معاون محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست از تشكيل كميته هماهنگي و مقابله با آتشسوزي در استان گلستان خبر داد و گفت: بر اين اساس مقرر شد طرح جامع اطفاي حريق جنگلهاي كشور تهيه شده و اين مركز و پايگاه امداد و نجات و اطفاي حريق جنگلهاي شمال در استان گلستان با تجهيز امكانات و نيروهاي لازم تشكيل شود.
دكتر محمدباقر صدوق در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به جلسه شامگاه دوشنبه هفته گذشته كميته هماهنگي و مقابله با آتشسوزي كه به دعوت رييس سازمان مديريت و بحران كشور در خصوص آتشسوزي جنگلهاي گلستان با شركت نمايندگان وزارت كشور ، ستاد كل نيروهاي مسلح، معاونت عمليات سپاه، فرمانده ناجا ، وزارت اطلاعات، سازمان حفاظت محيط زيست، سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور و سازمان امداد و نجارت جمعيت هلال احمر، در استانداري گلستان با حضور استاندار و ساير مسوولان استاني برگزار شد افزود: در اين جلسه مدير كل منابع طبيعي استان گلستان، نماينده سازمان هواشناسي، مديركل محيط زيست گلستان، نماينده ارتش و سپاه گزارشي از عمليات اطفاي حريق جنگلهاي گلستان ارائه كردند.
وي افزود: آتشسوزي در جنگل گلستان كه از عيد قربان آغاز شده بود، خوشبختانه به طور كامل مهار شده و برآوردهاي اوليه نشان ميدهد به حدود 300 هكتار از اراضي پارك ملي گلستان خسارت وارد شده است.
معاون محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست تاكيد كرد: برابر گزارشات اعلامي حريق در پارك ملي گلستان با كمك كليه دستگاههاي ذيربط بويژه ارتش و اقشار مختلف مردم ، جوامع محلي و مديريت اداره كل محيط زيست گلستان، مهار شد كه در اين خصوص جا دارد از استاندار گلستان، ستاد مديريت بحران استان ، ارتش و خصوصا مردم محلي كه نقش اساسي در مهار اين آتشسوزي داشتند تشكر شود.
وي با اشاره به اينكه آتشسوزي در مناطق آزاد تحت مديريت اداره كل منابع طبيعي استان گلستان بر اساس آخرين گزارشهاي دريافتي با بارش باران مهار شده است به ايسنا گفت: در اين جلسه مقرر شد دستگاهها در خصوص وظايف قانوني خود متناسب با حوادث، برنامهريزي و تامين اعتبار كنند.
معاون محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه مسووليت برنامهريزي برابر قانون و مقررات از اختيار وزارت جهاد كشاورزي بويژه سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور است گفت: بر اين اساس مقرر شد طرح جامع اطفاي حريق جنگلهاي كشور توسط سازمان جنگلها تهيه و براي تصويب نهايي ارائه شود.
وي با اشاره به اينكه ماموريت كليه نيروهاي مستقر در استان گلستان براي مهار آتشسوزي اعم از ارتش، سپاه، هلال احمر، نيروهاي مردمي و ادارات دولتي و حضور بالگردهاي تا اطفاي كامل حريق تمديد شد افزود: همچنين پنج يگان از نيروهاي ارتش براي استان گلستان و پنج يگان نيز براي مهار آتشسوزي در ا ستان مازندران برابر دستور وزير كشور مستقر خواهند شد.
معاون محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اختصاص چهار ميليارد تومان اعتبار به استان گلستان به منظور مساعدت در خصوص آتشسوزيهاي اخير گفت: نماينده ستاد كل نيروهاي مسلح نيز اعلام آمادگي كرد كه طرح و برنامهريزي جهت جلوگيري از آتشسوزي و حريقهاي احتمالي آينده را انجام دهد.
وي با اشاره به اينكه استان گلستان به عنوان مركز و پايگاه امداد و نجات و اطفاي حريق جنگلهاي شمال كشور تعيين شد افزود: بر اين اساس مقرر شد تجهيزات و امكانات لازم در اين مركز مهيا شود تا در صورت بروز آتشسوزي در جنگلهاي شمال اين مركز مستقيما وارد عمل شود.
معاون محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به استقرار يكهزار و سيصد نفر از نيروهاي ارتش از روزهاي اول در پارك ملي گلستان براي مهار و كنترل آتشسوزي به ايسنا گفت: امسال 2 دوره اطفاي حريق براي محيطبانان كشور برگزار شده است تا محيطبانان با شرايط اطفاي حريق به طور كامل آشنا شوند.
وي تاكيد كرد: شامگاه دوشنبه هفته گذشته بعد از 60 روز در استان گلستان باران باريد كه براساس آخرين گزارشهاي دريافتي آتشسوزي جنگلهاي گلستان با بارندگي صورت گرفته مهار شده است اما همچنان نيروهاي امدادي در محل مستقر هستند تا از اطفاي كامل آتشسوزي اطمينان حاصل كنند.
معاون محيط طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به آتشسوزي جنگل ابر گفت: آتش سوزي اين جنگل حدود 30 هكتار خسارت وارد كرده است از سوي ديگر بيشترين آتشسوزي در استان گلستان در مينودشت بوده است.
وي در عين حال با اشاره به كمبود امكانات اطفاي حريق در جنگلهاي كشور اظهار اميدواري كرد كه با تمهيدات انديشيده شده توسط ستاد مديريت بحران كشور و تامين امكانات و تجهيز مورد نياز اعم از هواپيماها و بالگردهاي آتش خاموش كن در آينده مشكلات تداوم آتشسوزي خصوصا در جنگلهاي شمال كه جزو جنگلهاي هيركاني كشور محسوب ميشوند نباشيم.
انتهاي پيام
نظرات