برنامهريزي در نگاه رهبر معظم انقلاب/3/ در منطق جمهوري اسلامي، توسعه و پيشرفت بدون عدالت معني ندارد
"سرمايه گذاري ثروتمندان در كارهايي كه به توليد كشور و به افزايش محصول در درون كشور- با بهرهدهي بالا- منتهي ميشود، يك عبادت و يك ثواب است. اين راه باز است و ميتوانند سرمايهگذاري كنند، توليد ثروت كنند."
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،اين بخشي از بيانات رهبر معظم انقلاب است كه در كتاب "برنامهريزي فضايي، توسعه منطقهاي و محيط زيست" منتشر شده است. بخشي از اين بيانات روز گذشته منتشر شد. در ادامه بخش ديگري از آن ارائه ميشود.
*پيشرفت چيست؟*
«آنچه كه پيشرفت هست، اين است كه ما از هر كه و هر جور، همهي دانشهاي مورد نيازمان را فرا بگيريم، اين دانش را به مرحلهي عمل و كاربرد برسانيم، تحقيقات گوناگون انجام بدهيم، براي اين كه دامنهي علم را توسعه بدهيم. تحقيقات بنيادي انجام بدهيم، تحقيقات كاربردي و تجربي انجام دهيم تا فناوري را به وجود آوريم. يا فناوري جديدي را به وجود بياوريم يا فناوري را تكميل كنيم، تصحيح كنيم و انجام بدهيم.
در زمينهي آموزشهاي مديريتي از پيشرفتهاي دنيا فرا بگيريم، آن را بين خودمان بر طبق نيازها و عرف و فرهنگ خودمان تحليل و فهم كنيم و با جامعهمان تطبيق كنيم. دربارهي مشكلات اجتماعياي كه در كشور وجود دارد، تحقيق كنيم و راه ريشه كردن اينها را پيدا كنيم.
عزيزان من! كشور ما امكانات يك كشور پيشرفته را دارد، ما از لحاظ نيروي انساني واستعدادهاي طبيعي و بشري ميتوانيم يكي از پيشرفتهترين كشورهاي عالم بشويم. بعد از انقلاب حضور در اين ميدان پيشرفت، آغاز شده است. البته در منطق جمهوري اسلامي، توسعه و پيشرفت بدون عدالت معني ندارد، آن وقت پيشرفت همراه با عدالت، كار خستگي ناپذير، ارادهي مستحكم، برنامهريزي دقيق و بالاتر از همهي آنها، همراهي و كمك بي دريغي از مردم را طلب ميكند تا بتوانند در كشور پيشرفت شايستهي اين ملت را، همراه با عدالت به وجود آورند.
اگر بخواهيم اين پيشرفت، همراه با عدالت نصيب كشور و ملت ما شود، بايد با بهرهمندي از همهي تلاشهايي كه دولتهاي گذشته كردهاند و فرآوردههايي كه بر اثر تلاشهاي مسئولان گذشته براي ملت پديد آمده است، بر خلاقيت و توليد همت بگماريم. خلاقيت و توليد، ما اينها را لازم داريم.
ممكن است بعضي از صاحبنظران و به اصطلاح تئوريسينهاي اقتصادي بگويند: آقا نميشود! اگر بخواهيد به پيشرفت اقتصادي دست پيدا كنيد، ناچار بايد فاصلهي طبقاتي را قبول كنيد و بپذيريد! اينجاست كه ما عرض ميكنيم نوآوري. نبايد خيال كنيم كه نسخههاي اقتصادي غرب، آخرين حد دستاورد بشري است، نه! اين هم يك نسخهاي است، دورهاي دارد، آن دوره طي ميشود و فكر تازه و فكر نويي به ميدان وارد مي شود.
بگرديد آن فكر نو را پيدا كنيد، شاخص بايد اين باشد. ما ميخواهيم كشور ثروتمند بشود، ما ميخواهيم سرمايهگذاري در بخشهاي توليدي در كشور عموميت پيدا كند. امروز ثروتمندان زيادي در كشور ما هستند كه برخوردار از ثروتند. اين ثروت راميتوانند در سرمايهگذاريهاي سودمند و افتخارآفرين به كار بزنند. هم براي خودشان سود دارد، هم براي مردم سود دارد و هم مايهي رضاي خدا مي شود. سرمايه گذاري ثروتمندان در كارهايي كه به توليد كشور و به افزايش محصول در درون كشور- با بهرهدهي بالا- منتهي ميشود، يك عبادت و يك ثواب است. اين راه باز است و ميتوانند سرمايهگذاري كنند، توليد ثروت كنند. مديريت كشور هم مراقبت كند كه همهي طبقات برخوردار بشوند و طبقات ضعيف هم بتوانند از فرصتها استفاده كنند تا از ضعف خارج بشوند همه توانايي پيدا بكنند.»
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات