يكي از مشكلات انرژي خورشيدي اين است كه خورشيد 24 ساعته نميتابد! اين موضوع بدين معني است كه بايد سيستمي براي ذخيره انرژي درنظر گرفته شود. شركت آمريكايي توسعهدهنده پروژههاي خورشيدي «سولار رزرو» توانسته براي نخستين نيروگاه خورشيدي خود در كاليفرنيا كه از فناوري نمك مذاب جهت ذخيره انرژي حرارتي خورشيد به شكل گرما استفاده ميكند، تائيديه بگيرد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نيروگاه با بهرهگيري از فناوري نمك مذاب ميتواند در هر زماني از شب و روز الكتريسيته توليد كند.
پروژه انرژي خورشيدي «رايس» به شكل يك برج انرژي خورشيدي طراحي شده كه از هزاران آينه ردياب براي ميزان كردن نور متمركز خورشيد روي يك گيرنده در بالاي برج مركزي براي جمعآوري انرژي حرارتي استفاده ميكند.
بيشتر برجهاي انرژي خورشيدي از اين انرژي حرارتي براي گرم كردن آب و تبديل آن به بخار براي گرداندن توربينها استفاده ميكنند، اما سيستم «سولار رزرو» از انرژي حرارتي براي گرمايش نمك مذاب و ذخيره انرژي استفاده ميكند.
نمك مذاب مخلوطي است از نيترات سديم و نيترات پتاسيم كه غيرقابل اشتعال و غير سمي بوده و واسطهاي كمهزينه براي ذخيره انرژي است.
در چرخه «رانكين»، نور خورشيد نمك مذاب را تا 1000 درجه فارنهايت داغ كرده، سپس اين ماده به تانكر ذخيره حرارت منتقل ميشود كه به گفته شركت اين تانكر 98 درصد قابليت بازدهي گرما دارد.
در زمان نياز اين ماده به يك ژنراتور بخار تلمبه شده تا بخار توليد كرده و توربين استاندارد توليد الكتريسيته را به حركت درآورد.
به ادعاي شركت سولار رزرو، پروژه خورشيدي رايس قادر است هر صبح به ميزان لازم انرژي حرارتي گرفته و ذخيره كند تا با قدرت تمام در تمام بعد از ظهر و تا هشت ساعت پس از غروب خورشيد فعاليت كند.
سولار رزرو قرار است در فصل سوم سال 2011 ساخت اين نيروگاه را آغاز كند.
انتهاي پيام
نظرات