عراق ادعا ميكند شهرهاي قصرشيرين و سومار را تصرف كرده است. خبرگزاري رسمي عراق گفت:" ايرانيها عقبنشيني كرده و كشتهها، مجروحان، اسرا و تجهيزات خود را بر جاي ميگذارند."
لزوم پشتيباني هوايي
يك مقام استانداري خرمشهر گفت:" فقط 2 پاسگاه مرزي در مقابل عراقيها وجود دارد كه اگر سقوط كند خرمشهر به محاصره خواهد افتاد. ما نيازمند پشتيباني هوايي هستيم و آبادان از ما هم بيشتر نيازمند است." اما بنيصدر در كنفرانس مطبوعاتي گفت:" كه عراقيها چيزي عايدشان نشده بلكه خيلي چيزها را باختهاند."
بمباران بغداد
ايرانيها 5 بار بغداد را به تلافي بمباران پالايشگاه آبادان بمباران كردند. مردم بيشتر اوقات در پناهگاه هستند و شبه نظاميان مردمي در خيابانها گشتزني ميكنند تا ناظر بر دفاع شهر باشند. نحوه اعلام بيانيههاي رسمي عراق و گزارشهاي مقابل آن توسط ايران نشان از پيشروي موفقيتآميز ارتش عراق است. خرمشهر و آبادان پايگاه اقليت 1 ميليوني ايران در خوزستان بوده و شهر مرزي قصرشيرين نيز كه عمدتا كردنشين است در مسير جاده استراتژيك بغداد به تهران قرار دارد.
اين دو منطقه تنش ديرينه بين دو كشور شط العرب و تنگه هرمز است كه دليل اصلي شعلهور شدن مناقشه اخير است. كنترل آبراه شطالعرب، كه محل تلاقي دجله و فرات و سرازير شدن اين دو رود به خليج فارس است، سالهاي متمادي مورد اختلاف ايران و عراق بوده است. به نظر ميرسد ايرانيها براي متوقف كردن عراقيها به نيروي هوايي خود تكيه دارند.
تيرباران ژنرالها
پس از پيروزي انقلاب اسلامي بسياري از ژنرالها اعدام شدند. ايرانيها از هواپيماهاي آمريكايي استفاده ميكنند كه در نگهداري آن پس از انقلاب دچار مشكل بودهاند ، اين در حالي است كه عراقيها با سلاحهاي روسي به خوبي تجهيز و تامين شدهاند. جنگ كنوني، كشورهاي كوچك خليج فارس را به وحشت انداخته است. روزنامه انگليسي زبان كويت عرب تايمز نوشت:" ايران بايد بداند كه كشورهاي عرب خليج فارس چارهاي جز حمايت از عراق ندارند زيرا از اغتشاش و هرج و مرج ايجاد شده توسط ايران در منطقه متنفرند."
ايران نسبت به دخالت نظامي خارجي در جنگ هشدار داد.
ادامه دارد...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات